Din cite stiu Dostoievski a trait pina prin 1881 de unde sa stie el ce prapad au facut ateii din 1789, de unde sa stie el de Stalin, Hitler, Lenin, musolinii si toti ateii marcanti, ca schimba cirma.
Dostoevski era ateu, clar ca era impotriva religiei. Plus ca doar in religia asta s-au intamplat cele mai multe cazuri de violuri si pedofilii.
Dostoievski presupun ca nu stie ca ateismul nu-i o religie? E retardat cumva?
Salut, un lucru important, să nu confunzi practicanţii cu dogmele.
Sunt şi printre catolici, oameni, unul şi unul, trăitori de credinţă.
Dar, ei au ajuns la acest nivel tocmai pentru că au respins dogmele lumeşti care îi depărtau de duhovnicie şi au reuşit să înţeleagă Învăţătura şi să-şi însuşească trăirea autentică.
La început nu erau catolici şi ortodocşi.
Erau creştini, fraţi întru Hristos.
Acum acest lucru nu mai e posibil, ecumenizarea fiind o manifestare a globalizării.
Cu toate acestea preţuieşte omul, pentru că fiecare poate fi un trăitor autentic.
Pai ia stai frate, sa aducem aminte de catolicism si de Martin Luther da?
Cand preoti catolici le citeau credinciosilor din biblie in limba latina, in ciuda acestui fapt crestini nu cunosteau limba, iar preotii catolici, in cazul in care cineva nu era de acord cu ei, era ars pe rug.
Am auzit de catolici, dar nici Relicia lor nu-i adevarata.
Si am auzit catolici Spanioli!
Probabil e adevarat. Noi acum ce outem face decat sa nu ne abatem de la religia nastra crestina si sa nu trecem la celelalte religii care nu sunnt adevarate si care au fost facute doar ca sa ne acopere pe noi Crestinii. Un lucru va mai spun : FITI TARI IN CREDINTA!