Aș fugi cât aș putea de repede. Orice până la sectanți. Eu n-aș avea o relație cu un ortodox, d-apoi cu un sectant.Cam toți care i-am întâlnit în viața mea sunt nebuni, și dacă nu par așa de prima, sigur o să își arate fața până la urmă.
Mersi,intr-adevar religia nu conteaza, conteaza iubirea si atmosfera dintre 2 poluri, mersi mult
100% nu m-as casatori cu persoane devotate unei alte religii. Ce faci cand te desparti cu copii de 12 ani?
Religia oamenilor, în special celor care se iubesc, ar trebui să fie irelevantă.
Citesc răspunsurile şi este cumplit să văd cum religia dezbină nu doar oamenii în general, ci şi doi oameni care se iubesc. Câte prejudecăţi, câtă superficialitate şi răutate...şi pentru ce? Pentru un basm interpretat diferit? Mi-e ruşine şi silă de oameni cu astfel de mentalităţi.
Religia nu ar trebui să stea în calea fericirii.Adică, un profesor de religie mi-a spus că religia e iubire. (oricum ar veni asta)
Este un impediment şi încă unul foarte puternic!
Imginează-ţi cât de complicate sunt tensiunile ce se nasc din cauza diferenţelor de mentalitate, diferenţelor referitoare la "dreapta credinţa", aceea de care depinde si mantuirea sufletului...
Aha,deci mentalitatea omului depinde de religia din care a fost obligat, ca sa spunem asa, sa deprinda informatii ce l-au format ca om spiritual.Ce sa zic, ce mai spiritualitate si in ziua de azi!
Dragostea e mare, dar se spune că după câteva luni de "dragoste", ceea ce mai ţine relaţia în picioare este doar echilibrul ei firesc, neîntreţinut în mod artificial prin efort suplimentar, nesimulat…
Ori tensiunile inter-religioase, numai relaxare, pace şi echilibru nu oferă...
Fa o proba, propune-i sa-si schimbe credinta si vei vedea ce fata face...
Nu ar fi prea amuzant pentru tine sa stii ca ai pierde daca iubirea pentru tine ar fi pusa in balanta cu doctrinele acelea stranii...
Nici o religie nu sustine si nu ingaduie "relatii sexuale inainte de casatorie, concubinaj, avorturi, droguri, etc, dar tocmai secta aceasta de care spui, a prietenei tale foloseste ideea ca dupa 2000 de ani de crstinism ei au inventat mersul pe jos, ca ei se opun pacatului si altii n-ar face asta.
Este doar prozelitism murdar si inceputul initierii in "indoctrinare". Este cunoscuta gruparea lor ca fiind intre toate celelalte secte, cea mai sistematizata in manipulare, recunoscuta prin "spalarea creierului."
In fata minciunii si manipularii nu exista antidot. Singura preventie este aceea de a-ti cunoaste foarte bine creidinta pentru a nu fi inselat in mii de feluri
"Studiile biblice" oferite de diferite grupări nu fac altceva decât să "orienteze" persoana spre acea grupare, situaţie în care se preferă sensul "atrăgător" dar "viciat", şi nu cel din contextul istoric. Şi iată că,, plăcute" au putut ajunge să fie mii şi mii de variante de interpretare a Bibliei.
Dificultatea înţelegerii textului sacru este data de predominanţa foarte mare a LIMBAJULUI METAFORIC, simbolic, a folosirii VALORILOR POLISEMANTICE ale cuvintelor!
Un studiu făcut de o sectă nu este altceva decât un curs de FORMARE A MODULUI DE A PRIVI lucrurile, şi o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat
interpretate în acea direcţie.
Sute de secte oferă pe la noi "Studiile biblice" şi tot atâtea moduri de interpretare diferite vor exista, pentru a se crea impresia că Scriptura ar susţine fix gruparea lor...
Cel mai bun lucru de facut e sa renuntati la ambele religii si sa va continuati relatia. Nu lasati 2 versiuni diferite ale aceluiasi basm sa va desparta.
Da, bineinteles ca as continua relatia. Pana la urma si martorii lui Iehova au aceeasi biblie, cred in aceleasi entitati... nu sunt diferente fundamentale.
Mai mare rusinea ca in era informaticii o IUBIRE sa fie impiedicata chiar de RELIGIA IUBIRII.
Poi daca treaba sta asa, atunci lasati naibii religia,... ca esteo minciuna gogonata si chiar cazul vostru este dovada!
Stii Alex care este un proverb ce circula la noi:,, Cine iti da sfatul, nu-ti da punga >" dintre multele sfaturi pe care le-ai primit doar unul a fost conform Bibliei> Este adevarat, ca la multele religii este permis totul(relatii sexuale inainte de casatorie, concubinaj, copii nedoriti, avorturi, drog pentru a crea euforie, sau exces de alcool, sau, daca azi nu esti buna tu, maine alta la rand, caci sunt destule sau destui aventurieri ) Dar as vrea sa te intreb ceva : Fata aceasta poate sa spuna si ea acelasi lucru ca si tine, si sa ceara parerea celor de pe TPU? Daca spui tu ca este o iubire reciproca,.Tu spui ca este o Martora, ea stie ca o casatorie trebuie facuta dupa principiile lui Dumnezeu, nu dupa placerea lumii si parerea multora. Oricum cine vrea sa infaptuiasca vointa lui Dumnezeu, in toate aspectele vietii, trebuie, sa se lase modelat de invataturile sale, si sa stea separat de lume si placerile ei.Biblia ne informeaza ca :,, Cine vrea sa fie prieten cu lumea, se face vrasmas cu Dumnezeu." Asa ca tu trebuie sa gandesti, cu mintea si cu inima, iar ea stie cui sa ceara sfatul. Si asa ca sunt familiile in aceeasi religie, si au probleme, din diferite motive, caci suntem imperfecti, dar sa fii in religie diferita. Fa si tu un act de iubire de sacrificiu, studiaza Biblia cu ea, si cand ve-ti ajunge in cartea CE NE INVATA IN REALITATE BIBLIA, la lectia: Cum poti avea o viata de familie fericita? - atunci o sa poti decide. Daca studiezi cu ea sau cu cei in masura sa studieze Biblia cu tine, nu inseamna ca trebuie sa-ti schimbi religia. Succes.
Era poate mai bine daca era musulmana.
Nu ai nici un fel de viitor cu oameni ca acestia.
Nu sunt rai, dar sunt cam indoctrinati si fixisti.
Daca treci la religia lor se schimba radical datele problemei.
Devin instant zambitori, generosi si bucurosi ca au mai castigat un nou adept.Nu-ti recomand.
Ma apuca durerile de cap cand aud asa ceva!
Dumnezeul vostru este iubire. Voi cand refuzati sa va iubiti, fugiti de divinitatea in care credeti, pentru ce?
Ba mai mult, iubirea de dintre voi e concreta, divinitatea voastra e posibil sa nu existe.
Imi vine in minte ceva de genul: Nu da vrabia din mana pentru... vrabia de pe gard.
Ai chipul si asemanarea lui Dumnezeu. De ce si asemanarea? De ce nu doar chipul? Pentru ca ai acelasi potential cu o divinitate, toti avem, singurul lucru care ne pune bariera sunt religiile.
Treceti amandoi la buddhism. E religia vietii si a pacii. Va doresc sa traiti fericiti pana la adanci batraneti. Religiile care despart oamenii ar trebui eradicate fara mila.
Nu stiu tu cat tii la religia ta dar de obicei Martorii dau prioritate religiei desii mai sant si cazuri diferite...Religia este importanta intr-o relatie, deoarece ambii vor avea valori morale care ii vor ajuta sa se conporte frumos unu cu celalalt.
Chai daca veti continua relatia, nu stiu cat va merge, deoarece prapastia dintre Martori si ortodocsi este prea mare, deci veti avea mereu neintelegeri
De fapt ea stie foarte bine ca nu ar trebui sa se culce cu unu care nu ii este sot.
Ia intreab-o sa vezi ce iti raspunde...
Ai doua variante : 1. ajungeti la aceleasi ideii, sau 2 - renuntati la D.zeu (ceea ce nu recomand deloc )
Pt prima varianta sfatul meu ar fi sa luati Biblia ca fiind singura norma de credinta!
Apoi puneti doctrina bisericii din care faceti parte in comparatie cu Biblia
Si cine stie, poate descoperiti alte lucruri mult mai"bune" decat credeati voi..
Iti urez succes! (pentru ca ai nevoie )-martorii sunt bine inchegati in ceea ce cred.
Ca si un mic ajutor : ei nu au o Biblie ca a noastraau propria lor traducere...
Daca crezi ca te mai pot ajuta cu ceva : 0758657279 nr meu.Numai bine
anonim_4396 întreabă:
alexandrurap întreabă: