Dacă n-ar fi existat biserica probabil ar fi rămas mult mai mulţi analfabeţi de-a lungul timpului, pentru că, pentru multă vreme, preoţii erau şi învăţători, învăţau oamenii să scrie şi să citească, ca să fie în stare să citească măcar Biblia
"Dacă n-ar fi existat biserica probabil ar fi rămas mult mai mulţi analfabeţi de-a lungul timpului" Te-ai gandit mult? pe arabi cine i-a invatat biserica nu? la fel si pe chinezi... nu mai vorbesc de triburile din Africa si de civilizatiile din America de Sud.
Pe vremea cand a aparut crestinismul existau deja de mult dialecte si scrieri mai ales in Asia si in nordul Africii...
Când vorbeşti de "Biserică" te referi cel mai probabil la cea catolică sau ortodoxă, adică Europa. Despre ce "biserică" să se vorbească în Africa sau China? Nu prea te-ai gândit la asta, nu?
Scrieri nu înseamnă că nu existau, dar întrebarea se referea cum s-a implicat Biserica în învăţământ, presupun că învăţământul se referă la cel public, adică să-i învăţăm pe toţi ceva care le-ar folosi.
Ba chiar de aia m-am gandit ca termenul " biserica" este folosit doar in crestinism. Restul au temple, moschei etc. Corect era ce mod a influentat religia invatamantul... nu biserica.
De ce să fie "corect"? Întrebarea se referea probabil doar la religiile din Europa, sau poate chiar teritoriul de azi al României, nu în modul general În modul general, cred că ar trebui un răspuns cât un eseu la nivel de facultate
Mai bine spus religia, religie este implicata in invatamant ca o metoda simpla si eficace de indoctrinare care functioneaza pe baza a ''o minciuna spusa de 1000 de ori devine adevar'', citat din adolf hitler, astfel la materia religie ti se repeta minciuna ''exista dumnezeu'' de 1000 de ori si dupa ce ti se repeta de 1000 de ori incepi sa crezi ca e adevarat...
Este vorba de istorie, nu de prezent. și mă rog, de ce nu ai crede in Dumnezeu?
An primul rand la biserica sau ce perioada de biserica te referi?
an istoria Noului Testament e vorba de cele 7 biserici sau 7 perioade deoarece Dumnezeu ca dintotdeauna a avut o biseria al LUI,
desi an adevar toate Bisericile sau implicat an anvatamantul Biblic dar este una singura care nu sa compromis deloc.
Efes este prima Biserica a Noului Testament, care a anceput de la anul 30 pana la anul 100 dupa Hristos, dupa care a anceput urmatoarea, Smirna.
Apocalipsa 1:11
care zicea: „Eu sunt Alfa şi Omega, Cel Dintâi şi Cel de pe Urmă. Ce vezi, scrie într-o carte şi trimite-o celor şapte biserici: la Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia şi Laodiceea."
Apocalipsa 1:20
Taina celor şapte stele pe care le-ai văzut în mâna dreaptă a Mea şi a celor şapte sfeşnice de aur: cele şapte stele sunt îngerii celor şapte biserici; şi cele şapte sfeşnice sunt şapte biserici.
Desi fiecare biserica an parte a avut de dus solia potrivit timpului an care era.
Adoua biserica care a anceput de la anul 100 pana an anul 323, adica 223 de ani se numeste Smirna, aceasta este singura biserica caruia Dumnezeu nu-i adreseaza nici o musrtare ca si la celelalte biserici, asta nu pentru ca Dumnezeu e partinitor, ci pentru ca aceasta biserica Smirna este singura care a ascultat de legea lui Dumnezeu,
au adus solia adevarului cu viata lor, dar nu sau comromis niciodata cu pacatul. sper ca ai anteles.
Buna si eu am avut aceeasi intrebare la istorie si inca nu am gasit rasp putesti sa ma ajutati plz...:X:X:X
RAY întreabă: