| Helena08 a întrebat:

Salut! Am o nelamurire: stim ca Iisus Hristos s-a nascut in poporul evreu si a avut religia iudaica. Atunci, de ce astazi religia ortodoxa(crestinism) este considerata cea adevarata, si nu cea iudaica? P.S. pentru a evita disputele religioase, ii rog doar pe cei cu adevarat interesati de subiect sa raspunda.
O zi buna!

15 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Sunt mai multe versete in Biblie care explica "adevarata" religie. Incearca Isaia 8, 43, daca nu vei intelege care este adevarata religie revin-o si voi continua.

| danay72 a răspuns:

Pentru ca oamenii sunt subiectivi si considera ca daca sunt ortodocsi sunt religia adevarata.Dar in lume sunt peste 37000 de cofesiuni religioase care sustin ca sunt religia adevarata.Ca sa afli forma de inchinare adevarata, cel mai bine e sa apelezi la Biblie si sa analizezi daca religia respectiva se bazeaza in totalitate pe normele biblice.Matei7:13,14

| Sarah15is a răspuns:

Uite toate religiile cred in dumnezeu. Ortodoxia si catoligismul au in biserica chipuri cioplite( ortodoxi icoane, in biblie scrie sa nu-ti faci chip cioplit sau nici o asemanare de alor sa nu te inchini lor nici sa le slujesti, catolici statuiile) toate religiile au scaparile lor nici una nu este cum a fost prima biserica crestina. Se spune asa deoarece ortodox inseamna in greaca ( sau in alta limba) adevarat crestin, adventist inseamna asteptator al domnului isus si altele.Cum am spus toate religiile au scaparile lor bine e sa crezi doar in Dumnezeu si doar lui sa te inchini. Sper ca ti-am fost de folos.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Evreii si astazi asteapta un Mesia care ii va salva. Ei din cauza orbirii lor nu l-au vazut pe Iisus Hritos si nu l-au recunoscut Mantuitor.
Chiar in Tanakh (biblia evreiasca - echivalenta cu Vechiul Testament [al nostru] ) intalnim in cartea proorocului Isaia urmatoare proorocie : "Pentru aceasta Domnul meu vă va da un semn: Iată, Fecioara va lua în pântece şi va naşte fiu şi vor chema numele lui Emanuel."
Tocmai Mantuitorul a zis "Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc."
Sau o alta proorocie despre Rastignirea Mantuitorului si eliberarea celor din iad gasim tot in cartea lui Isaia
"Dar El a luat asupră-Şi durerile noastre şi cu suferinţele noastre S-a împovărat. Şi noi Îl socoteam pedepsit, bătut şi chinuit de Dumnezeu,
Dar El fusese străpuns pentru păcatele noastre şi zdrobit pentru fărădelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastră şi prin rănile Lui noi toţi ne-am vindecat."

| Thunderstruck a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Si crestinii nu asteapta a 2-a venire a lui Isus?

| Tarta_Marius_1988 a răspuns:

hai sa lasam religia deoparte happy
Ioan14: 6 Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.
Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. - Efeseni 2:8
nu va mai bagati prostiile astea in cap cu religia ca nu religia te matuie happy

Galateni2:11 Dar, când a venit Chifa în Antiohia, i-am stat împotrivă, în faţă, căci era de osândit.
Fapt 15.35;
12 În adevăr, înainte de venirea unora de la Iacov, el mânca împreună cu Neamurile; dar, când au venit ei, s-a ferit şi a stat deoparte, de teama celor tăiaţi împrejur.
Fapt 10.28; Fapt 11.3;
13 Împreună cu el au început să se prefacă şi ceilalţi iudei, aşa că până şi Barnaba a fost prins în laţul făţărniciei lor.
14 Când i-am văzut eu că nu umblă drept după adevărul Evangheliei, am spus lui Chifa în faţa tuturor: „Dacă tu, care eşti iudeu, trăieşti ca Neamurile, şi nu ca iudeii, cum sileşti pe Neamuri să trăiască în felul iudeilor?"
Gal 2.5; 1Tim 5.20; Fapt 10.28; Fapt 11.3;
15 Noi suntem iudei din fire, iar nu păcătoşi dintre Neamuri.
Fapt 15.10-11; Mat 9.11; Efes 2.3-12;
16 Totuşi, fiindcă ştim că omul nu este socotit neprihănit prin faptele Legii, ci numai prin credinţa în Isus Hristos, am crezut şi noi în Hristos Isus, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţa în Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentru că nimeni nu va fi socotit neprihănit prin faptele Legii.
Fapt 13.38-39; Rom 1.17; Rom 3.22-28; Rom 8.3; Gal 3.24; Evr 7.18-19; Ps 143.2; Rom 3.20; Gal 3.11;
17 Dar, dacă, în timp ce căutăm să fim socotiţi neprihăniţi în Hristos, şi noi înşine am fi găsiţi ca păcătoşi, este oare Hristos un slujitor al păcatului? Nicidecum!
1Ioan 3.8-9;
18 Căci, dacă zidesc iarăşi lucrurile pe care le-am stricat, mă arăt ca un călcător de lege.
19 Căci eu, prin Lege, am murit faţă de Lege, ca să trăiesc pentru Dumnezeu.
Rom 8.2; Rom 6.14; Rom 7.4-6; Rom 6.11; 2Cor 5.15; 1Tes 5.10; Evr 9.14; 1Pet 4.2;
20 Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine.
Rom 6.6; Gal 5.24; Gal 6.14; 2Cor 5.15; 1Tes 5.10; 1Pet 4.2; Gal 1.4; Efes 5.2; Tit 2.14;
21 Nu vreau să fac zadarnic harul lui Dumnezeu; căci, dacă neprihănirea se capătă prin Lege, degeaba a murit Hristos.

| Symonela a răspuns:

Sti..doar popi si ortodoxi se considera religia adevarata bibiblia si fondatorul ei identifica clar religia adevarata.In Ioan capitolul 4 versetele 20 pana la 23 Isus specifica de unde si cum vine inchinarea adevarata si ce este cel mai important gasesti in cartea biblica Deutronom capitolul 18 cu versetele 10 pana la 13 dupa ce le citesti iti dai seama si singura ca ortodoxia nu este religia adevarata pentru ca nu asculta aceste poronci. Daca nu ai bibilie te ajut cu mare drag si iti si iti dau eu versetele si daca crezi ca mai pot sa te ajut cu ceva sau sa iti dau mai multe referinte pe aceasta tema te rog sa imi spui.O zi buna iti doresc pa pa.

Răspuns utilizator avertizat
| Symonela a răspuns (pentru GalinaBlanca):

Draga mea Matei 22 cu 29 la ce se referea Isus si despre ce subiect le vorbea apostolior? Citeste si mai sus si ai sa intelegi mai bine semnificatia acestui verset.Te salut cu mult respect

Răspuns utilizator avertizat
| Marie_Roze_1990 a răspuns:

Pe evrei i-a dat Dumnezeu primi de acea se numeste NEAMUL ALES.
Dar pentru ca evrei l-au rastignit pe Iisus sau facut alte Religi (crestine). Dintre aceste religi noi am fost cei alesi