Daca ai peste 16 ani parca poti sa ceri sa nu faci religie, dar vei vi vazut negativ, parerea mea nu te ruga, ca doar nu aude ce spui tu din atatia colegi, din pacate e greu sa fi ateu in Romania
) asta cu pateu e buna... numai lua lucrurile asa in serios. Religia nu trebuie tratata cu seriozitate, contrariul nu face decat sa ii dea importanta.
Daca nu vrei sa te rogi nu te rogi si gata. Nu ar trebui sa vii cu nicio scuza la profesoara fiindca nu suntem obligati sa ne rugam. Dumnezeu nu ne obliga sa ne mantuim.
Tind sa cred ca ai fi mai mult teribilist decat ateu la varsta pe care presupun ca o ai. Oricum, trebuie sa fi responsabil; asuma-ti consecintele si spune ce te "doare".
Nu ești ateu dacă nu urmezi ortodoxismul.Și tu ce vrei? Să pari mai "cool" că tu nu te rogi? Poți face și o cerere de a nu mai urma ora de religie.
Mi-e jenă pentru sistemul nostru educaţional.
Dacă vă obligă până să vă şi rugaţi în şcoli, e clar că nu este vorba despre orele de Religie, ci de Ortodoxie.
Practic, aleg în locul vostru în ce să credeţi şi vă fac să vă simţiţi jenaţi, dacă cumva gândiţi diferit şi nu sunteţi ca restul.
Îmi pare sincer rău...
Poţi să alegi să renunţi de tot la acele ore printr-o cerere la secretariat sau să extragi din ele doar ceea ce te interesează şi reprezintă, fără să te laşi influenţat/ă (ceea ce nu e deloc uşor, pentru că îndoctrinării agresive este greu să-i rezişti, mai ales la vârste fragede, dar...succes).
Incearca sa vorbesti cu dansa.Si apropo sa nu iti fie rusine de colegi.In toata lumea asta o sa gasesti oameni bunis si oameni rai, dar nu ii asculta.Si mie la scoala mi se intampla acelasi lucru.Dar sincer dupa ce nu i-am bagat in seama s-au plictisit si s-au oprit, iar dupa aia au vazut ce prosti sunt.
Pai de obicei ar trebui profesoara sa te intrebe daca ai alta religie, si daca da iti da un documentar ceva de genu si nu stiu poate ar trebui sa discuti asta cu ea.ca pe noi ne intreaba, dar in fine si chestia e ca nu ar trebui sa iti fie rusine adica care e chestia esti ATFEL la bine
ilinca29ilinca29 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: