Consulta un psihiatru! Ce ai tu e o boala, se numeste dependenta comportamentală. Nu e vina ta! Ai nevoie de tratament pentru a te opri.
Poti sa vinzi si obiectele din casa si sa joci la pacanele si sa te juri cat vrei tu. Nu-i pasa nimanui, stai tu linistit ca nu se supara Dumnezeu, rau iti faci doar tie, tu esti singurul care pierde.
Asa se intampla cu unii care nu cred. Ei cred ca totul e o chestiune de noroc/ghinion. Unul care nu crede in Dumnezeu cauta sa-i pice ceva din cer la noroc spunand ca binele si raul e ceva relativ. Viata unuia care nu crede e ca un joc la ruleta. A juca la ruleta, la pacanele e cam acelasi lucru.
Salut Ionut. Ma bucur ca incerci sa te lasi de acest lucru periculos, Dumnezeu ne iubeste si ne iarta, asa spune biblia ''daca ne marturisim pacatele El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire'' daca iti marturisesti pacatul inaintea Lui, Domnul te va ierta, nu promisiunile tale IL fac pe Domnul sa te ierte, El te iarta pentru ca te iubeste, este un tata iubitor si te iubeste nespus. Noi pacatuim, dar daca ne cerem iertare, Dumnezeu se tine de cuvant, ne va ierta, pentru ca suntem copiii Lui, avem un mare pret in ochii Lui, dar metoda prin care ne iarta Domnul de pacate este prin moartea Lui Hristos de la cruce, prin acceptarea jertfei Lui noi putem fi mantuiti de orice pacat. Esti in relatie cu Hristos? Sa stii ca religia nu te va duce in cer.
Tu poti fi fiul Lui printr-o rugaciune foarte simpla, sau nu neaparat aceasta, nu conteaza in ce fel o spui, conteaza sa iti pui increderea in Hristos printr-o alegere, ''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine.
Chiar crezi ca personajului asta numit dumnezeu ii pasa de păcănele? Loool, hai fi serios.
De dependenta pe care o aduc ele, biblia spune ''Toate imi sunt ingaduite dar nu toate sunt de folos, toate imi sunt ingaduite dar nimic nu trebuie sa puna stapanire pe mine'' provoaca dependenta si ajunge la distrugerea vietii, sunt oameni care au pierdut case, masini, sume mari de bani. Biblia condamna orice lucru care pune stapanire pe noi, care ajunge sa ne coordoneze viata si gandirea.
Desi e pacat sa iti faci si credit in banca sa iti iei casa. Mai bine dormi pe banca in parc
Nu, cu toate ca e o comparatie asemanatoare si se potriveste, nu e pacat. Am patit cu creditul din banca si casa, decat sa iei credit pe 20 de ani mai buna e banca in parc . Lasand gluma la o parte, Biblia vorbeste de dependente care ne distrug, fumatul, jocurile de noroc, drogurile, alcoolul excesiv, cand ceva ne coordoneaza viata spre rau, si ajunge sa ne distruga, Domnul vrea sa ne scape de acel lucru, El cauta intotdeauna folosul nostru si ne vrea doar binele, asa ca trebuie sa alungam acele lucruri care ne distrug.