| Andrei1903 a întrebat:

Salut! Anglicanii sărbătoresc Crăciunul, Paștele și alte sărbători ale ortodoxilor? Sau sunt ca și penticostalii sau alte religii pocăite?

8 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Penticostalii si pocaitii din Romania sarbatoresc Pastele impreuna cu ortodocșii. Craciunul il sarbatoresc tot timpul deodata.

| mODIN a răspuns:

Anglicanismul este aproape identic cu catolicismul. Deci da, si ei sarbatoesc acestea

| MeisterSchnitzel a răspuns:

Sărbătoresc

| Pocait01 a răspuns:

De cânt paștele e sărbătoarea ortodocșilor? Din câte-mi amintesc e sărbătoarea iudeilor.

| mODIN a răspuns (pentru Pocait01):

Cum sa fie sarbatoarea iudeilor daca marcheaza invierea lui Iisus, in care acestia nu cred? rolling on the floor

| Pocait01 a răspuns (pentru mODIN):

Exod 12:11 "Când îl veți mânca, să aveți mijlocul încins, încălțămintea în picioare și toiagul în mână și să-l mâncați în grabă, căci este Paștele Domnului."
Levitic 23:4, 5 "Iată sărbătorile Domnului, cu adunări sfinte, pe care le veți vesti la vremurile lor hotărâte.
În luna întâi, în a paisprezecea zi a lunii, între cele două seri, va fi Paștele Domnului."
Paște înseamnă trecere și se referă la trecerea de la sclavie(din Egipt) la libertate și acum de la moarte(în păcat) la viață prin Isus Hristos.
Este o sărbătoare simbolică pe care Dumnezeu le-a oferit-o evreilor pentru a-L reprezenta pe El Însuși în persoana ce ni s-a prezentat ca Isus Hristos. Ei nu au văzut acest lucru așa că binecuvântarea adusă de El în persoană a "trecut" de la ei la neamuri și a ajuns posibilă pentru noi toți.

| mODIN a răspuns (pentru Pocait01):

Ok, hai ca am aflat ceva nou. Mai auzisem de "Passover", de cumva n-am facut niciodata legatura cu Pastele de la crestini. Merci de informatie!

| Rafayel a răspuns:

Da. Anglicanii sarbatoresc aceleasi sarbatori ca Ortodocsi in afara de pastele mortilor (sunt Anglican).