Cititul trebuie sa fie fluid, iar sucesiunea gandurilor sa aiba maximum de coerenta.
Cand citesti nu trebuie sa fi constient de faptul ca citesti un text, ci de ideile ce reies din juxtapunerea de cuvinte.
Daca pana acum nu ai mai citit nu ai sa fi capabil sa urmaresti o carte complexa ce solicita chiar si un cititor experimentat.
Din fericire exista multe carti pentru incepatori: "Capra cu trei iezi", "Scufita Rosie", "Cei trei purcelusi".
Lasand gluma, o carte foarte buna si pentru incepatori si nu numai ar fi "Tartarin din Tarascon" scrisa de Alphonse Daudet. Altele ar fi "Fram ursul polar", Capitan la 15 ani.
Si o carte absolut geniala, absolut geniala, pe care am citit-o de trei ori dar din pacat autorul nu a apucat sa o termine este: "Peripetiile bravului soldat svejk" de jaroslav hasek.
Daca iti plac cartile amuzante cu asta ar trebui sa incepi.
Si sa continue cu povestea p...ii de Ion Creanga
O carte foarte usoara si captivanta este "Tragedia Veacurilor". O poti gasi aici: http://sdarm.md/prophecies/marealupta/marealuptaintro
Ar trebui sa incepi sa frecventezi mai des biserica, sa te spovedesti cu sinceritate maxima si pe urma sa citesti noul testament
Eu eram la fel la un moment dat. Am inceput cu ce este cel mai greu. Cu Dostoievskii.Va trece ceva timp si, incet incet vei intelege toate intrebarile si raspunsurile lumii. Repet ca e foarte greu sa urmaresti lectura la acest scriitor, dar cu rabdare il vei citi in final pe nerasuflate! Apoi cauta si in Biblie, incepi cu Noul Testament, apoi completeaza si cu Vechiul Testament. Daca treci de asta, te vei hotara ce trebuie sau nu sa crezi.
Biblia este cea care te poate ajuta cel mai bine în progresul spiritual. (2 Timotei 3:16, 17)