Nu n-am avut. Dar poate tu ai avut gandurile astea saptamana asta pentru ca e saptamana mare si demonii sunt mai activi
Răspunsul la întrebarea dvs. este conținut în cuvântul „adevărat".
Toate religiile promit lucruri - crede în mine și vei merge în rai, reîncarnarea este reală, noi suntem poporul ales etc. O mulțime și o mulțime de promisiuni. Dar aproape toți promit un lucru în comun: religia noastră este SINGURA religie adevărată. Întrebați orice musulmani, creștini, budiști devotați etc. și îți vor spune: Noi ne-am dat seama, iar celelalte sărmane suflete amăgite sunt pur și simplu pradă greșelii.
Dar aici se află răspunsul la întrebare.
Dacă creștinii cred că a lor este singura religie adevărată, iar musulmanii cred că a lor este singura religie adevărată, este clar că un grup (sau ambele) greșesc.
Deci care este? Există vreo modalitate de a ști?
Imaginează-ți o întrebare similară: Câte roci sunt în ocean? Dacă ai întreba un milion de oameni, ai putea primi un milion de răspunsuri diferite. Nu există nicio modalitate de a ști sigur, nu?
Corect.
Religia nu poate fi „adevărată" în măsura în care înțelegem acest cuvânt. Adevărat implică un grad de dovezi care să susțină afirmațiile tale cu privire la validitatea unei declarații. Dar religia (și credința în general) este credința în ceva fără dovezi pentru asta. Prin definiție, un lucru nu poate fi verificat ca fiind adevărat fără niciun fel de dovezi.
Deci există un răspuns la întrebarea dvs. Singura religie adevărată este:
Nici una dintre cele de mai sus.
Nicio religie nu are dovada validității ei. Dacă ar avea-o, nu ar fi religie. Ar fi știință. Nu există o religie adevărată - doar credință.
— Dave Consiglio, Quora
Credincios nu înseamnă să crezi în religia ta...
Violeta, toți am avut sau vom avea chestii din astea. Crede-ma... Eu sunt ff credincioasă. Ispitele din sapt mare sunt de vină.
Surprize surprize... Nicio religie nu e aia adevărat. Povesti peste povesti.
Păi? Ai făcut studii în sensul asta de ai ajuns la această concluzie?
Prin rațiune am ajuns la acesta concluzie. Și citind răspunsuri de genul "Religia creștin-ortodoxă! Cu siguranță" răspunsuri fara substanță provenite doar din faptul că asta e religia cu care ai fost învățat și care ai fost învățat că ar fi aia buna.
Majoritatea misticilor au momente de luciditate. Pacat ca nu prea ii tine mult.
Sa știi ca Dumnezeu nu va tine cont de religia ta. Poți fi ortodox dar sa nu împlinești Biblia, ajungi în iad. Poți fi baptist și sa nu împlinești Biblia, ajungi în iad. Poți fi penticostal, același lucru se întâmplă. Dumnezeu va tine cont de relația ta cu Dumnezeu, de cât de mult L ai cautat, de cât de mult ai citit Biblia și ai și împlinit o... Religia e doar un nume, fiecare merge unde se simte mai aproape de Dumnezeu și unde crede ca ii e mai bine, dar religia nu îl mânuiește pe om.
Pe ce te bazezi când faci aceste afirmații?
Pe Biblie. În Biblie nu s-a pomenit absolut deloc de nicio religie. În plus, sunt scrise clar negru pe alb condițiile pentru a fi mântuit, nu scrie de nicio religie.
"Eu sunt Ușa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mântuit; va intra și va ieși și va găsi pășune." (Ioan 10:9)
Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine are viața veșnică. " (Ioan 6:47)
" Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele și crede în Cel ce M-a trimis are viața veșnică și nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viață. "(Ioan 5:24)
Astea sunt numai câteva versete, dar în Biblie sunt o grămadă care arată aceste lucruri.
Salut! Îndoiala este normală, dar important e să nu rămâi acolo. Eu îți sugerez să studiezi. atât Biblia, cât și surse externe, istorice. astfel încât să știi de ce crezi ceea ce crezi.
Chiar și Biblia încurajează cercetarea.
Crestinii cred intr-un evreu despre care nu se stie mai nimic despre el pana la 30 de ani.
Nu exista niciun manuscris original al vreunei Evanghelii doar copii dupa copii dupa copii etc. Originalele au fost scrise la 70 -90 de ani dupa evenimente de autori necunoscuti.Esye cu smecherie cand se spune Evanghelia dupa Matei de exemplu.Nu Evanghelia scrisa de Matei.Adica unul a scris o Evanghelie dupa povestile lui Matei. Fara sa mai luam in calcul manipularile bisericii.Nici un preot nu recunoaste public ca populara povestioara lacrimogena cu adultera este un fals inventat de copisti in secIV.Ce sa mai, adevaraciune pe fata.
Fals e ceea ce spui tu.
Avem epistolele scrise de apostoli care confirma tot ce este scris in Noul Testament.
Părerea majoritară a cercetătorilor contemporani este că epistolele au fost scise de autori anonimi la fel ca Evangheliile.
Eu ca sa fiu sigur ca nu gresesc respect chestii din mai multe religii.
Nu lucrez sambata si nici duminica si nici vinerea ca ar putea sa fie vinerea sfanta din cauza ca nu mai stii ce calendar sa respecti.Catolicii respecta calendarul gregorian, ortodocsii doar ce le convine din gregorian si iulian, ortodocsii de rit vechi sunt pe cel iulian.De la musulmani imi place ideea cu mai multe sotii dar ai reversul medaliei cu tot atatea soacre.
Octavian199 întreabă: