Bună dar de ce trebuie să te spovedesti in fata unui păcătos, popa este si el om, cu păcate, roagă te lui Dumnezeu, si asta o poti face acasă in patul tău inainte de culcare varsă ti inima in fata lui Dumnezeu, si roagă l să te ierte pentru ce ai făcut si cere-i indrumare si ajutor, si vei vedea ce bine te vei simtii.Ce vîrstă ai?
Preotul e cel care ar trebui sa se simta vinovat in primul rand, nu tu. Nu vezi ce daunator e postul pentru organism? Ti s-a intamplat pe pielea ta. Daca nici asta nu te convinge, atunci ce te poate convinge?
Biserica,prin popi,nu te ajuta cu NIMIC! Putine vorbe goale,de incurajare(pe care ti le poate spune o prietena,un psiholog),pentru care tu trebuie sa dai multi bani,ca popa mereu taxeaza,pentru orice lucru minor.
Imi pare rau ca ai avut o viata de calvar,alaturi de un nemernic, dar te felicit ca ai avut puterea sa te desparti de el.Ii simti "lipsa", deoarece victima, mereu se simte inutila fara agresor! Nu te poti obisnui cu "statutul de femeie libera", deoarece mintea ta s-a obisnuit cu acel calvar.Acum,trebuie sa lupti cu tine,sa-ti traiesti viata asa cum doresti tu,fara a mai trai cu frica agresiunilor. Daca,tu te simti bine la biserica,poti sa mergi,daca vrei,poate asa iti gasesti linistea, daca esti credincioasa si nu habotnica/indoctrinata(eu sunt atee, deoarece mi-am dat seama cat de hrapareti si cat incearca sa indoctrineze preotii lumea, doar pentru bani).
Nu are nici-o legatura faptul ca ai mintit, cu faptul ca ti s-a facut rau.Nu te-ai hranit,hidratat,esti stresata, obosita, de la fumul de lumanari, mirosul de tamaie, etc.Astea sunt cauzele!
Preotii se simt "rau",vinovati,pentru toate pacatele pe care le fac:mint,jecmanesc de bani pana si pe cei mai saraci oameni,fura din pomeni,din banii dati in cutia milei,se imbata ca porcii,fac accidente din cauza alcoolului,isi inseala nevestele,isi ridica palate din banii dati de enoriasi...
Tu nu ai nici-o vina! Ai grija de tine fizic(hrana,iesiri cu prietenii,daca nu ai,poti si singura sa mergi la un film/teatru/in parc/in concediu),citeste carti cu continut vesel... Daca nu ai tu grija de tine,nimeni nu o sa te ajute,poate doar sa te compatimeasca si atat!
Te rog, nu-mi lua in nume de rau, ceea ce am impotriva bisericii si mai ales ortodoxe, dar pana la varsta mea, m-am convins care este "rolul"preotilor si al bisericii.Asta este parerea mea si poate sa nu coincida cu a ta.
Http://www.youtube.com/......ttp?/watch postul crestin ce ne spune Sf. Scriptura despre post?
Nu trebuia sa minti mai spovedeste-te odata si spune tot adevarul asa te vei simti mai usurata! si mananca pentru ca altfel te vei imbolnavi si nu te mai necaji fa asa cum ti-am zis eu!
anonim_4396 întreabă: