| Wordofthat999999 a întrebat:

Salut! Azi am fost la spovedit la o mănăstire și acel preot unde m-am spovedit era puțin cam sever gen m-a întrebat dacă mai sunt fecioara și ca e păcat ca nu mai sunt, mi-a oferit de înțeles ca a trebuit sa duc o viata mai mult de călugărie. Are dreptate nu-l condamn dar asta e, în aceste vremuri sunt inevitabile ceea ce a vrut dansul sa-mi dea de înțeles, dar ma cam simt prost. Ma simt o persoana extrem de păcătoasă și naspa. N-am ținut nicio zi post pentru ca nu reușesc, vin de la munca după 12 ore îmi vine sa mananc ce apuc. Cunoaște cineva un duhovnic în Vrancea care este mai înțelegător mai maleabil sa zic asa? Ca să ma pot spovedi și eu din toată inima și sa nu ma mai simt asa nașpa.

13 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Vin de la munca după 12 ore îmi vine sa mananc ce apuc.
Dacă îți pregătești din weekend, vei avea seara o mâncare mai hrănitoare și mai sănătoasă.
Referitor la atitudinea duhovnicului, și eu aș căuta pe altul care ține cont de realitățile vieții.

| relian a răspuns:

Ma gindeam ca ai fost sa te spovedesti la un bar ceva club laughing dar se pare ca tu chiar ai fost la manastire laughing naspa, daca cei tineri se dau pe mina bisericii viitorul omenirii este "asigurat"

Sa tii post cei aia? Maininca cand iti este foame si ce iti place, post sa tie popa.
Ai facut sex, aia e de naspa, poate omu voia el ceva prospatura laughing asa se pare ca nu e curios, cam aia a dat de inteles popa ala din ce povestesti tu pe aici.
Daca eram prin zona te spovedeai mie laughing asa la un bar ceva, la o sezatoare.

| relian a răspuns:

Ce a vazut calugarul ala rau la ea sau in ea? Iti spun eu cea vazut ala rau, faptul ca el cauta doara prospaturi, cauta sa se culce cu femei virgine, sau cu baieti, cam aia a vazut acel calugar.
De cand intreaba dZEU OMU DAca e virgin sau nu? Ba nene vorba cuiva pe aici nici Dzeu nu intreaba astfel de chestii, dar vine nea calugaru sa intrebe happy0 asta arata ce interese ascunse are sau ce dorinte are acel calugar.
Esti crestinoid dar de ala cu ochelari de cal. Pune si ia ceva lectii de la Freya1, ai mare nevoie.

| Freya1 a răspuns:

Când te spovedești preotul sau călugărul trebuie sa te întrebe ce păcate ai. Daca ai mințit, furat etc.Iar după sa iti pună el câteva întrebări dacă, considera ca este cazul, sau ii pui tu intrebari și purtați o conversație.

Într-adevăr, nu e ok ca preot sau călugăr sa indemni oameni către călugărie sau mai știu eu ce.Ca preot sau calugar ai menirea de a asculta omul,problemele și păcatele lui,de a-l sfatui,de ai da canaon,de a-l învață rugăciuni și da, de a-l invata de bine dar nu indemnand-ul sa se călugăreasca ci pur și simplu sa ii explici cum se poate ferii de anumite ispite, cum sa păcătuiască cât mai puțin etc.

Ca sa alegi un duhovnic trebuie sa mergi la o biserica sau mănăstire și sa urmărești slujbele, sa rezonezi cu omul respectiv și treptat sa vezi dacă e un preot pe lungimea ta de unda cu, care sa te înțelegi bine și care sa îți fie pe plac.

| Wordofthat999999 explică (pentru Freya1):

Frumos răspuns, mulțumesc.

| anonimg a răspuns:

Doar Dumnezeu, doar Isus Hristos trebuie să fie duhovnicul nostru.
Este greșit a ne mărturisi păcatele înaintea oamenilor.
Nu ne ține nimeni ca în intimitatea noastră să stăm de vorbă cu Dumnezeu și să-I spunem ce avem pe suflet. Trebuie să credem că ne ascultă mai înainte ca să ne exprimăm noi, fie că o facem cu voce tare, fie în gând.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand postul este creat pentru regenerarea corpului. Dacă ți post cum scrie in calendar poți să scapi de multe boli uni au scăpat de cancer.

| LaviniuA a răspuns:

Stai linistita, mai mult ca sigur nici el nu stie sa explice importanta a ceea ce te-a intrebat.
Probabil se cosidera vreun mare mistic si ii dispretuieste pe muritorii de rand.

Imi zicea un prieten ca odata venise la el un popa cu sfestania. I-a zis iubitei lui sa plece din apartament, pentru ca nu erau casatoriti. Deci practic aia stateau impreuna de cativa ani si ala tot insista sa o dea afara in strada chiar in noaptea aia laughing

| pacatosulBogdan a răspuns:

Vrei un doctor al sufletelor care sa te cocoloseasca si sa-ti lase rana nevindecata sau un doctor "cam sever" care cunoaste rana ta si are si medicamentul mai amar cu care poti pune inceput bun pocaintei tale? Stii cum insala diavolul pe om? Ii da mult curaj si-l impinge sa pacatuiasca fara rusine, dar cand e vorba sa se spovedeasca acel om, diavolul ii trimite ganduri de rusine, de revolta. Sa nu consideri ca severitatea e numai de la duhovnic, ci de mai "sus"! E normal sa ne simtim pacatosi fiindca cine spune ca nu-i pacatos, este un mincinos. Nu cauta alt duhovnic, mai "maleabil"; pe Dumnezeu, caruia de fapt te spovedesti, nu-l poti insela, El stie totul despre fiecare dintre noi! Dar ce vrea El de la noi? "Inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi!" - Psalmul 50, 18

| Whateverrr a răspuns:

Bună! Nu stiu sa ti spun de vreun duhovnic, insa iti sugerez sa-L cauti pe Dumnezeu din toata inima si daca iti pare sincer rau pentru pacatele pe care le-ai facut si daca crezi ca Hristos are puterea sa te ierte, vei fi mantuita. Asta promite Biblia.
Toti oamenii sunt răi, dar Vestea Buna este tocmai ca prin Hristos, Dumnezeu ne poate vedea perfect curati. Daca Hristos i-a promit talharului de pe cruce ca in ziua aceea va fi cu El in Rai, iti dai seama ca si tu poti fi mantuita.
Si sa stii ca nicaieri nu scrie ca daca tinem post sau facem cutare lucru suntem mai buni. Botezul, impartasania, postul, rugaciunea sunt practici foarte importante in crestinism, dar trebuie construite abia dupa ce este pusa temelia, adica mantuirea, impacarea cu Tatal ceresc.
Hristos te iubeste atat de mult incat a murit pentru pacatele tale. Iar apoi a inviat, ca dovada ca El poate infrange moartea, prin urmare ne poate invia si pe noi atunci când va veni să ne ia la El.
Consulta Biblia ca sa verifici daca e adevarat ce am spus happy

| Luceafarul2023 a răspuns:

Nene te apuci sa judeci fara sa cunosti situatia.Te-a desemnat dumnezeul tau imaginar ca judecator pe aceasta planeta? Vezi de problemele si viciile tale si nu mai da sfaturi.

| Luceafarul2023 a răspuns:

Nu scrie in cartea de de povesti (Biblia)sa nu judeci?
Te faci ca ploua cand nu-ti convine?
Nu scrie ca trebuie mai inati sa scoti barna din ochiul tau inainte sa vezi paiul sdin ochiul aproapelui?
Sau Biblia este si pentru tine bufet suedez iei doar ce-ti place?

| DanManea2023 a răspuns:

Am intalnit odata un preot catolic si din vorba in vorba i-am povestit ce m-a intrebat la spvedit un preot de la o manastire.S-a albit la fata si a zis ca asa ceva nu i-a trecut vreodata prin cap.Cred ca ai inteles despre ce erra vorba.Asa ca vezi-ti de treaba si cauta un preot casatorit, dar mare atentie si la astia.