Biblia este aceiași la toți creștinii.
( Eu am comparat la evanghelii biblie neoprotestantă în română, cu biblie ortodoxă în română, și este aceiași carte. Am comparat tot la evanghelii biblie neoprotestantă în română cu biblie catolică scrisă în franceză și tot este aceiași carte. )
Păcatul ar putea să fie explicat ca fiind ceva rău făptuit voluntar sau involuntar, cu gândul sau cu fapta, în dauna / producând o lezare/ generând ceva rău // la cea ce are suflet.
Biblia scrisă pentru copii catolici, nu are cum să fie fundamental diferită de o biblie scrisă pentru copii ortodocși, că este povestirea pe înțelesul copiilor / deoarece cartea povestită pe înțelesul copiilor, este aceleiași carte.
Alte cărți religioase catolice se deosebesc de cărți religioase ortodoxe, dar nu biblia care este aceiași.
Ignoranţa e un păcat, să studiezi şi să vezi ce spun şi alte religii/confesiuni nu.
Îţi recomand şi filosofiile budiste. Chiar ai ce învăţa.
In Biblie suntem indemnati sa cercetam ca sa vedem care e adevarul.Nici unde nu scrie ca e pacat sa te informezi, e o metoda de manipulare pentru ca sa nu citesti din alta religie. Fapte17:11
Ma crucesc cand vad intrebari in genul asta...
Daca esti un om normal si cu capul pe umeri,nu ai de ce sa crezi ca ceva atat de infim poate constitui un pacat.
Dar ce? Omenirea e separata de simple religii si credinte?
Stii cate carti dintr-acelea am citit eu cand eram mica? pentru ca veneau la usa cu ele,le luam si le citeam pentru ca-mi placeau pozele. Si stiam ca apartin de alta religie sau ce-o fi ea.
Incetati sa mai fiti indoctrinati la extrem,fratilor, si sa lasati vorbele fara sens care circula de la o oaie la alta sa ajunga si la voi.
Ce pacat sa fie? Mai ales copil fiind. Si nici adult fiind nu e absolut nici un pacat sa citesti ce vrei din curiozitate,nu-ti da nimeni in cap sa stii. Dumnezeu nu se uita urat pe tine asa cum va imaginati toti,si la orice abatere sau gand sau intentie de a citi ceva va arunca cu caramida in cap.
Stii cate asa -zise crestine in varsta merg la biserica duminica de duminica la slujbe,neavand nici o treaba cu slujba ci doar barfind,tocmai in timpul slujbei? Ar trebui toate aruncate in pucioasa! Nu? Stii ca multi oameni habar nu au cine e Adam si Eva sau de ce se sarbatoreste Craciunul si Pastele? Stii asta? Si spun ca tocmai ca sunt batrani,uita saracii.
Si eu vin acum si ma intreb : DE CE MAI MERGEM LA BISERICA SI MAI CITIM CARTI SFINTE DACA NE INTRA PE O URECHE SI IESE PE ALTA?
Populatie indobitocita,asta se vrea de la noi. Nu ar trebui sa credem tot ce spun preotii,bisericile,mass-media, presedintele, regele si ce-o mai fi.
Incetati odata!
Nu am nimic cu tine, dar vreau sa nu mai fim atat de influentabili, doamne... e prea mult deja.
Ma infurie enorm lipsa noastra de gandire rationala.
"Populatie indobitocita, asta se vrea de la noi.
Ma infurie enorm lipsa noastra de gandire rationala."
Subscriu.
Îndoctrinarea ne transformă în marionete fără minte, ceea ce se şi vrea. E uşor să conduci un popor trăgând doar de sfori şi spunând că...să te opui, să nu fii umil, să lupţi pentru drepturile tale, să-ţi aperi familia şi interesele, să nu fii o slugă...e un păcat.
E dureros să vezi cum lăsăm singuri să se bată joc de noi, înghiţim orice şi oricât... Dar la cât de proşti suntem, parcă o şi merităm.
Nu o meritam, doar ca nu stim altfel. Sunt asa de multe probleme psihice (ca sa nu zic psihoze) adunate aici...din punctul asta de vedere ar trebui sa trecem cu totii pe la psiholog. Dar ce te faci ca si psihologii sunt la fel?!
Adevarat este ca se vrea indobitocirea populatiei. Cand te gandesti ca noi si pe asta dam bani de fapt: sistemul educational, mass media, biserica etc etc etc... si ce mandri mai suntem de noi insine :-). Indobitocirea est cea mai buna afacere!
Se poate mai trist. Sa platesti pentru indobitocire si sa vrei si mai multa inca e cu mult mai trist.
"Indobitocirea est cea mai buna afacere!"
Aici ai pus punctul pe " i "
"Se poate mai trist. Sa platesti pentru indobitocire si sa vrei si mai multa inca e cu mult mai trist."
Nu asta şi facem?
Ba da, de asta am si zis. din contextul la ce ati spus voi mai devreme nu asta reiese. reiese ca acceptam sa fim indobitociti nu ca si platim pentru asta.
cat despre daca o meritam sau nu: nu o meritam pentru ca suntem invatati (ghidati) catre asta de mici prin educatia pe care o primim si traim cu senzantia ca am facut bine, ba chiar invatam si generatiile care vin sa faca la fel. pentru oamenii de rand se intampla in mod inconstient...
Normal ar fi fost sa fie biblia unica, fara nici o urma de modificari.Omenii insa in siretenia lor cauta sa puna fiecare in practica ceea ce el crede ca este adevarat.Asa a ajuns Biblia sa nu mai poti sti ce este adevarat si ce nu.
Nu este pacat sa citesti in nici un fel de biblie.Pacat este ca nu intelegi ceea ce citesti.Straduieste te.
Domnule dragă, n-ai matale un preot duhovnic să-ți lămurească lucrurile astea?
De principiu nu e păcat, dar, dacă susții că ești dintr-o confesiune citești mai întâi traducerea acceptată în cultul tău, urmărești interpretările și abia apoi începi să faci comparație între asemănări și diferențe cu alte scrieri din diferite culte.
E ca si cand ai comandat in oras o ciorba de post, si bucatarul a scos carnea, si ti-a servit ciorba ca fiind de post. Evident ca nu este pacat. E ca si cum ai spune, e pacat ca te-ai uitat la un film cu James Bond? Cauta pe google indreptar de spovedanie de parintele cleopa si o sa afli mai multe despre pacate.
E mare pacat de timpu tau ca iti pierzi vremea cu asa ceva. Daca vrei sa inveti ceva, citeste filosofie, nu religie.
anonim_4396 întreabă:
angel_5676 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: