| William a întrebat:

Salut, cand eram mic (5-7 ani) parintii mi-au zis sa nu fluier noaptea ca nu e bine. Este adevarat? Daca da, de ce? Sunt deschis la orice parere atata timp cat nu ma insultati. Eu stiu ca sa fii superstitios este un pacat si de aceea nu sunt superstitios.

Răspuns Câştigător
| ombladon a răspuns:

Au zis asa doar ca sa nu faci galagie noaptea.

15 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Nu este bine sa fluieri noaptea pentru ca ii trezesti pe cei care dorm.

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Au si ei alta treaba noapte, sa nu-i deranjezi, de aia.

| Raniia a răspuns:

Fluiera cand vrei tu,Dumnezeu te asculta, increde-te in El, si nu te teme de nimic.Ce pot sa-ti faca niste oameni?

| William explică:

Vad ca toti sustineti sus is tare ca daca fluier noaptea trezesc pe cei care dorm. Sincer nu imi place acest raspuns dar cred ca este adevarat.

Elianna
| Elianna a răspuns:

In casa probabil ca deranjai lumea, iar afara, poti aduna cainii vagabonzi in jurul tau!

| ionut236 a răspuns:

E doar superstitie
Datorită misterului cu care învăluie totul, noaptea a dat naștere de-a lungul timpului la o serie de superstiții bizare, dar și înfricoșătoare. De exemplu, se spune că nu este bine să fluieri noaptea pentru că vei atrage spiritele malefice, iar dacă își vei auzi numele strigat noaptea să nu te întorci pentru că efectele vor fi groaznice. O altă superstiție bizară spune că nu e bine să-ți tai unghiile seara fiindcă îți scurtezi viața.

| William explică (pentru ionut236):

Nu stiu ce a fost in capul meu cand ti-am dat vot Folositor si Inteligent, meriti 10 nefolositoare si 10 Stupide.

| mimiwewem a răspuns:

Am auzit și eu că nu e bine să fluieri noaptea. (pentru că faci a pustiu )
și am mai auzit că nu e bine să te uiți în oglindă(la fel noaptea) că ai să visezi urât.
faza cu oglinda e propria mea experiență.
Fluieră ziua. e mai bine să nu te sperii.
pa-pahappy

| Holocaust a răspuns (pentru mimiwewem):

ştiam şi eu pe-aia cu uitatul în oglindă noaptea. Când eram mică, mă aşteptam să mi se preschimbe faţa în ceva de genu': http://data.whicdn.com/......if.Nu,acum nu mai cred în toate prostiile, şi asta l-aş sfătui şi pe cel ce a pus întrebarea.

| trifescugabriela a răspuns:

Stai calm. Nu e o problema. Poti fluiera, dar exista riscul sa fii atacat de alti oameni sau chiar de animale.

| MihaelaDart a răspuns:

A fi superstitios nu inseamna pacat. Din batrani se aud tot felul de vorbe ca aia nu e bine sa faci ca iti aduce nu stiu ce necaz, sa nu faci in ziua x ca nu stiu ce vei patii si tot felul de bazaconii... in viata trebuie sa existe si astfel de chestie. Desi in cazul tau, in timpul noptii clar... pentru a nu face galagie, desi una dintre superstitii, nu e bine sa fluieri prin casa ca-ti merge rau. fiecare trebuie sa creada in ceva in viata. Altii cred in Dzeu, altii cred in ei insusi, altii in superstitii si tot asa.

| William explică (pentru MihaelaDart):

Ba da Mixaela, superstitie= pacat.

| MihaelaDart a răspuns (pentru William):

Inseamna ca toti suntem pacatosi! Daca te iei dupa biserica, ea interzice multe chestii in viata de zi cu zi.
Este un pacat sa bei alcool, sa fumezi, sa crezi in superstitii, sa nu tii post atunci cand trebuie, sa-ti incepi viata intima inainte de casatorie si multa altele.

| sylar2007 a răspuns:

Astea sunt superstitii dar pentru a iti raspunde la intrebare:eu stiu ca nu e bine sa fluieri in casa de fel indiferent ca e noapte sau zi, in unele zone ale tari inseamna ca aduci a paguba in alte zone ale tari inseamna ca il chemi pe diavol

| William explică (pentru sylar2007):

Man, astea sunt superstitii, ca sa il chemi pe diavol trebuie sa ii strigi numele sau sa faci un ritual din ala.