| andri22 a întrebat:

Salut,cand ma spovedesc la un preot el are voie sa ii spuna cuiva ce i-am spus eu,sau ce m-a intrebat el pe mine? Funda, raspuns sincer!

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Nu are voie, pentru că el a depus jurământ pentru păstrarea secretului spovedaniei.

6 răspunsuri:
| MihaelaMariaPopa a răspuns:

Salut, un preot nu face un secret din faptul ca a primit Taina Hirotoniei. Insa, el are obligatia de a pastra secretul marturisirilor primite in cadrul spovedaniei. Preotul nu face ancheta in timpul marturisirii cuiva si de aceea nu-i este permis sa intrebe despre persoanele cu care a comis pacatul sau sa faca aluzii la imprejurari aflate de la alti penitenti. Duhovnicului nu-i este ingaduit sa faca nici un fel de insemnare despre marturisirea primita.
Duhovnicul nu are voie sa divulge pacatele enumerate de penitent la Scaunul marturisirii nici inainte autoritatilor, chiar daca ar fi expus sa-si piarda viata. El trebuie sa se conformeze cuvintelor: "Auzit-ai cuvant? Sa moara cu tine" (Isus Sirah 19, 10)

Stai linistit eu am 2 unchi care sunt preoti si m-am spovedit la amandoi.Nu se va intampla niciodata ca un preot sa ii spuna cuiva despre marturisirea ta.Acele pacate sunt sterse si uitate, o sa simti si tu asta.Numai bine!

| petriinna a răspuns:

NUUUU...DAR, stiu un preot care il intreba pe altul ce inseamna unele chestii spuse de unul care se spovedea. Banuiesc ca erau prostii big grin ...si preotul nu mai auzise de ele!

| zurick a răspuns:

Nu.N-are voie pentru ca a depus juramant ca n-o va face...Dar oare doar pentru ca n-are voie n-o va face?

| Andrei258 a răspuns:

Doamne ajută,

Păcatele mărturisite rămân, sau ar trebui să rămână între preotul duhovnic şi fiul duhovnicesc.Iar după mărturisire va da un Canon (o reáető duhovnicească cu scopul îndreptării).

Seară binecuvântată

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Teoretic nu, dar poate, nimeni nu-l opreste.

| vitbsk a răspuns:

Nu are nevoie și nici nu are motiv să o facă.

Se mai întâmplă cazuri când preotul poate cere sfat duhovnicului personal pe o temă, la care nu are răspuns, dar nu dă date despre cine a zis și cere acordul persoanei în cauză înainte să se sfătuiască cu duhovnicul în acea privință.