De ce nu ai scris şi Satan cu literă mare? Nu-i tot un nume de presupusă zeitate ca dumnezeu?
Conform spuselor lui LaVey „satanistii sunt nascuti nu facuti... au o boala numita independenta". De asemenea, satanistii se opun religiilor care plaseaza oamenii intr-un raport de subordonare fata de zei (crestinismul, islamul, iudaismul etc) in schimb il au pe Satan in loc de zeu. Ateii neaga existenta lui Dumnezeu si a oricarei alte divinitati, fie daca sunt atei pozitivi sau negativi.
Satanistii sunt mai aproape de adevar, macar nu se straduie sa se minta ca Dumnezeu nu exista.
Parerea mea satanisti moderni = tarfe cu 2 fete majoritatea sunt copii din generatia emo, satanisti traditionali = cei care cred in satana alte pers nebune nu pot spune altceva isi au radacina in usa, ateii = cei care neaga orice forma de divinitate, spirite, fantome, dracii deci tot ce considera o pers care a terminat 8 clase si gandeste rational si logic, din pacate in Romania gandirea este ceva ilegal
Pe scurt : ateii nu cred in zeitati, nu au constiinta unei entitati superioare. Satanistii da, fie ca sunt satanisti traditionali fie ca sunt satanisti Lavey.
anonim_4396 întreabă:
marcelcuceritorul întreabă:
CinevaNou întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: