anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.Cine cunoaste religia musulmana si ma poate ajuta va rog.
Daca o femeie a fost crestin ortodoxa si și-a schimbat religia în musulmana are dreptul sa aiba un logodnic crestin ortodox sau care ar fi singura varianta în care sa fie împreuna? Am înteles ca sunt niste reguli foarte aspre.

4 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Femeia asta nu este NUMAI musulmana. Daca era musulmana nu era nici o problema. Problema e ca s-a convertit la Islam acum, cand cei ce se convertesc adera direct la islamul politic, iar daca nu, la variante chiar mai bizare. Las-o sa explodeze singura, fara tine de mana, desi sper sa o gaseasca SRI la timp.

| Itanul a răspuns:

De ce si-a schimbat religia? A fost casatorita cu un musulman? Ar putea sa revina la ortodoxie. Daca nu vrea, mai bine evit-o. Cine stie ce gargauni are in cap.

| anonim_4396 explică (pentru Itanul):

Nu a fost casatorita..este complicat

| Lizbeth a răspuns:

Well,stiu sigur ca religia islamica recunoaste casatoria intre un barbat musulman si o femeie din randul Oamenilor Cartii(adica, de religie crestina sau de religie iudaica).By the way, sotului musulman ii este complet interzis sa-i impuna sotiei, de credinta crestina/iudaica, sa se converteasca la Islam.
Dar, lucrurile iau o intorsatura urata cand e vorba de situatia inversa:musulmanii sunt de acord în unanimitate că nu este permis ca o femeie musulmană să se căsătorească cu un non-musulman, fie el evreu, creștin sau orice altceva.Se pare ca barbatul se afla într-o poziție de conducere, cand e vorba de familie/casa, și nu este permis ca un non-musulman să fie în poziția de lider:sotia ar putea sa treaca la religia sotului si,potrivit Islamului,asta ar insemna sa arda in focurile Iadului. Apostazia e o mare, mare greseala, se pare, in religiile abrahamice.
Singura varianta este ca el sa treaca la Islam, pentru a se putea logodi/casatori.In caz contrar, femeia musulmana se face vinovata de "zina"(acest pacat, atrage dupa sine o pedeapsa dura si inumana.Cel putin "pe hartie", pentru ca exceptand UNELE tari musulmane, nu cred ca mai este aplicata altundeva), iar casnicia este considerata invalida.

Nu sunt musulmana, dar a trebuit sa citesc despre aceasta religie, cand am fost nevoita sa fac un studiu pentru ora de psihologie.Mi-a prins bine.