Femeia asta nu este NUMAI musulmana. Daca era musulmana nu era nici o problema. Problema e ca s-a convertit la Islam acum, cand cei ce se convertesc adera direct la islamul politic, iar daca nu, la variante chiar mai bizare. Las-o sa explodeze singura, fara tine de mana, desi sper sa o gaseasca SRI la timp.
Well,stiu sigur ca religia islamica recunoaste casatoria intre un barbat musulman si o femeie din randul Oamenilor Cartii(adica, de religie crestina sau de religie iudaica).By the way, sotului musulman ii este complet interzis sa-i impuna sotiei, de credinta crestina/iudaica, sa se converteasca la Islam.
Dar, lucrurile iau o intorsatura urata cand e vorba de situatia inversa:musulmanii sunt de acord în unanimitate că nu este permis ca o femeie musulmană să se căsătorească cu un non-musulman, fie el evreu, creștin sau orice altceva.Se pare ca barbatul se afla într-o poziție de conducere, cand e vorba de familie/casa, și nu este permis ca un non-musulman să fie în poziția de lider:sotia ar putea sa treaca la religia sotului si,potrivit Islamului,asta ar insemna sa arda in focurile Iadului. Apostazia e o mare, mare greseala, se pare, in religiile abrahamice.
Singura varianta este ca el sa treaca la Islam, pentru a se putea logodi/casatori.In caz contrar, femeia musulmana se face vinovata de "zina"(acest pacat, atrage dupa sine o pedeapsa dura si inumana.Cel putin "pe hartie", pentru ca exceptand UNELE tari musulmane, nu cred ca mai este aplicata altundeva), iar casnicia este considerata invalida.
Nu sunt musulmana, dar a trebuit sa citesc despre aceasta religie, cand am fost nevoita sa fac un studiu pentru ora de psihologie.Mi-a prins bine.
Alex întreabă: