| andreisergiu123456789 a întrebat:

Salut comunitate TPU, din tot sufletul va rog sa ma ajutati sa inteleg daca am hulit sau nu.
1.)L am injurat pe duhul sfant.
2.)Am vorbit urat de Dumnezeu, ca nu a facut ce trebuie pentru noi ca nu a fost capabil.
3.)Aveam zile cand il respingeam pe Iisus, ma pocaiam, iar il respingeam si toate astea erau la interval de 2 sau 3 ore.
INSA:
-Nu am considerat niciodata ca minuniile lui Dumnezeu is facute cu magie satanica.
-Nu am atribuit niciodata Satanei meritul minuniilor lui Iisus.
-Nu l am recunoscut niciodata pe Satan ca stapan.
Am Hulit sau nu pe Duhul sfant?

Răspuns Câştigător
| Florin9Florin9 a răspuns:

Nu, calmează-te, dar să faci tot posibilul să nu se mai întâmple chestii de genul pe viitor.

10 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Problemele de mai sus sunt pur imaginare. Pur si simplu te simti vinovat fata de propria fantezie.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.

| halogen001 a răspuns:

Dumnezeu e un personaj imaginar de poveste primitiva, puerila, fantezista si absurda scrisa pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori. Cine asteapta ceva bun sau rau de la un asemenea personaj asteapta degeaba. Ritualurile primitive, incantatiile, vrajitoriile si minunile nu ajuta la nimic decat la inselarea credulilor naivi si nestiutori.

| CostinAlamariu a răspuns:

In sensul biblic nu, dar ai facut bleasfemie ceea ce e destul de grav in sine

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

"huli vt [At: COD. VOR. 157/7 / S și: (înv) gh~ / Pzi: ~lesc / E: vsl хоулити] (Îoc a lăuda) 1 A spune vorbe de ocară. 2 A vorbi de rău pe cineva. 3 A batjocori. 4 A înjosi pe cineva în ochii altora. 5 (Pex) A calomnia. 6 (Pex) A defăima. 7 A blasfemia ceva considerat sfânt. 8 (Pex) A disprețui."
Sursa: DEX
Deci da, ai hulit (conform definiției nr. 7).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ai facut păcatul de neiertat.
Necredinciosul, care urăşte şi prigoneşte adevărul lui Dumnezeu (având inima împietrită), huleşte împotriva Duhului Sfânt. Sinucigaşul, care urăşte şi ucide viaţa din sine, huleşte împotriva Duhului Sfânt.
Uite aici, daca vrei sa vezi mai multe despre Hula împotriva Duhului Sfânt: https://marturieathonita.ro/ce-este-hula-impotriva-duhului-sfant/

| Whateverrr a răspuns:

Chestia cu pacatul neiertat s-a aplicat numai in cazul acela, in contextul respectiv.
Avem nenumarate versete care ne asigura ca jertfa Domnului ne curateste de orice pacat, daca credem in El si ne pocaim.