Tu poti raspunde: "N-am religie."
Totusi, daca vrei sa fii fericit, nu vei putea sa fii fara Dumnezeu.
Zici tu. cel putin acum stiu ca nu e nimeni pe care sa trag la raspundere ca asa e viata, lucrurile se intampla, dar cand eram mic credeam ca e vina "lui". cum altii copii aveau vieti linistite si ambii parintii si restul, eu de ce trebuia sa traiesc cu un imputiit si sa muncesc de la 14 ani ca sa am si eu ceva acolo? si multe altele, care nu se merita sa imi racesc gura de pomana la un raspuns ca ""nu vei putea sa fii fara Dumnezeu.". Iti zic eu, dimpotriva. o zi buna
Si Domnul Isus a lucrat din copilarie in atelierul de tamplarie al tatalui Sau. Eu cand m-am agajat pentru prima data la o firma -la 17 ani- nu stiam sa fac nimic. Avantajul meu a fost ca am venit cu contract din scoala. Nu-mi amintesc ca vreodata sa am bani de buzunar la scoala. A fost 'aur curat' atunci cand am luat primul meu salariu. Nu-mi venea sa cred ochilor. Cat despre parinti, nu-mi amintesc ca sa fii primit de la ei vreo educatie. Tot ce s-a dezvoltat in mine a fos datorita conceptului pe care il aveam de la Dumnezeu in mine, si anume: sa fac intotdeauna ce este bine. Acest concept nu pot spune ca l-am vazut la prea multi oameni; ii pot numara pe degetele de la o mana. Iar dintre acesti oameni nu s-a numarat niciunul din familie.
Si sa iti spun un lucru: toata "fericirea" pe care o vezi in oamenii din jurul tau este una de fatada. Inimile lor sunt goale; avem nevoie de Dumnezeu ca sa fim fericiti cu adevarat. Numai la El se poate gasi cuvantul "deplin":
"V-am spus aceste lucruri, pentru ca bucuria Mea sa ramana in voi, si bucuria voastra sa fie deplina." (Ioan.15:11)
"Pana acum n-ati cerut nimic in Numele Meu: cereti, si veti capata, pentru ca bucuria voastra sa fie deplina." (Ioan.16:24)
"Dar acum, Eu vin la Tine; si spun aceste lucruri, pe cand sunt inca in lume, pentru ca sa aiba in ei bucuria Mea deplina." (Ioan.17:13)
Numai la El se gaseste deplinatatea bucuriei! Si Dumnezeu doreste sa ne de-a aceasta deplinatate mai mult decat o dorim noi.
https://www.youtube.com/watch?v=JZAz3Dwf2qg
Daca esti ateu nu ai cum sa fii crestin ortodox nationalitatea e una religia e alta. daca ai fost botezat esti crestin daca nu esti ateu nu conteaza nationalitatea depinde daca crezi in Dumnezeu si nu cu vorba
DeProfundis99 întreabă: