Omul dacă nu are știință, nu știe adevărul. În general omul nu știe de ce trăiește și de ce face tot ceea ce face și atunci se găsesc oameni "binevoitori" care să-i spună de ce trăiește, pentru ce trăiește și ce ar trebui să facă. Asa ajunge omul naiv să creadă că trăiește și face tot ceea ce face pentru că așa dorește un spiriduș "atotputernic și "invizibil și că nu poate face altceva decât ceea ce dorește spiridușul. Realitatea e că omul nu are nevoie de minciună, de prostie și de înșelăciune primitivă. Prin știință se ajunge la adevăr, iar prin credință se ajunge la minciună. Dacă ar fi existat un spiriduș atotputernic care iubește omul și care a făcut tot ce există, nu aveam purici și păduchi, inchiziție, sclavagism, războaie și nu aveam nevoie de spitale, pentru că se ocupa spiridușul de toate.
De credință n-are nevoie spiridușul. De credința naivului are nevoie omul mincinos și necinstit pentru a-l înșela pe cel naiv, credul și neștiutor.
Stiinta ta se rezuma la doua documentare de pe yt si fizica nivel de clasa a 7-a,(valabil si pentru fetita dracula.)
Mai ai multa mamaliga de mancat ca sa intelegi macar pe ce lume traiesti.
Pana atunci mananca rahat se pare ca iti place.
Macar daca aduceai un argument logic cu care ca contesti ce a zis halogen, poate te luam in serios, dar in cazul de fata, nu poti decat sa latrii de pe conturi fake ca un esuat, ca doar atat poti. Nu stii nimic si te apuci si plangi de pe conturi fake. Pariez ca in realitate esti o *** esuata, daca ti-as arde o palma te-as baga la 3km sub moloz la orice categorie vrei tu.
Parerea mea este ca religie este un subiect delicat si nu este nevoie sa demonstram ca o persoana are dreptate si alta se insala.
Eu ma consider un om credincios pentru ca asa am fost crescut, dar nu la modul de extremism incat sa le spun altora ce sa faca si in ce sa creada, parerea mea personala este ca fiecare crede in ce vrea el sa creada si este suficient, indiferent daca ai citit si memorat fiecare cuvant din biblie sau nu, indiferent daca te rogi de acasa sau de la biserica, etc.
Daca cineva are o secta si crede in dovleci, eu pot sa respect asta fara sa-i spun ca face ceva gresit sau ca interpretarea lui despre credinta sau despre biblie este gresita.
Degeaba te dai mare credincios cand tu esti plin de ura, de invidie si de judecata, asa cum sunt unele secte in ziua de azi.
Inainte de credinta trebuie sa fi om, sa ai valori si sa accepti faptul ca toti oamenii sunt diferiti, parerea mea.
yoboss97_5553 întreabă: