| FlorinPetrean a întrebat:

Daca nu ma inchin la icoane si nu ma rog la sfinti eu voi ajunge in iad?

19 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Cand nu te inchini la icoane de fapt faci ceea ce zice Dumnezeu si se bucura. Exod20:4,5

| milan9 a răspuns:

Dar oare daca mananci pe ascuns o inghetata agungi in Iad?
Ce intrebare este asta... Nici o fapta din lumea asta nu te duce pur si simplu in Iad.

Dumnezeu primeste intotdeauna cainta omului. E adevarat ca in cazul sinuciderii omul nu mai are timp pentru o astfel de cainta... pentru eternitate.

| milan9 a răspuns:

In afara de asta, cu siguranta stii faptul că ICONELOR li se acordă doar "CINSTIRE" şi "NU ÎNCHINARE" (nu divinaţie)!
Au doar valoare simbolică şi harică, sunt doar obiecte de cult, tot la fel cum evreii nu se "temeau" de sutele de feluri de obiecte de cult adoptatea la recomandarea profeţilor şi chiar a lui Dumnezeu...

Deşi cinstirea sfinţilor sau a obiectelor de cult mai este numită uneori "închinare", aceasta nu e decât o confuzie cauzată de polisemia termenului, foarte gravă sub aspect lingvistic, terminologic. Confuzie explicată probabil prin faptul că acest termen provine din latinescul lat."inclinare" – înclinare.

Ori ştim foarte bine că NE ÎNCLINĂM în sute de moduri diferite, spre a arăta în general politeţea sau respectul, dar nu în toate aceste sute de cazuri divinizăm pe cei din faţa noastră. Astfel, nu ne divinizăm nici părinţii, nici bunicii, nici profesorii, etc… happy

| milan9 a răspuns:

Este un lucru esenţial faptul că ICONELOR li se acordă doar "CINSTIRE" şi "NU ÎNCHINARE" (nu divinaţie)! Au doar valoare simbolică şi harică, sunt doar obiecte de cult...

Evreii nu se "temeau" de sutele de feluri de obiecte de cult adoptate la cererea lui Dumnezeu...

Deşi cinstirea sfinţilor sau a obiectelor de cult mai este numită uneori "închinare", aceasta nu e decât o confuzie cauzată de polisemia termenului, foarte gravă sub aspect lingvistic, terminologic. Confuzie explicată probabil prin faptul că acest termen provine din latinescul lat."inclinare" – înclinare.

Ori ştim foarte bine că NE ÎNCLINĂM în sute de moduri diferite, spre a arăta în general politeţea sau respectul, dar nu în toate aceste sute de cazuri divinizăm pe cei din faţa noastră. Astfel, nu ne divinizăm nici părinţii, nici bunicii, nici profesorii, etc…
Nu există nici o "speranţă" pentru cârcotaşi happy de a-L confunda pe Dumnezeu cu creaţia Sa minunată…

| milan9 a răspuns:

Toate denominaţiunile sectante au cel puţin 70 % din cultul "reprezentărilor"! Fiecare cult creştin exploatează excesiv functia de REPREZENTAREA pe care o are IMAGINEA!

Astfel, „imagini" ale lui Hristos şi ale sfinţilor, apar în cărţi, reviste, biblii cu imagini, pliante, filme, postere, etc., iar aceste "imagini" sunt însoţite cel puţin de un "gând" de respect! Ei când le reprezintă peste tot, reprezintă idoli?

La fel, în Biserică, icoanele sunt însoţite doar de un "gând" de cinstire, respect, şi legătură cu persoana reală (dupa modelul altor obiecte decult recomandate in Vechiul Testament)!

| Felys a răspuns:

Nu,cand vei murii doar in pamant vei ajunge indiferent ca te inchini sau nu la orice

| PedoBarbie a răspuns:

Stai liniştit că nu ajungi pentru că nu există.

| iurii75 a răspuns:

1 corinteni 6:9? Nu vă lăsaţi induşi în eroare. Nici fornicatorii, nici idolatrii, nici cei adulteri, nici bărbaţii folosiţi pentru scopuri nenaturale, nici bărbaţii care se culcă cu bărbaţi, 10 nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici cei ce insultă, nici extorcatorii nu vor moşteni regatul lui Dumnezeu.
1 timotei 2:55 Pentru că este un singur Dumnezeu şi un singur mediator între Dumnezeu şi oameni: omul Cristos Isus,

| Jardelin a răspuns:

Nu. Eu sint crestin ortodox merg des la biserica, mai ascult predici, conferinte, mai citesc din cind in cind si inca nu am auzit pina acum ca daca NU te inchini la icoane si NU te rogi sfintilor vei merge in iad! Pentru noi ortodocsii cinstirea iconelor si rugaciunea la sfinti sint recomandate credinciosilor dar nu sint obligatorii pentru a dobindi Raiul. Daca nu sint obligatorii pe drumul mintuirii nu inseamna ca trebuie sa le desconsideram!

Daca crezi in Dumnezeu, respecti poruncile lui si mergi la biserica saptaminal ai toate sansele sa te mintuiesti si sa nu mergi in iad!

Rog un confrate ortodox sa ma corecteze daca gresesc!

| PorumbRodica1965 a răspuns:

NU. Este bine daca poti sa cauti inchinarea adevarata, sa inveti care este adevarul despre Dumnezeu, ce scop are cu omul si cu pamantul, si asa o sa gasesti si ce ne invata in realitate Biblia despre modul de inchinare aprobat de Dumnezeu. De asemenea o sa gasesti care este semnificatia cuvantului IAD pe care multi nu stiu ce este. Deoarece acolo la bisericile la care merg nu a fost nimeni interesat de ei sa cunoasca adevarul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Woow ce mai intrebare!
Normal ca nu!
Toata lumea stie ca:* sfinti au fost si ei oameni si *ca moastele sfintilor sunt de fapt moastele sfintiilor caini maidanezicat despre icoane *simple picturi in ulei sau acuarela
Daca eu ti-as picta una te-ai inchina?

Fiecare se inchina la ce le cade inainte.
Unii la idoli, alti la zei, alti la moaste, sfinti, cruci ...si lista poate continua.
E o tampenie generala!
Adica daca esti credincios trebuie sa te inchini la Dumnezeu(daca tie icoanele si sfintii tis Dumnezeu atunci la ele inchina-te daca insa daca Dumnezeuldin Biblie tie Dumnezeu atunci nu inteleg de ce te-ai mai inchina iconelor si moastelor.)
In Biblie scrie:''Eu sunt Domnul Dumnezeul tau sa nua i alti dumnezei in afara de mine si sa NU te INCHINI lor"
Acuma depinde de tine ce Dumnezeu ai-pentru ca fiecre Dumnezeu are alte docme si cerinte.
Eu nu am nici un Dumnezeu-deci eu nu respect nici o docma-decat pe cea /cele ale umanitatii si egalitatii... daca intelegi ce vreau sa spun

| Mămăligă59 a răspuns:

Nu.

| dorelmarc a răspuns:

Sunt rusinati toti cei ce slujesc icoanelor si care se falesc cu idolii: toti dumnezeii se inchina inaintea Lui. (Ps.97:7)
arata-mi.un.singur.verset.care.ne.da.
voie.sa.ne.inchinam.obiectelor.
Ca unii care au schimbat adevarul lui Dumnezeu in minciuna si s-au inchinat si au slujit fapturii, in locul Facatorului, Care este binecuvantat in veci, amin! (Rom.1:25)BOR

| Filip23 a răspuns (pentru dorelmarc):

Eu nu sunt rusinat. Daca Dumnezeu ar fi vrut sa schimbe asta, ar fi luminat mai multi oameni sfinti spre asta. Insa nici Sf Nectarie, nici batranul Gheorghe Lazar, nici Sf Antim din Chios sau Sf Luca al Crimeii nu au vorbit despre asta.
Noi ortodocsii de rand, nu ne consideram mari teologi si ne incredem in cei mai buni decat noi.

| dorelmarc a răspuns (pentru Filip23):

Insa nici Sf Nectarie, nici batranul Gheorghe Lazar, nici Sf Antim din Chios sau Sf Luca al Crimeii nu au vorbit despre asta.Acestia.din.care.carte.a.bibliei.apartin.ca.eu.nu.am.citit.despre.ei.in.Sfintele.Scripturi.Sa.ramanem.doar.la.Sfanta.Scriptura.lumea.va.fi.judecata.dupa.Sfanta.Scriptura.esti.de.acord.cumine.sau.nu?
Sa nu-ti faci chip cioplit si nici un fel de asemanare a nici unui lucru din cate sunt in cer, sus, si din cate sunt pe pamant, jos, si din cate sunt in apele de sub pamant! (Ies.20:4)BOR.cu.versetul.asta.ce.facem.il.eliminam.din.scriptura.pt.ca.nu.stiu.care.considerat.sfant.(de.oameni)are.o.alta.viziune? asta.se.numeste.ANATEMA
Cine a facut un dumnezeu si a turnat un idol fara sa traga un folos din aceasta? (Is.44:10)

| Cigarettă a răspuns:

Numai Dumnezeu ştie îţi poare răspunde la această întrebarewinking. Oricum Nu credcă ajungi în iad dacă nu te rogi şi nu te închini... thinking Cei care fură, omoară... unde naiba ajung? rolling on the floor. straight face

| Everestcompany a răspuns:

Depinde in cine sau ce alegi sa crezi in viata.

| Cristian201 a răspuns:

Salutare dragul meu,
parerea mea e ca pe Domnul Isus il intereseaza mai mult cu ce inima te rogi, decat ce te rogi!
Astfel iti zic ca eu adesea fac rugaciunea inimii ( adica ii vorbesc cum iti scriu si tie acum ), si e ok! ^_^

=> nu, nu cred ca ajungi in iad, pentru atat!

P.S. : Ai grija, ca nici sa nu te mai rogi deloc nu-i bine, ca va deveni ceva in genul : "ochii care nu se vad se uita"winking

| PontaRatonu a răspuns:

Da, si atunci cand ajungi te taie dracu si pune sare pe tine