Draga mea, sunt atee dar dumnezeul tau sunt sigura ca nu a auzit de legitima aparare daca chiar ar exista te-ar pedepsi pentru asta deoarece ai incalcat una din poruncile lui (a spus sa nu omori nu a spus ca poti sa omori ca sa te aperi) oricum stai linistita fa ce vrei tu ca nu exista dumnezeu.
Frate porunca a 6 a spune clar ''sa nu ucizi''. Nu spune sa nu ucizi decat daca te aperi, sau sa nu ucizi decat daca te inseala nevasta sau mai stiu eu ce.
Îi simplu ca "Buna ziua", totul este clarificat inca din primul capitol din geneza: "Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!" "
Deci omul este "stapan" DOAR PANA LA ANIMALE SI NICIDECUM PESTE ALTI OAMENI; Nu poti sa faci ce vrei nici macar cu proprii tai copii ca vine STAT-ul (alti oameni) si ti ia. Adica un om (criminal) daca se crede superior si considera ca face bine daca trece de limita impusa de D-zeu si se atinge de sanatatea si viata altor semeni, atunci tu poti sa ii dovedesti, omorandu-l, ca s-a inselat. "O sa se trezeasca mort" .
Acuma, exista mai multe cai de ai dovedi acest lucru, mai ales ca tu nu ai precizat "cu ce" incearca sa te omoare; ca daca el are un cutit sau sabie atunci poate sa nu fie necesar sa-l impusti ca ii indeajuns sa tragi un foc in aer de avertizare si o sa isi schimbe " credintele" si din "superior" va deveni un inferior ce sta pe burta cu mainile la ceafa.
Oricum este mult de discutat pe tema aceasta ca exista foarte multe posibilitati:
- poate criminalul doar incearca sa isi lege sireturile si nimic mai mult
- poate criminalul este in propria lui casa si tu nu prea ai ce cauta acolo la el cu sau fara motiv.
- etc
Interesant raspuns! Mi se pare ca este o enorma diferenta intre raspunsurile pa care le dadea Iisus si raspunsurile pe care le dai tu. Iisus raspundea la intrebarile care I se puneau, dar in schimb raspunsul tau nu are nicio legatura cu intrebarea.
Pe semne ca sti multe poezii de astea.
Sunt sigur ca ori esti sub influenta drogurilor, ori nu ai inteles ce vrea omul!
Frate, ti se pare ca ar trebui sa-ti pese ce nu-i place lui dumnezeu cand esti in pericol de moarte? Este chiar ridicol sa pui religia in fata propriei vieti!
Eu oricum nu am inteles ce a zis mai sus...
Asta-i suicid, si inseamna sa nu ai minte. Omul a evoluat, si daca nu crezi, omul a MUNCIT sa ajunga pana in stadiul asta, si presupui ca ar trebui sa nu se apere? Jalnica cale ajunga lumea sa urmeze... Asa o sa ajunga lumea in decadere, la fel ca in timpul evului mediu...
De catre lege este considerata auto aparare dar nimeni nu poate sti cum judeca Dumnezeu
Interesante raspunsuri. Totusi, cum sa spui "daca incearca sa te omoare, il lasi"? Normal, ai voie sa te aperi, este in legitima aparare.
DaciaRomania întreabă: