anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca un criminal incearca sa te omoare si tu il impusti este considerat un pacat de catre Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
| AwaZoh98 a răspuns:

Evident ca nu! straight face Asta se numeste legitima aparare. happy

| MadaSweet18 a răspuns (pentru AwaZoh98):

Draga mea, sunt atee dar dumnezeul tau sunt sigura ca nu a auzit de legitima aparare laughing daca chiar ar exista te-ar pedepsi pentru asta deoarece ai incalcat una din poruncile lui (a spus sa nu omori nu a spus ca poti sa omori ca sa te aperi) oricum stai linistita fa ce vrei tu ca nu exista dumnezeu.

| Miauti a răspuns (pentru AwaZoh98):

Si cum ramna cu porunca "sa nu ucizi?"

22 răspunsuri:
| William a răspuns:

Frate porunca a 6 a spune clar ''sa nu ucizi''. Nu spune sa nu ucizi decat daca te aperi, sau sa nu ucizi decat daca te inseala nevasta sau mai stiu eu ce.

| dracu14 a răspuns:

Normal ca da, ce s-a intamplat cu intoarce si celalat obraz?

| NGheorghe a răspuns:

Îi simplu ca "Buna ziua", totul este clarificat inca din primul capitol din geneza: "Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!" "
Deci omul este "stapan" DOAR PANA LA ANIMALE SI NICIDECUM PESTE ALTI OAMENI; Nu poti sa faci ce vrei nici macar cu proprii tai copii ca vine STAT-ul (alti oameni) si ti ia. Adica un om (criminal) daca se crede superior si considera ca face bine daca trece de limita impusa de D-zeu si se atinge de sanatatea si viata altor semeni, atunci tu poti sa ii dovedesti, omorandu-l, ca s-a inselat. "O sa se trezeasca mort" happy.
Acuma, exista mai multe cai de ai dovedi acest lucru, mai ales ca tu nu ai precizat "cu ce" incearca sa te omoare; ca daca el are un cutit sau sabie atunci poate sa nu fie necesar sa-l impusti ca ii indeajuns sa tragi un foc in aer de avertizare si o sa isi schimbe " credintele" si din "superior" va deveni un inferior ce sta pe burta cu mainile la ceafa.
Oricum este mult de discutat pe tema aceasta ca exista foarte multe posibilitati:
- poate criminalul doar incearca sa isi lege sireturile si nimic mai mult
- poate criminalul este in propria lui casa si tu nu prea ai ce cauta acolo la el cu sau fara motiv.
- etc

| NGheorghe a răspuns:

Interesant raspuns! Mi se pare ca este o enorma diferenta intre raspunsurile pa care le dadea Iisus si raspunsurile pe care le dai tu. Iisus raspundea la intrebarile care I se puneau, dar in schimb raspunsul tau nu are nicio legatura cu intrebarea.
Pe semne ca sti multe poezii de astea.

| BlackSulphur a răspuns:

Sunt sigur ca ori esti sub influenta drogurilor, ori nu ai inteles ce vrea omul!

Frate, ti se pare ca ar trebui sa-ti pese ce nu-i place lui dumnezeu cand esti in pericol de moarte? Este chiar ridicol sa pui religia in fata propriei vieti!

| anonim_4396 explică (pentru BlackSulphur):

Eu oricum nu am inteles ce a zis mai sus...

| BlackSulphur a răspuns:

Asta-i suicid, si inseamna sa nu ai minte. Omul a evoluat, si daca nu crezi, omul a MUNCIT sa ajunga pana in stadiul asta, si presupui ca ar trebui sa nu se apere? Jalnica cale ajunga lumea sa urmeze... Asa o sa ajunga lumea in decadere, la fel ca in timpul evului mediu...

| Zoey112 a răspuns:

De catre lege este considerata auto aparare dar nimeni nu poate sti cum judeca Dumnezeu

| Memecy a răspuns:

Da. Trebuia sa te lasi sa te omoare happy

| Miauti a răspuns (pentru Memecy):

Da! si tr sa intorci si celalt ''obraz'' happy

| Memecy a răspuns (pentru Miauti):

"cu masura cu care masori cu aceea ti se va masura"happy

| Z3R0H0uR a răspuns:

Nu conteaza cate pacate faci. Conteaza cate lucruri bune "o sa faci".

Răspuns utilizator avertizat
| SatanLovesYou a răspuns:

Ucide sau vei fi ucis. Tu alegi.

| Annyya a răspuns:

Interesante raspunsuri. Totusi, cum sa spui "daca incearca sa te omoare, il lasi"? Normal, ai voie sa te aperi, este in legitima aparare.

| benny34 a răspuns:

Pai domnu' "mafiot" sigur in cazul tau ar fi legitima aparare?

| Actaar a răspuns:

Nu, dumnezeu considera ca esti b0$$ de b0$$ si nu se mai pune cu tine.