| deann332 a întrebat:

Salut, de ce atat de multi oameni nu cred in existenta Domnului si se complac in pacatul lor preferat fara a se gandii: 'e bine ce fac sau e rau?' De ce nu vor sa se trezeasca odata la realitate si sa spuna: 'Daca chiar exista; si cand o sa mor sa ard in flacarile Iadului fiindca am trait ca un tamp?'

5 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Pentru ca ei nu vor sa lase pacatul.Si mai bine se complac in situatia in care se afla.

| Rapplex a răspuns:

Pacatul vazut de tine reprezinta realitatea nevazuta de tine.E un mic paradox."de ce atat de multi oameni nu cred in existenta Domnului" Bine ar fi sa fie cum spui, dar nu e asa.In realitate, foarte putini oameni contesta(nu ca nu cred; sunt lucruri diferite) existenta fortelor divine."fara a se gandii: 'e bine ce fac sau e rau ?" De ce ar fi lucru rau sa contest existenta lui D-zeu si sa fiu un om bun, decat sa fie lucru bun ca nu contest existenta lui D-zeu si sa fiu om rau? Increderea in forte imaginare mi-ar face o crima mai buna? Nu cred. Pana la urma, a crede ceva nu este lucru rau sau bun, ci este lipsa de cunoastere.Daca tu crezi un lucru rau despre o persoana, nu e rau, ci daca acea persoana este rea in realitate, asta e un lucru rau, si din moment ce D-zeu nu reprezinta o componenta a realitatii, atunci tot ce ar crede cineva, devine nul.

| Rapplex a răspuns:

Pacatul vazut de tine reprezinta realitatea nevazuta de tine.E un mic paradox."de ce atat de multi oameni nu cred in existenta Domnului" Bine ar fi sa fie cum spui, dar nu e asa.In realitate, foarte putini oameni contesta(nu ca nu cred; sunt lucruri diferite) existenta fortelor divine."fara a se gandii: 'e bine ce fac sau e rau?" De ce ar fi lucru rau sa contest existenta lui D-zeu si sa fiu un om bun, decat sa fie lucru bun ca nu contest existenta lui D-zeu si sa fiu om rau? Increderea in forte imaginare mi-ar face o crima mai buna? Nu cred. Pana la urma, a crede ceva nu este lucru rau sau bun, ci este lipsa de cunoastere. Daca tu crezi un lucru rau despre o persoana, nu e rau, ci daca acea persoana este rea in realitate, asta e un lucru rau, si din moment ce D-zeu nu reprezinta o componenta a realitatii, atunci tot ce ar crede cineva, devine nul.

| Kosuchin a răspuns:

I'm sorry, dar am ceva cu zeii care ucid copii pentru razbunare.
Ah wait., imaginationlaaaand...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce e bine si ce e rau? tu sti raspunsul a fost bine ca catolici au omorat oamenii de stinta? ca au fortat negri sa se boteze? ca au facut din negri sclavi? ca au biserici pline cu aur in timp ce uni mor de foame? e bine ca suntem sclavi banilor? e bine ca daca gandesti esti judecat de fanatici? e bine ca daca eu ma gandesc ca dumnezeul tau e ireal pot fi omorat de un pocait? e bine ca ratiunea este interzisa de religie? la voi totul e bine sunteti sfinti cu toti, noi sa ne tezim dupa ce neati arat ura si veninul din voi timp de secole in care am fost opriti sa gandim sa realizam ca pamantul e rotund acum ce sa facem sa dam foc la tot nu? tu ai fost in iad? a venit cineva de acolo? ai vreo dovada? nici in biblie nu apare iadul si tu scrii de el jalnic, ateu nu au facut razboaie, nu au tinut sclavi, nu au facut inchiziti culmea nu promoveaza pacea si iubirea au fost oamenii cu morala si iubitori de ratiune si stinta