Eu m-am referit ca multi se orienteaza catre secte, pentru ca beau si fumeaza si sectele interzic asta, si ei cred ca asa se pot lasa
Mantuirea crestina nu se capata nici prin ortodoxie si nici prin pocainta ...ci numai prin MOARTE!
De aia vi se pune crucea crestina la cap cand muriti, si exact despre mantuirea prin moarte va invata intreaga religie crestina. dar si REALITATEA
Toate religiile sunt secte. Fiecare religie considera toate religiile exteriore lor ca fiind secte.
Crestinismul nu este pentru toata lumea, ci numai pentru cei ce cred in Dumnezeu, deci este pentru un numar limitat de persoane.
Cinstirea icoanelor nu prezintă nici o problemă atât timp cât, lemnului icoanei nu-i dai "personalitate", în afara legăturii de a-L "reprezenta" pe Hristos, spre exemplu!
Hristos este singura Persoană a Sfântei Treimi (Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh) care poate fi reprezentată în sens propriu, pentru că El Însuşi S-a făcut văzut prin Întrupare.
Aşa cum în fiecare cult creştin există "imagini" ale lui Hristos, iar aceste "imagini" sunt însoţite cel puţin de un "gând" de respect, la fel, în Biserică, icoanele sunt însoţite de un "gând" de cinstire, respect, şi legătură cu persoana reală!
Voi care nu veniti la Biserica Ortodoxa vorbiti si voi si judecati ca lumea de astazi nu are nimic mai bun decat sa vorbeasca si sa judece alta lume in loc sa se vorbeasca pe eu insasi. Dragul meu sa stii tu ca Botezul este pentru pacatul stramosesc de la Adam si Eva. Tu crezi ca ii servestel a un Ortodox sau la un Penticostal sau la un Baptist sa stie Biblia pe de rost?
DACA NU IL AI IN INIMA PE DUMNEZEU poti sa nu bei poti sa nu asculti muzica si poti sa mergi la Biserica oricare ar fi si sa te dai cu capu de toate altarele ca deageaba...
spuneti-mi o persoana un pastor deal vostru sa vedem daca a facut vreo minune?
Dar in ortodoxie : Arsenie Boca, Ilie Cleopa, Paisie Olarul, Maxim Marturisitorul toti au fost sfinti chiar daca unii necanonizati si au facut minuni dupa moartea lor.Si voi spuneti ca in Ortodoxie nu poti avea o relatie `personala cu Dumnezeu! In Ortodoxie sunt o multime de Sfinti. Eu nu va judec doar apar Biserica Ortodoxa ca cea ce zic ea este adevarat. Daca omu nu are fapte bune inaintea lui Dumnezeu poti sa stii Biblia cat vrei u de bine.
´´Cu ce masura veti masura veti fi masurati si cu ce judecata judecati veti fi judecati´´Mie nu-mi pasa, ce ziceti voi stiu ca Biserica Ortodoxa este buna si nu este libertina asa cum credeti voi.
Credinta nu se rezuma doar la bautura si fumat...tre sa ai multe in cap'sor ca sa stii pe ce drum sa mergi
Se vede, se vede cat e de buna. de aia suntem in situatia in care suntem pentru ca suntem condusi de ortdocsi.
Sunt de acord cu taull, biserica ortodoxa este falsa.Se fura si se minte si este prezentata o imagine falsa a postului...etc
Dar cum a zis si Yokai fiecare are dreptul sa aleaga.
Poate pentru că și ei s-au săturat de nesimțirea ieftină din biserica ortodoxă? Poate s-au săturat de babele care stau strânse la bârfă și dabia așteaptă să găsească o victimă? De preoții care stau în vile și vin la biserică cu BMW-ul? De tradițiile băgate tot de babe în biserică și de tot restul? O singură dată am fost la o slujbă în viața asta și am dat de toate la un loc, cum să nu îți fie scârbă? Trebuie să ai nervii de fier.