| User257 a întrebat:

Salut de ce nu mai trăiește omul așa mult de ce trebuie să moară și să îmbătrânească si de ce omul nu poate trăi veșnic care este cauza și poate avansa știința încât omul să nu mai aibă nicio boala și nici să mai moară, toți oamenii ne am dori să trăiam veșnic dar din păcate nu este posibil va fi oare posibil să trăiască omul veșnic sau fi imposibil și nu se va întâmpla asta niciodată, așa cum este viața cu bune și cu rele dar mai ușor când trăiești decât când mori pentru că este foarte dureros și nu te mai întorci niciodată nu mai ești în viață nu mai existi tu ca om, de ce trebuie să fie viața asta nedreaptă, Dumnezeu există sau nu există pentru este greu să crezi sau nu în el pentru că nu poți sa creezi fără dovezi și dacă ar exista de ce trebuie să facă viata grea și dura la oameni,oricât ar greși omul tot merită să trăiască cu bune și cu rele pentru nimeni nu trebuie sa i-a dreptul la viață, credeți ca ne vom mai reveni la normal pentru că se întâmplă cazuri zilnice șocante pentru că ce se întâmplă este o anormalitate și un haos total, dar fi alta viață tot pe asta as alege-o și pe această planetă pentru că îmi place nu mi-ar plăcea și fiu pe o alta planetă, în alt univers, credeți ca exista o alta viață cum ar fi rai sau iad sau sunt doar superstiții, ce se întâmplă când omul moare, vă rog să nu mă criticați am cerut o părere si orice as întreba nu vreau să fiu criticat de nimeni vreau doar sa aflu răspunsuri la întrebarea mea.

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Salut de ce nu mai trăiește omul așa mult"

Îmbătrânirea: Pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul nostru suferă o serie de schimbări și nu mai funcționează la fel de eficient ca în tinerețe. Apar tot mai multe afecțiuni și boli cronice, care pot duce în cele din urmă la moarte.

Boli și afecțiuni: Există o multitudine de boli și afecțiuni care pot provoca decesul oamenilor, cum ar fi boli de inimă, cancer, accident vascular cerebral, boli respiratorii, diabet, boli infecțioase etc. Aceste boli pot fi cauzate de factori genetici, stil de viață nesănătos, expunerea la substanțe nocive sau infectarea cu agenți patogeni.

Accidente și traume: Accidentele și traumele pot fi, de asemenea, cauze ale morții premature. Acestea pot include accidente rutiere, căderi grave, accidente de muncă, răni de arme de foc sau alte evenimente traumatice care pot afecta grav sănătatea și pot duce la deces.

Suicidul: Din păcate, unii oameni aleg să-și pună capăt vieții prin suicid. Motivele pentru suicid sunt complexe și pot fi legate de probleme de sănătate mintală, stres emoțional, izolare socială sau alte circumstanțe dificile.

Epidemii și pandemii: Epidemiile și pandemiile pot afecta populațiile și pot provoca un număr mare de decese. Boli precum gripa, Ebola sau COVID-19 au dus la pierderea multor vieți de-a lungul istoriei.

... și ar mai fi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Scrie în Biblie (Geneza) ca omul nu mai trăiește atât de mult din cauza păcatului. La începutul începutului, oamenii trăiau sute de ani (parca și pana la 600), dar au început sa păcătuiască mult împotriva lui Dumnezeu și de atunci trăim puțin. Asa e omul, trebuie sa moară într o zi oricum, după cum nimic pe pământul asta nu e veșnic, orice are o limita (plantele, animalele, clădirile, alimentele etc.).

2. Nu, știința nu va putea avansa niciodată atât de mult astfel încât omul sa nu se mai îmbolnăvească sau sa nu mai moară. Asa e omul pe pământ și asta a decis Dumnezeu sa fie soarta unui om, noi nu vom putea schimba nimic ptc nu suntem mai puternici decât Dumnezeu care e atotputernic.

3. Nu, omul nu va putea trai veșnic pe acest pământ, oricât ne am dorit. După cum spuneam, nu suntem noi mai puternici decât Dumnezeu.

4. Dumnezeu nu e nedrept. El e drept și credincios. Unii au parte de mai multe rele decât alții, dar de ce sa aruncam vina asupra lui Dumnezeu? Știai ca cei ce sunt cu adevărat copiii Lui (adică cei ce sunt apropiati de El, cei ce fac voia Lui mereu și care Îl ascultă) sunt cu adevărat fericiți? Necazuri și încercări avem cu toții, dar depinde cum le privim. Un copil al lui Dumnezeu se bucura mereu ptc știe ca Dumnezeu e ocrotirea lui, ca orice s ar întâmpla Dumnezeu e de partea lui, ca Dumnezeu ii poartă de grija, ca va ajunge în rai și se va bucura o veșnicie împreună cu El... Poate sa treacă prin foarte multe suferințe, dar aceste bucurii sunt in inima lui (poate nu chiar încontinuu, dar aproape mereu, depinde de om și de situație). Deci, dacă nu avem aceste bucurii e vina noastră ca nu Îl cautam asa cum ne cere El, ca nu Îl ascultăm... În plus, pe pământ e și satana și el face numai rau oamenilor, deci nu trebuie sa aruncam vina pe Dumnezeu. Și chiar și oamenii își fac mult rău unul altuia, deci suferința ne o pricinuim noi de multe ori. Mna, e mult de vorbit aici, dar vreau sa zic ca dacă un om suferă nu înseamnă că Dumnezeu e nedrept sau rău, toți oamenii suferă mai devreme sau mai târziu.

5. Raiul și iadul nu sunt superstiții, sunt locuri cât se poate de reale. Sunt oameni care au murit (adică li s-a luat sufletul din trup) și au fost duși în rai sau în iad (sau ambele) și au pășit prin acele locuri, le au văzut. Ba chiar mulți din ei L au văzut fata în fata și pe Domnul Isus. E foarte serioasa treaba cu raiul și iadul, omul chiar va merge într unul din aceste locuri după moarte, fie ca vrem, fie ca nu. Sa nu mai zic ca în Biblie sunt menționate de multe ori ambele locuri și chiar descrise.

*țin sa menționez ca răspunsurile mele sunt bazate cât se poate pe Biblie și exista mici șanse sa mai am greșeli, dacă da, îmi cer scuze pentru ele, totuși sunt om si mai greșesc. Dacă am greșit undeva, cer sa se corecteze pe baza biblica sau ceva la fel de stabil, nu idei sau păreri*

| doctorandus a răspuns:

Nimeni nu stie ce urmeaza dupa moarte. Asa ca este complet inutil sa ne imaginam ce urmeaza.

| anonimg a răspuns:

Datoria noastră pe pământ este să căutăm să cunoaștem pe Dumnezeu. Să ne silim să căutăm să-L cunoaștem.
Cunoașterea de Dumnezeu înseamnă viață veșnică. "Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu." (Ioan.17:3)
Dumnezeu nu ne-o dă cu sila. El doar a pus în noi gândul veșniciei și o măsură de credință. Depinde de noi dacă dezvoltăm credința prin folosirea ei, dacă cercetăm și medităm la viața veșnică.
Cum avem nevoie să ne hrănim trupul zilnic ca să nu murim, tot așa avem datoria să ne hrănim și spiritual. Dar dacă ne hrănim spiritual doar la crăciun și la Paște, putem noi să vorbim despre viață în astfel de condiții? Nicidecum. Aici este vorba de moarte spirituală. În astfel de condiții am omorât și credința și gândul veșniciei.

Dumnezeu poate să ne de-a viața dacă o căutăm cu toată inima. "Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima." (Ieremia.29:13)
Aceasta trebuie să fie prima noastră preocupare înaintea tuturor celorlalte nevoi și dorinți.

| sammie a răspuns:

Reîncarnarea.

| slayer09 a răspuns:

Dar viata este vesnica, moarte nu e o moarte de tot, e o transformare. aici pe pamant ne chinuim un pic cu trupul acesta, dar daca ai credinta in Dumnezeu si uiti de tine ca si trup, adica de sinele tau, de egoul, orgoliu, de eul tau, atunci vei vedea ca viata este vesnica. Pentru ca boala vine din alegerile pe care egoul si sinele nostru il doreste doar pentru el. Nu zic ca nu trebuie sa ai si tu grija de tine, dar sa nu fii inradacinat cu mintea doar catre tine si sa uiti de Dumnezeu si de ceilalti.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Decât când mori pentru că este foarte dureros. Ei, uite că nu e. Moartea nu doare, dar asta o să afli atunci.
toți oamenii ne am dori să trăiam veșnic. Nu toți, eu nu. Îmi doresc lucruri posibile.
dacă ar exista de ce trebuie să facă viata grea. Nu o face el.
O viață ușoară de tot, nu ai simți că trăiești. Ai fi ca mort.
ce se întâmplă când omul moare? Nu mai e. După, rămâne doar corpul, care este din acel moment un hoit, un cadavru.
Dar ceea ce ți-am răspuns sunt păreri. Fiincă lumea este așa cum ni se pare.