Daca te duci in orice penitenciar din SUA ai sa constati ca marea majoritate a detinutilor sunt religiosi. De fapt statisticile sunt in jur de 80-90% religiosi si doar 10-20% atei.
Felicitari.Tu esti singuru' troll de pe site-ul asta care nu si-a schimbat contul' pe o perioada atat de lunga de timp.
Singura putere pe care o are zeul crestin este sa se uite la cum i se cere ajutorul si nu face nimic.
Ai dreptate.mai are bunul Dumnezeu o putere, foarte mare, stie mereu ce avem nevoie si ne da, si mai ales stie cat ne trebuie si ce ne trebuie, iar ce crede el ca nu avem nevoie nu ne baga pe gat.Nici nu ne da cam tot ce-i cerem fiindca noi santem modesti din fire si trecem cu vederea un lucru important; nu e bogat cel ce are multe, ci acela care-si doreste putine.
Referitor educatia morala, un spatiu necesar pentru discutarea atator probleme specifice adolescentei, este consider, foarte importnat...
Eficienţa educaţiei morale nu constă atât într-o asimilare a unei culturi generale, cât mai ales în punerea în discuţie a temelor morale generale, practice şi esenţiale pentru echilibrul psiho-fizic al persoanei umane...
Fiecare elev, aflat în plin proces de formare a personalităţii, are nevoie şi de repere morale sănătoase, sau în primul rând de repere morale, de o învăţătură morală – constructivă pentru spiritul său tot la fel cum pentru metabolismul său, eficiente şi vitale sunt necesităţile sale nutritive.
Daca oamenii nu au religie, vor fi ca cei din america : criminali in serie cati doreste inimioara ta. sau japonia, china, etc. Alege!
Sincer, adevarat. De ce e un ateu fortat sa faca religia? Esti egoist daca faci religia doar sa fie, e chiar religie. La religie ar trebui sa fi mai bun, dar in loc de asta, ei sunt egoisti si trebuie sa invatam noi tot chiar daca nu vrem. De exemplu, eu vin la tine acasa, fiindca tu ma inviti. Dar in casa ta sunt zeci de tablouri care nu le suport. Ce fac? Inteleg o zi, doua, dar 12 ani, e mult. Buna teorie.
Aici nu este vorba despre religie.
Este vorba despre puterea pe care o deține biserica fata de oamenii simpli. Preoții nu vor sa piarda aceasta putere.
Eu cred ca se face tambalau tocmai din motivul ca Dumnezeu e vazut ca un nene de catre prostanaci. Un exemplu de prostanac e Irod. Asta a crezut insa ca Iisus era un bebe si ca o sa ii ia imparatia. Si atunci s-a facut zarva.
Mare chestie, ce sa spun! Si eu am facut religie la scoala si n-am facut atata caz.
Copiii sa zica mersi ca o sa faca religie. E o ocazie sa isi mareasca media generala. Matematica si romana ii trage in jos.
Am gasit filmuletul asta pe facebook : https://www.facebook.com/video.php?v=1055304464483906.
Octavian199 întreabă: