Religia a fost inventata pentru a explica lurcurile care atunci nu se puteau explica. In felul asta, necunosctul devine ceva cunoscut. Oamenii de regula se tem de necunoscut, de lucrurile pe care nu le inteleg. Religia combate aceasta teama, dand oamenilor o explicatie pentru lucrurile care altfel nu au explicatie.
1) La început era Cuvîntul, şi Cuvîntul era cu Dumnezeu, şi Cuvîntul era Dumnezeu.
2 El era la început cu Dumnezeu.
3 Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El.
4 În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.
5 Lumina luminează în întunerec, şi întunerecul n-a biruit -o.
Parerea mea este sa te faci om de treaba si la culcare sa spui Tatal Nostru si nu uita sa te insemni cu Sf Cruce si la Sfirsit sa multumesti "Ca numai unul a multumit si acela era de alt neam"
Cu stima,,,,
A fost creat de mentalitatea colectiva, nu de un singur individ. Era imposibil ca un singur individ sa insufle o mentalitate intregii civilizatii.
Eu nu cred asta neaparat.
Cred ca exista CEVA mai presus de oameni, o forta, o prezenta, care ne ajuta, caruia ii pasa de noi, pe care eu personal o numesc Dumnezeu.
Nu cred neaparat ca e Dumnezeul prezentat de biblie. Biserica e o porcarie, o afacere murdara foarte profitabila, menita sa manipuleze mintile inchise.
Asta e doar parerea mea, sunt multi care ma contrazic, dar sincer nu-mi prea pasa de convingerile lor. Fiecare crede ce si in ce vrea .
O zi buna in continuare!
Gresit.Dzeu a fost inventat ca raspuns la nestiinta oamenilor de demult ca apoi sa fie perpetuat ca mijloc de manipulare a oamenilor de catre om.Restu sint povesti cu care noi impodobim orice carte sa fie placuta la citit.
"Dumnezeu" (adica toti zeii) a fost inventat de oamenii primitivi care nu intelegeau natura, aici intra si existenta "sufletului", care de fapt nu exista, de aceea credinta este un subprodus al evolutiei.
Mai pe scurt omul la inventat pe dumnezeu
religia a fost inventata pentru persoanele slabe fara incredere de sine doar ca apoi religile au inceput sa scoata bani din asta...
Unii oameni pur si simplu au simtit nevoia sa creada in cineva perfect, si-au facut mereu iluzii ca exista, acolo undeva in ''ceruri'', o entitate care sa le intinda o mana de ajutor. Sunt unii care din cauza fricii au fost nevoiti, prin manipulare, sa creada in acel Dumnezeu. Insa mai sunt o categorie de oameni, cei care s-au ''maturizat'' si nu mai cred in fantezii. Dumnezeu inseamna frica, desigur unii chiar cred in el, fara sa le fie neaparat frica. Stau si ma intreb, cand vor realiza ca nu exista, cum vor reactiona?
Citeste dintr-o biblie Evrei 11 cu versetul 6 si vezi ce zice. Daca nu ai cum face rost de o biblie cuvantul lui dumnzeu fiind lasa-mi scris si iti dau eu versetul.Gandeste-te cat de complex e doar corpul uman cum sa nu aive un creator? Pe dumnezeu care e un spirit puternic si a creat tot ce e frumos si complex in jurul tau. Daca am aparut asa la intamplare sau din maimuta ma rog, de ce nu mai aparem si acum? De ce nu se mai nasc oameni si acum din maimuta de ce nu apar si acum la intamplare oameni? Animalele?
1. De cine crezi u ca a fost inventat?
2.Eu zic sa citesti si tu un pic din Biblie...n-o sa-tipara rau
1. De oameni a fost inventat, cand nu stiau ce semnificatie au fenomenele naturii au nascocit un zeu sau zei pentru a acorda semnificatia respectiva.
2 Biblia este un remediu impotriva credintei, un leac, o resursa pentru ateism, asa ca...
Si eu ti-as recomanda vechiul testament sa vezi crimele facute de Dumnezeu cel bun si iertator.
Parerea mea e ca pe acea vreme oamenii puteau sa faca ce voiau fara sa fie prinsi, asa ca s-au inventat divinitatile si viata de dupa moarte pentru a-i face sa creada ca mai exista ceva dupa moarte si astfel nu vor face tot ce le trece prin cap.
Parerea ta e total gresita!
Poti demonstra ca o divinitate a creat raiul si iadul si nu omul le-a creat?
Deci Dumnezeu cel bun si iertator a creat un loc unde vei fi torturat pentru totdeauna. Cata iubire si iertare din partea Lui. Daca ar fi spus ca vei sta in iad pana cand pacatele ti-au fost iertate puteam zice ca e iertator si bun, dar asa cand te arunca in iad pentru totdeauna e chiar sadic.