| Young27338273 a întrebat:

Salut.
Deci am și eu o întrebare, noi ăștia ortodocsi (Moldova, Rusia, România, Grecia, Italia), catolici (Spania, Franța, Italia, UK, SUA, Finlanda etc) știm despre DREAPTA CREDINTA
DAR cei din Asia, China, Thailanda, Tibet, Coreea de Sud parca etc nu știu DESPRE DUMNEZEU, despre viața de apoi etc. lor li se CONSIDERĂ PACAT ACEST LUCRU? Adică nu zice in biblie "Daca n-ati ști păcat n-ați avea ". e valabil și în acest caz? Adică pe scurt un chinez daca în timpul vieții lui își RESPECTA CREDINTA (BUDISTA CE E DREPT POATE AJUNDE IN RAI?) Nu amu, nu glumesc, vb SERIOS! ROG SERIOZITATE.

Răspuns Câştigător
| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

În primul rând, pluralul e "ortodocși", nu "ortodoxy" (x este folosit pentru sunetele cs sau gz, nu cș, deci singularul e ortodox iar pluralul ortodocși).
În al doilea rând, ai greșit niște țări. Italienii sunt catolici, nu ortodocși (de fapt văd că i-ai pus în ambele categorii, deci nu știu ce crezi) iar englezii, americanii și finlandezii sunt protestanți.
În al treilea rând, nu poți susține că și ortodocșii și catolicii se vor mântui; e nonsensic. Fie ești ortodox și crezi că catolicii sunt eretici, fie ești catolic și crezi că ortodocșii sunt eretici; nu poți crede amândouă.
În al patrulea rând (și aici intrăm în miezul întrebării) în ziua de astăzi nu prea mai există nicio scuză să nu crezi în Hristos. Toți oamenii au auzit de El, numai ceva triburi izolate din junglă nu. Totuși, în cazul în care un om chiar n-a auzit în viața lui de Hristos, el va fi judecat după Legea lui Moise (dacă a fost evreu în perioada vetero-testamentară) sau după legea naturii (dacă a fost un amerindian care a trăit înainte de Columb, dacă a fost un japonez care a trăit înainte de secolul XVI etc).

| Young27338273 explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Eu NU îs catolic îs ORTODOX oricum da cred că AI MENTIONAT F BINE mulțumesc mult un An Nou fericit alaturi de cei dragi numai bine zi buna in continuare

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru Young27338273):

Mulțumes mult, An nou fericit și ție!

| cristi202 a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Catolici: Maica Tereza
Ortodocși: sfintul Ioan Gură de Aur
Conform cu ce ai zis tu, care din cei doi nu are asigurata mintuirea?

Nu e un nonsens sa zici că catolicii și ortodocșii se vor mîntui. Nu toți. Asta da. Dar unii din ei, din fiecare tabăra, da. "Dumnezeu cunoaște pe cei ce sunt ai Săi" spune Biblia, și chiar de noi nu ii cunoaștem, ei sunt in orice biserica creștină. Că unele biserici au mai mulți, altele mai puțini, asta e alta poveste. Dumnezeu îi cunoaște pe cei ce sunt ai Săi.

| iurii75 a răspuns (pentru cristi202):

Mda, interesant, deci importă doar ca persoana sa fie sinceră și "bună"? Nu importă că promovează minciuni despre Dumnezeu? ( Deoarece convingerile diferitor "biserici" se contrazic, e normal că nu pot fi toate adevărate, adevărul e unul, restul sunt minciuni)

8 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Aici am dat un raspuns mai complex:
https://www.tpu.ro/......landa-sua/

| iurii75 a răspuns:

Dacă cei menționați de tine ( indiferent ca sunt ortodocși sau catolici) ar cunoaște cu adevărat " dreapta credință", adică ar fi creștini, nu s-ar ucide reciproc cum fac ortodocșii la moment in Ucraina. Dar adevărul este ca nu au nimic comun cu ceea ce a învățat Isus.

| blackann a răspuns:

Ei nu ajung in rai, se duc in nirvana sa asculte rock

| Theo94 a răspuns:

In Italia majoritari sunt catolici.