| Anonimul23322 a întrebat:

Îmi puteți da câteva exemple de verseturi din biblie care au avut loc pana in zilele noastre deja (care sau întâmplat )?

44 răspunsuri:
| danut a răspuns:

UNUL care BANTUIE pe aici spunea:"Toate profetiile din Biblie, repet TOATE au fost redactate post eventum."
Este foarte prost informat, Cartea Apocalipsei a fost scrisa in anii 90 de catre Ioan, Apostolul lui Isus. Drept DOVADA dau este CARTEA de sorginte ATEE scrisa de un COMUNIST, intr-o tara comunista, URSS, carte de ARHEOLOGIE: "Marturii de la MAREA MOARTA" care autentifica din punct de vedere ARHEOLOGIC Cartile Bibliei. INCULTURA si lipsa cunoasterii insumata cu radicalismul afirmatilor sale il fac sa para un individ fara minte. Privind Profetiile sunt destule PROFETII in Apocalipsa care au avut loc dar mai sunt destule profetii care au avut loc inaintea venirii lui Hristos care au fost DOVEDITE, de exemplu in CARTEA sus numita ESTE datata Cartea Isaia in care AVEM capitolul 53 foarte urat de poporul evreu unde este DESCRISA venirea lui Hristos care a avut loc peste sute de ani de la profetie. Tot ce a scris acel individ poate fi dovedit drept MINCIUNA cu SCRIERI si DESCOPERIRI ARHEOLOGICE RECENTE.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Versete iar nu verseturi.
Da, referitor la profeți mincinoși.

| Meme10Memu a răspuns:

Apocalipsa 12:9:"Şi a fost aruncat balaurul cel mare, şarpele de demult, care se cheamă diavol şi satana, cel ce înşeală pe toată lumea, aruncat a fost pe pământ şi îngerii lui au fost aruncaţi cu el." S-a implinit in 1914 cand a inceput primul razboi mondial.

| Digikey a răspuns:

Toate profetiile din Biblie, repet TOATE au fost redactate post eventum.
Daca vrei acum fac o profetie ca in 1989 va avea loc o revolutie si o scriu pe un papirus.
O sa existe prostanaci peste 3000 de ani cand o sa gaseasca papirusul sa zica ca s-a implinit profetia.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Digikey):

Aia nu e profeție, e istorie ce zici tu.

| Digikey a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu prea te duce capul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt câteva.
Îți voi spune lucruri care s-au prezis de la început si s-a petrecut până în prezent.
Blestemul rostit de Noe asupra neamului lui Ham, tatăl canaaniților, "Blestemat să fie Ham și neamul lui.Ham să fie robul fraților, fraților lui și să îi slujească"
Ham a fost tatăl Canaaniților și aceștia au plătit bir Israelului multă vreme.

Iov 38:22, 23
Această profeție din Iov avea să fie împlinită spre sfârșitul anilor 1900 atunci când un tânăr fermier din Vermont, a făcut prima microfotografie a unei fulgii de zăpadă

Dărâmarea primului și al doilea Templu ale evreilor, bănuiesc că e imposibil să nu o cunoști, versetele sunt cele cunoscute.

Profeții despre venirea lui Isus, a lui Ilie, a unui profet nedigerat de creștini, Mahomed.

Evreii condamnati să fie torturați în lagărele de concentrare din timpul nazist, si avem versete precum "Nu plângeți-mă pe Mine ci pe copiii copiiilor voștri"
, "Vă vor vâna niște vânători, și vor voi să facă cu voi ce vor dori"
Și mai sunt și alte profeții dar nu sunt bine dispus să le atașez aici. Numai bine!

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Canaaniții au fost tații evreilor. Ideea că evreii au invadat Canaanul venind din Egipt este un mit.

| anonim_4396 a răspuns (pentru doctorandus):

Un mit scris pe papirus acum 2000 si ceva de ani, când tu nu erai născut, nici părinții tăi, nici bunicii tăi, nici stra stra stra stra ...stra, ai tai.

Amice, eu ți-am spus ce se predă anno 2020 la Cambridge, Harvard, Oxford, Princeton, Sorbona și Yale. În istoria mainstream Exodul din Egipt este "debunked".

Eliminarea fecalelor a două milioane de oameni care au stat 38 de ani la Tell el-Qudeirat ar fi fost un proiect ingineresc gigantic, mai ceva decât Al Doilea Templu restaurat de Irod. Așezarea lor ar fi avut o suprafață mai mare ca Bucureștiul, având în vedere că în București sunt blocuri, iar în Antichitate aveau cel mult vile, nu blocuri. Ia gândiți-vă: în lipsa unei lucrări inginerești majore un om din centrul așezării (inclusiv pruncii) ar fi trebuit să meargă mulți kilometri de fiecare dată când trebuia să-și facă nevoile (regula era că evreii își făceau nevoile în afara taberei). De la Universitate la Drumul Taberei sunt vreo 7 km, ei ar fi trebuit să parcurgă cel puțin 10-15 km dus și 10-15 km întors. Iar râuri sau fluvii nu aveau la dispoziție pentru a arunca fecalele în ele. Și nu, nu sunt nisipuri acolo, e teren dur și pietros (plin de bolovani).

Efectivul maxim al Imperiului Roman: 450 000 soldați. Efectivul evreilor din Exod: 600 000 soldați. Iar ei se ascundeau de armatele egiptene, de frica lor? Să se fi ascuns de egipteni e ca și cum am pune populația Bucureștiului să meargă toată-n marș spre Arad și le atragem atenția să nu cumva să-i vadă transilvănenii.

Copy-paste scrie pe tine?

Întâi mă acuzai că aș fi original, acum mă acuzi că nu sunt original.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bine ai spus "câteva", pentru că sunt prea multe.
Câteva mai interesante: Geneza 3:15, Daniel 9:25-26a(cele 69 de săptămâni de ani), Icoana vorbitoare, profețiile din Daniel referitoare la peridoada dintre VT și NT, profeția Domnului Isus referitoare la declararea independenței statului Israel.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

????

Da, când nu citești Biblia și întrebi lucruri din ea este cam greu cu înțelesul răspunsurilor...

De acord cu tine, amice! N-ai ce să le faci.

Socotind 600 000 de bărbați familiști ajungem la un număr de cel puțin 2.5 milioane de exodiști. Iar populația Egiptului pe vremea aia era de 2.8 milioane. Deci după ce-au plecat evreii și mulțimea amestecată au mai rămas cel mult 300 000 de egipteni de prăsilă.

Ce faci, copy-paste?

Nu mă frate, nu te acuz pentru asta, dar nu are legătură cu subiectul!?

Nuuu? "Ham a fost tatăl Canaaniților și aceștia au plătit bir Israelului multă vreme."=povești vânătorești.

Deci ca "dovadă" pentru o poveste fantastică ai adus o altă poveste fantastică.

Așa este, și istoria e o poveste.Caci, drept vorbind, de unde să știu eu că a existat vreun Mihai Viteazul!?

Știm pe bază de dovezi istorice. Unde există dovezi știm, unde nu există dovezi nu știm, iar unde nu pot exista dovezi știm că n-a fost așa.

Cine are dovezi arheologice pentru Exod câștigă premiul Dan David în valoare de un milion de dolari. Dar arheologii deja știu că povestea descrisă-n Biblie este imposibilă, deci nici măcar teoretic nu pot exista dovezi pentru ea.

Care i dovada că Mihai Viteazul a existat? Scutește-mă de cuvinte, sunt povești așa cum le numești tu.
Eu mă pun acum în rolul unui ateu convins..Nu Cred în existența lui Mihai Viteazul!

De ex. cat a fost ocupat de Israel, Tell el-Qudeirat a fost excavat de doua ori de arheologi israelieni, iar dovezile arheologice gasite sunt extrem de anemice la cate milioane de oameni ar fi locuit acolo conform Bibliei: https://books.google.nl/......tps?/books

Nu e sarcina mea sa-ti dovedesc ca el a existat, daca tu n-ai mers la scoala, n-ai invatat nici istorie, nici epistemologie, ajungand un biet rebut intelectual.

Dupa cum ti-am spus, daca ai dovezi pentru Exod iei milionul de dolari. Daca n-ai, stai in banca ta si taci, ca milioane de crestini si de evrei n-au fost in stare sa faca pentru Exod ce-a facut Schliemann pentru Troia.

Schliemann a fost un arheolog cam pagubos, dar a dovedit lumii-ntregi ca are dreptate.

Nu cred în istorie cum nu crezi tu în Biblie, care i problema ta?
Nu sunt aceleași cuvinte? Aa.că nu le digeri tu, asta e partea a doua.

Nu era vorba despre crezi tu si ce cred eu, ci despre *dovezi*.

Este complet ilogic sa dovedesti o poveste absurda prin alta poveste absurda. Este complet logic sa dovedesti fapte istorice bazate pe izvoare istorice si dovezi arheologice.

Pai avem si noi destule "izvoare istorice" cum le numești tu în termeni istorici, dar nu fac abuz de ele cum faci tu.
O grămadă de dovezi, locuri, obiecte sacre, repere geografice bazate pe text, chiar și relatări din informațiile voastre istorice consemnate în wikipedia cum ar fi imperii, împărați, obiceiuri culinare, cultură. Astea sunt dovezi? Eu îl vreau pe Mihai Viteazul în carne și oase, cum îl vrei tu pe Isus în fața, proșternat la picioarele tale. laughing

Eu n-am negat că Isus din Nazaret a existat în mod real. Și nu, nu sunt ateu.

„Creștinii ultraconservatori" au ajuns într-o fundătură decretând a priori că arheologia nu poate contrazice Biblia: https://answersingenesis.org/archaeology/archaeology-and-the-bible/

Pentru ei faptele obiective nu contează: orice contrazice Biblia este fals sau amăgire satanică. Teologia lor se bazează pe tăgăduirea sistematică a faptelor obiective neconvenabile. Știința nu-și poate permite asta. Creștinii ultraconservatori s-au autoizolat într-un ghetou intelectual care a rupt legăturile cu istoria mainstream, arheologia mainstream, biologia mainstream, geologia mainstream, astronomia mainstream ș.a.m.d.

Păi, care sunt dovezile dacă nu cele istorice. E ca si cum ai încerca să elimini o istorie prin altă istorie care nu își are rostul. Avem foarte puține dovezi că ar fi doar o invenție, și ghici ce? Pot fi false, contrafacute, apocrife smd.
Gândește-te că acest lucru se întâmpla când lumea era înebunită de politeism, de aceea și reacția trebuia să apară.

Dar spune pe limba tuturor, ce a zis cutare despre cutare lucru, sursa, și niște dovezi palpabile dacă se poate prin izvoare istorice

Amice, ce vrei tu este ca eu sa fac pe forum cu tine cinci ani de facultate de arheologie. Asta nu se poate. Ce se poate este sa citesti articolul https://ro.wikipedia.org/wiki/Exodul

Articolul are suficiente note de subsol de la edituri prestigioase, multe dintre ele edituri crestine (nefanatice, desigur). Si de multe ori este data pagina de pe Google Books cu informatia respectiva.

Da, și care i problema până la urmă, lipsa de dovezi pentru exod, sau testele făcute pe sol incapabil să fie săpat, scop pentru care avea să fie îngropate fecalele evreilor în călătore?

Abatem Dambovita si ingropi tu fecalele bucurestenilor timp de 38 de ani cu tehnologia de acum 3500 ani pe teren dur. Bucurestenii pot munci pentru tine, dar doar cu tehnologia de acum 3500 ani.

Lol, ești bun pe post de clovn.
În capul tău, o fecală e ca un sicriu de mare laughing iar solul trebuie penetrat cu burghiul.

Subestimezi importanta inventiei canalizarii moderne. Omenirea a avut mii de ani probleme cu molimile din cauza asta, de ex. in Olanda in Evul Mediu nu se bea apa, se bea bere, pentru ca apa era infectata de rahatul nemtilor.

Si tragand concluzia de la care tot te eschivezi: teologia ta a fost infranta la facultatile de istorie respectabile din toata lumea. Exodul a fost dovedit un mit implauzibil, care este bazat in mod vag pe unul sau mai multe evenimente istorice reale, adica este istorie mitologizata.

Lasă frate, că evreii își făceau nevoile și se cărau, ce rămânea infectat rămânea în urmă, dacă ar fi să presupunem. Câte animale nu iși fac nevoile chiar și pe mama ei de agricultură și nu se întâmplă nimic, ești nebun?

Fugi mă de aici, are balta pește.

După cum ți-am zis: olandezii medievali știau că n-au voie să bea din râu (berea era fiartă). Până și pruncii beau pe atunci bere. Kim Jong Un a avut geniala idee de a pune rahatul oamenilor drept îngrășământ natural, de s-au umplut nord-coreenii de viermi.

Iar Kadesh Barnea din Biblie era o amărâtă de oază, ar fi fost arhiplină de rahat dacă și-ar fi vărsat rahatul în ea.

Este o tara libera, deci nimeni nu te poate impiedica sa crezi ca Exodul s-a intamplat in mod real. Dar credinta ta nu este istorie a Israelului antic, nu este un fapt istoric obiectiv ca a avut loc Exodul cum e descris in Biblie si ca atare nu poate fi o dovada pentru sustineri intemeiate pe istorie. Consensul arheologilor moderni este ca israelitii s-au nascut din randul canaanitilor printr-un proces de "othering" in contextul destramarii oraselor-state levantine, in care canaanitii au parasit orasele pentru a deveni ciobani nomazi si au capatat o identitate etnica distincta.

De ex. exista oameni de stiinta care sustin ca n-a fost un Exod de 600 000 de soldati, ci un exod de 600 familii, care n-au poposit 38 de ani in oaza respectiva. Adica in loc de "mii" trebuie tradus "familii".

Tu vrei sa echivalezi "dovezi" cu "povesti". Excavarile de la Tell el-Qudeirat nu sunt "povesti", ci au fost cat se poate de reale, au descoperit obiecte reale, multe dintre ele pot fi examinate si azi. Deci dovezile arheologice nu sunt "povesti", ci sunt dovezi empirice reale.