| StiTuCine a întrebat:

Salut.Nu sunt ateu sau crestin,momentan oscilez.
Ce spune biblia despre oamenii care de a lungul vietii lor au trait in cu totul alta religie/credinta,dar nu au avut nicioadata ocazia sa citeasca despre Dumnezeu sau Iisus?

In special oameni din trecut,cand nu era net sau social media.

Un exemplu ar fi un om din amazon cu religia lui incasa, care moare fara sa auda de Iisus.Merge in iad?

11 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Era un banc:

Un misionar ii spune unui salbatic: Acum ca ti-am spus de Isus trebuie sa crezi in el, altfel mergi in iad.

Salbaticul: Si daca nu mi-ai fi spus?

Misionarul: Atunci n-ai merge-n iad.

Salbaticul: Si atunci de ce mi-ai spus?

| StiTuCine explică (pentru doctorandus):

Dumnezeu nu i de acord cu salbaticulhappy

| doctorandus a răspuns (pentru StiTuCine):

Si tu esti purtatorul lui de cuvant, de stii asa de bine cu ce nu e de acord Dumnezeu?

| StiTuCine explică (pentru doctorandus):

Satira dragul meu, satira.
wikipedia-este o formă literară de critică a slăbiciunilor individuale, sociale sau general omenești, adesea într-un mod acuzator. O caracteristica a satirei este ironia.

| IMPERO a răspuns:

Biblia spune clar: "cine nu va crede Evanghielia, va fi osândit." ESTE ABSURD! STIU! Ce vina are unul care nu poate sa creada? Indiferent ca a auzit-o sau, nu! Dar nu este singura ciudatenie, Biblia este plina de absurditati si de blasfemii la adresa Dumnezeului adevarat.

| ania a răspuns:

" Caci natiunile, macar ca n-au lege, fac din fire( constiinta) lucrurile Legii, prin aceasta ei care n-au o lege, isi sunt singuri lege si ei dovedesc ca llcrarea Legii este scrisa in inimile lor, fiindca despre lucrarea aceasta marturiseste constiinta lor si gandurile lor care s-au se invinovatesc sau se dezvinovatesc intre ele.Si faptul acesta se va vedea in ziua cand, dupa Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca prin Iisus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor"
Romani 2 : 14- 16
Cine rezuma principiul de aici:Fiecare va fi judecat dupa cum a respuns la masura de revelatie divina la care a avut acces( prin constinnta, prin Legea lui Moise, prin Iisus Hristos).

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu merge nicăieri după ce moare, cu și fără Biblie. Dar dacă oscilezi, cum e cazul d-tale, s-ar putea...

| CostinAlamariu a răspuns:

Pavel spune în epistela catre Romani că oamenii care n-au avut Legea le-au fost siesi lege. Dar pana si cei care n-au auzit de Hristos pe pamant vor auzi de El în lumea de apoi și vor avea probabil chiar și atunci optiunea de a crede în El sau nu, decizie bazată pe faptele vietii lor de pe pamant (adica daca au fost per total oameni buni sau nu)

| AliGab a răspuns:

Asta-i taina lui Hristos si totusi ar fi un raspuns: daca nestiind de lege face din fire cele ale legii, sufletul ar putea fi primit in rai

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai toți oamenii aud măcar o data de Dumnezeu pana la moarte (ma refer la cei maturi, nu la bebeluși), ptc se vb din om in om, nu trebuie sa existe social media. Iar dacă cineva aude de Dumnezeu și nu se întoarce la El, e tras la răspundere, normal

| BBJHHRUGs a răspuns:

Categoric, dupa mintea crestinilor. Deci fratilor daca nu ati auzit de Isus mergeti in Iad. Trasmite-ti mai departe sa auda toti bastinasii de pe planeta asta inclusiv aborigenii din Australia care doar vaneaza, doarme in pesteri si danseaza in jurul focului. Ce naiba se intampla cu voi! Bai, ati luat-o razna cu totii!