"Nu faceti nimic din duh de cearta sau din slava desarta; ci, in smerenie, fiecare sa priveasca pe altul mai presus de el insusi." (Filipeni.2:3) Jorpalul, cred ca ai nevoie sa inveti lectia aceasta.
Cand eram copil aveam o vorba "Cine zice de mine, ala e." Mare adevar se afla in aceasta. filozofie. Cuvantul 'bleg' ar trebui sa dispara din dictionar, dar si din inimile noastre. Nici religia, nici filozofia, nu sunt bune de nimic daca Hristos nu locuieste in inimile noastre.
Ionela, te sfatuiesc ca in orele de religie sa citesti Biblia. fa-ti rost de una si incepi cu Vechiul testament. Daca profesorul te va intreba ce faci, sa-i raspunzi: "Este cea mai buna carte de religie." "Caci mustrarea lui Dumnezeu este cu mult mai buna decat a oamenilor."
DAca e vorba de "nepotrivire de caractere" atunci cu siguranta nu va puteti casatori...
Dar la o reconciliere ati putea sa va ganditi...
De ce atata moneda pe cea mai pretioasa ora? cand te vei face mai mare o sa dai bani la psihologi ca sa te minta frumos? copilului tau ce-i vei spune, ca nu poti sa-i impui, atunci cand te va intreba?
Stai de vorba cu parintii. Din cate stiu ei pot opta sa te retraga de la acele ore.
Te duci la biserica si scoti o adeverinta ca esti ateu si ca nu esti obligat sa participi la ora si poti sa lipsesti ora respectiva sau sa faci altceva in ora aceea, sa asculti la casti sa desenezi dar sa nu deranjezi ora si sa te bagi aiurea peste lectie.
No problem.vei fi putin mai bleaga decat un crestin care stie religie.intr-o discutie pe teme filozofice, religioase sociale, te vei uita la ceilalti ca curca-n lemne, nepricepand nimic si nestiind ce vor sa spuna.vei da dovada de mareeeee ignoranta, si stupiditate.
Ai dreptate fiule.dar si cand certam trebuie sa o facem cu blandeta.deci,,bleg"este o exprimare blanda.
Doar pentru ca doresc sa nu particip la orele de religie din acest an scolar, nu inseamna ca nu am nici o idee despre religie, caci existe multe alte surse de informare, nu doar un profesor care de la o ora la alta se contrazice.
Puisor? pe Dumnezeu l-ati scos din viata voastra si nu ma mira.cei de acum 2000 de ani l-au rastignit.acuma dupa cate vad, il si exmatriculati.Il dati afara din scoala.
no problem.a mai fost alungat, batut, scuipat, parasit si altele.chestia e ca-l v-ati cauta, fiindca omul cand nu mai are ce avea apreciaza ce a avut si a pierdut.nu-l veti mai gasi fiindca l-ati alungat de peste tot, si mare sila si durere vom avea fiindca oamenii sant oameni.iar Dumnezeu este Dumnezeu.
"Nu faceti nimic din duh de cearta sau din slava desarta; ci, in smerenie, fiecare sa priveasca pe altul mai presus de el insusi." (Filipeni.2:3) Jorpalul, cred ca ai nevoie sa inveti lectia aceasta.
Cand eram copil aveam o vorba "Cine zice de mine, ala e." Mare adevar se afla in aceasta. filozofie. Cuvantul 'bleg' ar trebui sa dispara din dictionar, dar si din inimile noastre. Nici religia, nici filozofia, nu sunt bune de nimic daca Hristos nu locuieste in inimile noastre.
Ionela, te sfatuiesc ca in orele de religie sa citesti Biblia. fa-ti rost de una si incepi cu Vechiul testament. Daca profesorul te va intreba ce faci, sa-i raspunzi: "Este cea mai buna carte de religie." "Caci mustrarea lui Dumnezeu este cu mult mai buna decat a oamenilor."
Cu ajutorul unui parinte, puteti face o cerere prin care specificati ca NU vrei sa participi la orele de religie. Orele de religie nu sunt obligatorii. Fiecare are dreptul sa aleaga ce religie vrea sa frecventeze.
Ce poti sa-mi zici despre Odin? Dar despre Hanuman?
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: