Pentru ca Dumnezeu este si Judecator, pe langa ce ai enumerat tu acolo. Gasesti in Biblie, nu e ceva necunoscut:
Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena. (Matei 10, 28).
Asta spune Iisus...
Deci, Dumnezeu e si Judecator, de aceea poate pierde si sufletul si trupul in Gheena (i.e. Iad). Iubirea Sa fata de om nu ingradeste libertatea omului de a alege raul. Prin condamnarea omului la Iad, Dumnezeu nu face decat sa aprobe pana la capat consecintele alegerilor facute de om.
Deci frica de Dumnezeu este frica de pacat, frica de a nu iesi din voia lui Dumnezeu, de a nu alege raul in locul binelui. In definitiv, de Dumnezeu nimeni nu te poate scapa, dar de toate celelalte te poate scapa Dumnezeu. Cam asta ar fi esentialul. Iar frica de Dumnezeu este inceputul Intelepciunii, zice Sf. Vasile cel Mare.
In sfarsit, frica de Dumnezeu precede la oameni Iubirea de Dumnezeu. Dumnezeu este Iubire, dar noi nu suntem. Si atunci primul pas, si cel mai la indemana pentru a ne apropia de Dumnezeu este prin tinerea poruncilor: frica de Dumnezeu. Apoi vine si Iubirea. Iubirea de Dumnezeu este semn al desavarsirii. Ca daca tu l-ai iubi pe Dumnezeu, asa cum eronat crezi, tot timpul ti l-ai petrece in rugaciune si asceza, ca sa fi alaturi de El. Dar nu faci asta. Noi credem ca-l iubim pe Dumnezeu, dar fiecare se minte intr-o oarecare masura in acest sens. Iubirea se dovedeste prin fapte, iar la faptele iubirii - care sunt jertfelnice, se ajunge treptat: mai intai prin frica de Dumnezeu.
Frica de Dumnezeu în Biblie se refera la dorința de a nu-i displace, nu o teama morbidă. Apoi, Isus a spus că nu e păcat ce mănânci, ci ce vorbești și modul în care acționezi.Matei15:17-20.Isaia58:5-7
Dorința de a nu-i displace? Interesant ceea ce-mi spui, dar una e dorința de a nu face ceva rău și alta este frica. Mulțumesc frumos, danay!
Cand iubesti pe cineva vrei sa faci lucrurile care ii plac, nu care ii displac. La fel e cu Dumnezeu. El în Biblie, nu vrea ca oamenii să ii slujească din frica, ci pentru ca il iubesc.Iar cei care îl cunosc și inteleg principiile biblice, asculta din iubire.
Pai trebuie sa-ti fie frica sa nu te pedepseasca. Dumnezeu nu e iubire, asta e inventia preotilor care vor sa cotizeze cat mai multi oameni la biserica. Nu are niciun fundament biblic. Lui Dumnezeu ii displace majoritatea oamenilor si de aceea ii si va omori dar nu-ti spune asta la biserica fiindca daca s-ar zice, lumea nu ar mai veni si nu ar mai da bani. Asa ca te mint in fata ca Dumnezeu te iubeste indiferent de situatie si ei isi pot cumpara linistiti masini luxoase.
Hei. Legat de frica... Eu sunt sigur de existenta lui Dumnezeu si sunt sigur ca Dumnezeu este iubire si eu, ca si tine n-am inteles care-i faza cu frica de Dumnezeu adica de ce sa-mi fie frica de ceva ce iubesc si ma iubeste? Well raspunsul e foarte interesant. In primul rand nu e genul ala de frica, iti voi da un exemplu. De multe ori mi s-a intamplat sa iau o nota mica la scoala si mi-a fost frica sa le spun la parinti, nu pentru ca ma bat, niciodata nu m-au batut sau nu pentru ca striga pe mine sau ceva. Pur si simplu îi iubest si mi-e frica sa le dau un motiv de suferinta. Mi-e frica sa ranesc ceea ce iubesc pentru ca daca ceva sau cineva pe care il iubesc sufera sufar si eu. Asa-i si cu frica de Dumnezeu. Nu e o frica ca te poate lovi oricand cu un fulger ci o frica de rani ceea ce iubesti. Ma rog Dumnezeu nu poate fi "ranit" dar ai inteles ideea
"Oare Dumnezeu este atent la ce să nu mănânci? "
Cred ca este destul de atent la ce mancam.
Ucidem fiinte vii ca sa ne umplem burtile cu cadavrele lor.
Mancam sute de tipuri de conservanti chimici, facem tot felul de excese alimentare, ne otravim corpurile cu tot felul de substante chimice.
Postul este un exercitiu de vointa.Este primul pas catre autocontrol.In momentul in care poti sa -ti comanzi proprii demoni, abia atunci esti liber.
Yehova este un zeu fictiv care in biblie a macelarit milioane de oameni. Nu este absolut nimic din ce ai zis tu pentru ca nici macar nu exista. Evreii au furat conceptul energiei eterice de la pagani si l-au transformat intr-un zeu care sa traga la paganii convertiti la crestinism cu forta.
Dumnezeu este iubire, intr-adevar, dar sa nu luam iubirea Lui pentru noi drept slabiciune, ca ne vom insela amarnic! Trebuie sa luam iubirea Lui si rabdarea Lui pentru noi ca prilej de pocainta, de indreptare. Dumnezeu este iubire, dar este si foc mistuitor, infricosator si mai presus de toti dumnezeii, adica decat idolii neamurilor pagane. Dumnezeu este atotputernic, de aceea trebuie sa ne fie frica de El! Psalmul 2 spune la ultimele doua versete: "Slujiti Domnului cu frica si va bucurati de El cu cutremur, luati invatatura, ca nu cumva sa se manaie Domnul si sa pieriti din calea cea dreapta, cand se va aprinde degrab mania Lui. Fericiti toti cei ce nadajuiesc in El!".
Deocamdata, aceasta slujire cu frica si cutremur, dar si in duh si in adevar se intampla doar in Biserica Ortodoxa de Rasarit.
La sectanti in schimb, e mare veselie, se face karaoke si ghiorlaiala la mandolina si ţambal. Cica asta e inchinarea lor... dar semnul Sfintei Cruci nu stiu si nici nu vor sa si-l faca!
Pe scurt : dacă mama ta te roagă să cari o vază, cel mai probabil nu o să ai o frică gen,, o să iau bătaie dacă o sparg '' cel mai probabil o să te gândești,, dacă sparg vaza o s-o dezamăgesc și nu vreau asta '' așa e și cu frica de Dumnezeu. Eu când păcătuiesc nu mă gândesc, am păcătuit o să se răzbune Dumnezeu pe mine și mă va pedepsi '', ci mă întristez pentru că știu că l-am dezamăgit.
Frica de Domnezeu=frica de a nu il pierde pe Dumnezeu.,, Inceputul intelepciunii e frica de Domnul", scrie imparatul David.
In post este mai important sa nu ne mancam unul pe altul, sa fim mai buni si sa ne curatim mintile si trupurile. Postul cu mancarea este important deoarece noi invatam sa nu ne alipim inima de mancarea delicioasa care provine de animale, pentru ca principala grija pe timpul postului este rgaciunea, iar mancarea de frupt este considerata ceva care ar ocupa mintea in locul rugacinii. Cam despre asta e vorba.
Ar trebui ca puterea pe care o are Dumnezeu să ne facă să ne temem de el? Răspunsul este şi da, şi nu. Da, în sensul că această însuşire ne dă suficiente motive pentru a manifesta o teamă reverenţioasă sau un respect profund. Această teamă, ne spune Biblia, este „începutul înţelepciunii" (Psalmul 111:10). Totuşi, răspunsul este şi nu, în sensul că puterea lui Dumnezeu nu ne dă nici un motiv să simţim o frică morbidă faţă de el şi nici nu ne împiedică să ne apropiem de el.
anonim_4396 întreabă: