NoMickeyMouse,urat ca mi-ai dat block fara sa apuc sa-ti raspund. Uite aici ce am de zis (sper sa vezi).
"Dupa" logica" intrebarii nu cred ca ai mai mult de 7 ani."
Crestinule nu e frumos sa jignesti.
"Un preot catolic dovada ca religia nu-i buna?"
Ce preot catolic? Eu m-am referit la Papa.Cine nu are logica acuma?
"Esti praf amice la partea cu logica."
Din nou esti indisciplinat.
"Ai idee macar cate religii exista in lume?"
Desigur ca am idee.
Toate au ca scop manipularea in masa.
"Pariez ca esti ateu."
Esti mentalist.
E bine ca oamenii vad aceste lucruri.De fapt, si Biblia ii condamna pe acesti oameni care cunosc legile lui Dumnezeu si nu le respecta. Oricum, Biblia arata clar ca exista o singura forma de inchinare care este aproabata de Dumnezeu si care aplica ceea ce zice. Matei7:13,14
Aici nu vorbim de orice om nu? E vorba de Papa.Nu "insusi Dumnezeu" isi alege reprezentantul?
Dumnezeu, in Biblie, nu scrie ca l-a ales pe papa sa fie reprezentantul sau.Papi s-au considerat succesori ai lui Petru.Insa,ar fi de aşteptat ca o persoană care pretinde că este „succesorul Sfântului Petru" şi „vicarul lui Cristos" să urmeze conduita şi învăţăturile lui Petru şi ale lui Cristos. De exemplu, a acceptat Petru un tratament special din partea fraţilor săi de credinţă? Nu. El nu a acceptat să-i fie adresate niciun fel de formule de reverenţă (Faptele 10:25, 26). Ce putem spune despre Isus? El a zis că a venit pe pământ ca să le slujească altora, nu ca să i se slujească (Matei 20:28). Ce reputaţie au în schimb papii? Se străduiesc ei să nu iasă în evidenţă, refuză titlurile pompoase şi evită să-şi etaleze bogăţiile şi puterea?
Petru şi Cristos au fost integri din punct de vedere moral şi au promovat pacea. Să ne gândim, prin comparaţie, la ce spune o enciclopedie catolică despre papa Leon al X-lea: „Implicat în politică şi adesea în tranzacţii bazate pe nepotism şi dedicat plăcerilor lumeşti extravagante, Leon al X-lea şi-a neglijat mult mai importantele sarcini de natură spirituală" (Lexikon für Theologie unde Kirche). Karl Amon, preot catolic şi profesor de istorie a bisericii, spune că unele consemnări demne de încredere făcute despre papa Alexandru al VI-lea dezvăluie „un număr înspăimântător de acţiuni lipsite de scrupule, precum şi abuzuri de autoritate, simonie şi imoralitate".
Ce putem spune despre învăţăturile papilor în comparaţie cu cele ale lui Petru şi ale lui Cristos? Petru nu a crezut că toţi oamenii buni merg la cer. El a spus foarte clar despre regele David, care a fost un om bun: „David n-a urcat la ceruri" (Faptele 2:34). În plus, Petru nu i-a învăţat pe alţii că nou-născuţii ar trebui să fie botezaţi. El a arătat mai degrabă că botezul este un pas pe care o persoană credincioasă îl face în mod conştient (1 Petru 3:21).
Isus şi-a învăţat discipolii că niciunul dintre ei n-ar trebui să încerce să fie mai presus de ceilalţi. El a spus: „Dacă vrea cineva să fie primul, trebuie să fie ultimul dintre toţi şi slujitorul tuturor" (Marcu 9:35). Cu puţin timp înainte de moartea sa, Isus le-a dat continuatorilor săi următoarea directivă clară: „Dar voi să nu vă numiţi Rabi, fiindcă unul singur este învăţătorul vostru, în timp ce voi toţi sunteţi fraţi. Mai mult decât atât, să nu numiţi tată al vostru pe nimeni pe pământ, căci unul singur este Tatăl vostru, Cel ceresc. Şi să nu vă numiţi «conducători», pentru că unul singur este Conducătorul vostru, Cristosul" (Matei 23:1, 8–10). Ce credeţi? Au susţinut papii de-a lungul istoriei învăţăturile lui Petru şi ale lui Cristos?
Unii spun că un papă ar trebui să-şi păstreze funcţia chiar dacă nu trăieşte la înălţimea normelor creştine. Vi se pare raţional acest punct de vedere? Isus a spus: „Orice pom bun dă roade bune, dar orice pom rău dă roade rele; pomul bun nu poate da roade rele, nici pomul rău nu poate da roade bune". Având în vedere dovezile, credeţi că Petru sau Cristos ar vrea să aibă vreo legătură cu roadele produse de papi? (Matei 7:17, 18, 21–23)
Eu am spus de religie ca e o inventie ingenioasa, pentru ca odata ce te-a prins cu greu mai poti sa scapi.Biblia se apara foarte bine cu tot felul de versete care nu mai lasa omul sa ajunga la lumina si sa fie fata in fata cu ratiunea.Biblia efectiv iti baga pe gura tot felul de basme (un exemplu ar fi invierea).Te astepti sa cred ca Hristos a inviat si s-a inaltat la ceruri? Nu crezi ca este doar un basm?
Isus Hristos a fost urmasul lui David si a lui Solomon ceea ce inseamna ca avea sange regal.Hristos a fost un om intelept, dar nu a fost singurul intelept din lume (spre ca stii asa) doar ca el a fost ridicat la rangul de sfant, deoarece multi oameni aiuriti au ajuns la concluzia ca e fiul lui Dumnezeu.Eu vreau sa intelegi ca Isus nu era cu nimic mai diferit de alte personalitati intelepte din istorie.Sa nu uitam ca Biblia vorbeste de urat pe Maria Magdalena (spunand ca e o curva), dar oare sa fie adevarat? Oare Maria (care era si ea de vita nobila) nu a avut o relatie cu Isus? Nu au avut ei o fiica pe nume Sara? De dinastia merovingiana ai auzit? Eu zic sa scoti capul la suprafata si sa explorezi lumea nu sa te opresti doar la o carte cu basme.Nu crezi ca e ciudat ca oamenii credinciosi isi fac semnul crucii? Crucea oare nu a fost un instrument de tortura? Semnul crucii oare nu a fost preluat de la egipteni? Imparatul Constantin oare nu a fost un pagan care si-a schimbat religia doar pentru ca era vorba de politica si crestinsmul incepea sa fie noua moda? Sa nu uitam ca imparatul Constantin a trecut la crestinism doar cand era pe patul de moarte.
Eu zic sa studiezi mai mult.
Studiez Biblia si ai dreptate legat de cruce.Nici unde in Biblie nu spune ca noi sa ne inchinam sau sa ne facem cruce. Apoi, ai dreptate si cu Constantin.De fapt,tot ce azi practica crestinatatea,legat de inchinare la idoli, trinitate, iad, chin vesnic etc., Biblia condamna.Crestinatatea nu respecta Biblia ci traditii si obiceiuri. Exista o singura forma de inchinare care aplica normele biblice si nu obiceiuri omenesti.
Potrivit Evangheliei dupa Matei, Irod cel Mare a dat porunca ca toti baietii sub 2 ani sa fie ucisi, dar nu este nicio dovada documentara care sa afirme ca Irod chiar a dat acea porunca.
Eu incerc sa te fac sa intelegi ca acea Biblie nu e cu nimic diferita de o carte plina cu basme.
Totuși,viaţa personală a lui Irod a fost tumultuoasă. Multe dintre cele zece soţii ale sale au dorit ca unul dintre fiii lor să-i succeadă la tron. Intrigile de la curte i-au alimentat suspiciunile şi cruzimea. Într-un acces de gelozie, Irod a poruncit ca soţia sa favorită, Mariamne, să fie ucisă, iar mai târziu a dat ordin ca doi dintre fiii ei să fie strangulaţi din cauza unor presupuse comploturi împotriva lui. Relatarea lui Matei despre masacrul din Betleem se armonizează întru totul cu ceea ce se ştie despre firea lui Irod şi despre înverşunarea cu care voia să-i elimine pe posibilii rivali
Stiu ce fel de om a fost Irod, dar nu poti sa zici ca a comis o crima fara sa ai dovezi.Nu poti sa mergi aiurea doar pe presupuneri.
Pentru mine, Biblia nu e o carte de presupuneri.
Isi dai seama ca aparea asa ceva in istorie sa fie omorati doua generati si numai si femeiile insrcinate vorbim de generati curmate, nici unde in istorie nu apare asa ceva, da cu promoteri de pacalit oamenii degeaba vb ei traiesc din cotizatia de 10%
Ete fis, hai sa nu exageram. Daca dumnezo' AR ALEGE pe careva, asta ar fi dovada ca exista, nu? Adica vine dumnezo' calare pe trei ingeri, il ia de mina pe un popa, il unge si il face papa. Pam-pam! De fapt treaba e foarte altfel in realitate...
Vreau sa evidentiez ca un om care se presupune ca duce cuvantul domnului mai departe poate sa fie corupt si sa foloseasca puterea pe care o are pentru scopuri lipsite de demnitate.Stiu cum se alege un nou papa in zilele noastre (se aduna cardinalii in interiorul Capelei Sixtine unde se voteaza un nou papa, si pe langa asta, de obicei sunt 4 cardinali "favoriti" ca sa iasa papa).In secolul X lucrurile stateau altcumva (un duce a dorit ca fiul sau sa fie papa si asa a fost).A durat destul de mult pana sa fie dat jos papa ioan al xii -lea, iar aici nu inteleg de ce a durat atat, oare poporul nu a vazut sau a fost prea indoctrinat (crezand ca daca a ajuns papa merita incredere)?
Ce nu e de inteles? Uite ce securist ordinar e in fruntea bor. De ce nu vede boboru', mai ales in era netului? Fiindca de-asta, cum spune fiica-mea.
Nu sunt adeptul popilor dar la cum ai pus problema, se vede ca nu prea ai logica. Fara suparare.
Greseala catolicilor e cu Papa. Dar, spre deosebire de porcariile de secte si insecte... e o mare diferenta!
Dupa" logica" intrebarii nu cred ca ai mai mult de 7 ani.
Un preot catolic dovada ca religia nu-i buna?
Esti praf amice la partea cu logica.
Ai idee macar cate religii exista in lume?
Pariez ca esti ateu.
Vezi sa nu faci spume.
Te simti cu musca pe caciula?
Sterge-ti mucii si mai informeaza-te.
L213A întreabă: