Salut! Sunt bucuros sa-ti citesc intrebarea, mai ales povestirea ta. E important sa mergi la biserica, dar cu ce-ti foloseste sa mergi saptamanal, iar in restul timpului sa fii un nesuferit si sa iti bati joc de viata ta? Dumnezeu iti cunoaste inima mult mai bine decat noi sau chiar decat te cunosti tu, si stie situatia in care esti, nu te ingrijora pentru asta. E foarte bine ca vrei si te straduiesti sa duci o viata pe placul lui Dumnezeu.
Nu lasa pe nimeni si nimic sa-ti schimbe credinta, multa pace!
Ca poti fi placut lui Dumnezeu este important să studiezi Biblia. Asa ajungi să îl cunosti si sa afli ce ii place si ce nu.
Înveți să te bati și acest lucru e păcat. Dumnezeu urăște pe cei ce iubesc violenta.Psalmul11:5. Poti citi Biblia online gratuit. Pe situl jw.org poti gasi Biblia să o citești gratis.Esti de apreciat ca vrei sa faci ceea ce este placut lui Dumnezeu. Continua în această privință. Cand, de exemplul, vrei sa înveți să cauți în Biblie, prima dată spune cartea de exemplu, Geneza1:1,prima cifră este capitolul, care în Biblie apare mai îngroșat și următoarea cifră se refera la verset, adică cifră mica pe care o găsești în capitol. Sper ca ai înțeles ce am vrut să spun.
Tu crezi in dumnezeu doar ca isi satisface dorintele super, de ce este nevoie de cerseala divina ca sa crezi in dumnezeu? de ce dumnezeu te-ar ajuta pe tine? adica pe bune sunt
7, 5 miliarde de persoane pe planeta asta tu crezi ca o duci mai rau ca noi toti incat el sa te bage in seama? te rog fara jigniri ok
Eu nu cred in Dumnezeul biblic, nu dau pe la biserica si mi se indeplinesc si mie dorintele.
Deci cauza trebuie cautata in alta parte.
„Este vreo problema daca acum nu ma pot duce la biserica" - ma, eu zic ca-i grav ca iti ingradesc liberul arbitru, si nu te lasa sa decizi. Biblia spune legat de intrunirile religioase crestine
Evrei 10:24, 25 „Să ne interesăm unii de alţii ca să ne îndemnăm la iubire şi la fapte bune, fără să neglijăm întrunirea noastră, cum au unii obiceiul, ci să ne încurajăm unii pe alţii, şi aceasta cu atât mai mult cu cât vedeţi că ziua se apropie!"
Daca crezi ca biserica la care vrei sa mergi te indeamna la iubire fata de semeni si Dumnezeu, la fapte bune, ia decizie in consecinta.
„Am sanse la o eternitate langa Bunul Dumnezeu?" - cu siguranta, trebuie sa faci lucrul urmator pentru a avea viata vesnica
Ioan 17:3 „Aceasta înseamnă viaţa veşnică: să asimileze cunoştinţă despre tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi despre cel pe care l-ai trimis tu, Isus Cristos" - sau conform altor traduceri ale Bibliei, ideea este redata prin a cunoaste pe Dumnezeu si pe Isus. Nu ma gandesc la o alta sursa mai de incredere decat Biblia pentru acest lucru, decat traditii umane sau vorbe goale. Deci, citeste-o cu regularitate si straduie-te sa o intelegi.
Cand o sa iti poti sustine cu Biblie fiecare convingere religioasa, atunci poti spune ca ai asimilat suficienta cunostinta despre Dumnezeu si Isus. Ramane doar sa pui in practica ceea ce ai inteles, deoarece „credinţa fără fapte este moartă." deci e zadarnica cunostinta ta conform cu Iacov 2:26.
Pe Dumnezeu trebuie sa il iubim mai mult decat pe oricine(inclusiv parintii). E bine ca ai inceput sa il asculti, dar fara biserica nu vei ajunge departe, crede-ma! Datorita rugaciunilor din biserica poti sa iti schimi viata complet, sa scapi de mai multe ispite invingandu-le. Odata ce vrei sa il urmezi pe Iisus, pot aparea trei ispite: rusinea(din cauza persoanelor care te descurajeaza), mandria(daca te lauda cei din jur) si lenea. Cel ce il iubeste pe Dumnezeu isi ia crucea pe umeri si merge pe drumul drept. Chiar daca nu vei avea posibilitatea sa mergi la biserica, iti recomand altceva doar deocamdata: rugaciunile inimii. Ele sunt:
1. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul/pacatoasa.
2. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste-ne pe noi.
Doamne ajuta!
Se vede ca nu ai copii.
Nu am, dar uneori ma confrunt si eu cu probleme de genu' si de asta i-am spus ceea ce i-am spus.
Lasa-ma sa iti spun ceva:
Dumnezeu este drept, de aceea nu voieste ca noi sa ne inchinam unui zeu/dumnezeu inexistent. Ce e rau in asta? Ca vrea sa credem in ceea ce exista si nu in povesti sau statui? Parintii pot duce copiii in mari erori si de aceea El vrea ca copiii sa il asculte, ca sa nu ajunga niste fumatori/drogati/desfranati/necredinciosi, etc din cauza parintilor. Dar, bineinteles, asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne cinstim parintii. Pe parinti ii ascultam pana la pacat. Daca ei ne indeamna sa pacatuim, putem liber sa nu ii ascultam.
Dar fara biserica nu vei ajunge departe, crede-ma! Datorita rugaciunilor din biserica poti sa iti schimi viata complet
da-mi un singur verset din biblie care spune ca fara biserica nu ajungi departe?
Tu nu erai ateu? Unele lucruri ajungi sa le cunosti din experienta si studii bazate pe Traditie, nu doar din Biblie.
Deci traditia e mai presus decat biblia? sunt ateu si stiu mai multe decat tine despre biblie, desi repet unde scrie sa mergi la biserica in biblie?
Mereu tu! Sa cinstesti ziua Domnului, scrie. Traditia este mai veche decat Biblia. Nu este nici mai presus, nici mai prejos. Sunt pe acelasi loc.
Ce legatura are sa cinstesti ziua Domnului cu ce ai scris tu acolo? cum sa fie mai veche traditia tu te citesti macar? romanii nu au fost mereu crestinii, traditile multe sunt pagane fara vreo legatura cu biblia, nu sunt pe acelasi loc, biblia e pe primul loc iar in biblie nu scrie sa mergi la biserica sau sa ti vreo traditie, eu te sfatuiesc sa citesti biblia
Citesc Biblia. Traditia isi are originea la facerea lumii, iar Scriptura a inceput sa fie scrisa de Moise. Pana atunci ea se transmitea prin viu grai. Acum ea(Traditia) a fost completata de Sfintii ParintiParinti. Despre biserica nu are rost sa vorbesc. Poti sa crezi ce vrei. Ce traditii ti se par pagane(exceptand Halloweenul, el chiar e pagan)?
Craciunul,pastele plus multe alte chesti, superstiti pagane care nu au legatura cu biblia, unde scrie in biblie ceva de traditie? in facerea lumii nu scrie nimic despre traditie
Preferi sa,, crezi" ca Moise a scris din capul lui primele carti ale Bibliei. Craciunul...asa se numeste dupa o legenda. De fapt, sarbatorim Nasterea Domnului. La fel si Pastile, sarbatorim Invierea Domnului.
In biblie nu scrie sa sarbatorim nasterea sau invierea, iisus a spus luat cine cea de taina cu apostoli lui, pastele inseamna eliberarea poporului evreu de sub robie, ori dumnezeu la influentat sa scrie si i-a spus tot ce sa scrie ori din gura in gura, eu acum isi scrie din perspectiva neutra, dupa parerea mea biblia a fost transmisa orala pana cand acum 2400 de anii a fost si scrisa
Daca ai asa parere, e fix problema ta! Vreau sa te rog ceva: nu te lua in contradictoriu cu mine la tot pasul!
Citeste biblia si mai discutam apoi
O citesc, stai linistit. Vad ca ai o problema cu ceea ce nu scrie in Biblie. In Biblie scrie ca unde sunt doi adunati intru Hristos, acolo este si Hristos intre ei. Cinstind ziua Domnului, noi ne intalnim cu Hristos. Cum poate fi o zi mai cinstita decat a-L intalni pe El, a-L avea in suflet sau a fi mai bun la suflet?
Pai pot fi doi adunati dar nu asta inseamna sa mergi la biserica, primi crestini se adunau mai multi si se rugau nu aveau o religie
Si ti se pare normal ca ei se ascundeau prin pesteri pentru a se aduna la rugaciune?
Din moment ce erau prigoniti da
Am in vedere ca nu mergeau la biserici, ci in pesteri.
Tu habar n-ai ce spui. Stim ce sarbatorim.
Citeste istoria religiilor ca dai numai raspunsuri aiurea.
Sweety14 întreabă: