| Bfd_Robert_1999 a întrebat:

Salut spuneti-mi si mie ce este "iubirea fata de semeni" ce se intelege prin asta! Va rog am nevoie urgent!

Răspuns Câştigător
| ada92 a răspuns:

În Predica de pe munte, Isus a abordat acest subiect arătând cine trebuie tratat cu iubire. El a spus: „Aţi auzit că s-a zis: «Să-l iubeşti pe aproapele tău şi să-l urăşti pe duşmanul tău». Totuşi, eu vă spun: Continuaţi să-i iubiţi pe duşmanii voştri şi să vă rugaţi pentru cei care vă persecută; ca să vă dovediţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri, deoarece el face să răsară soarele său peste cei răi şi peste cei buni şi face să plouă peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi" (Matei 5:43–45). Isus a prezentat aici două idei. Prima: Dumnezeu este bun şi generos atât cu cei buni, cât şi cu cei răi. A doua: Noi trebuie să urmăm exemplul său.
Cu altă ocazie, un evreu care cunoştea bine Legea l-a întrebat pe Isus: „Cine este de fapt aproapele meu?" Isus i-a răspuns printr-o parabolă despre un samaritean care a întâlnit un om, un evreu, ce fusese atacat şi jefuit de hoţi. Chiar dacă evreii în general îi dispreţuiau pe samariteni, samariteanul i-a legat omului rănile şi l-a dus la un han unde avea să fie în siguranţă şi putea să se refacă. Ce învăţăm de aici? Iubirea de aproapele trebuie arătată şi faţă de cei ce nu sunt de aceeaşi rasă, naţionalitate sau religie cu noi. — Luca 10:25, 29, 30, 33–37.
Iubirea fata de semeni, ca şi iubirea fata de Dumnezeu, nu este doar un sentiment, ci implică acţiune.

5 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Presupune al respecta pe cel de langa tine si a-i vorbi si lui despre Dumnezeu, a nu avea resentimente etc.Romani12:17-21

| sublime89 a răspuns:

Iubirea fata de ceilalti oameni din jurul nostru.

| proastalenesa a răspuns:

Un mit. Eu aş numi-o mai degrabă "acceptarea celor din jur". Cine zice că e plin de iubire pentru nişte străini, e ori naiv, ori ipocrit.

Ca să fie iubire, trebuie să "întorci şi obrazul celălalt"! Asta, scuzaţi-mă, mi se pare ceva cu totul aberant, ce nu stă în puterea omului.

| costis a răspuns (pentru proastalenesa):

Nu-i mit. Sf Mc Zotic (31 dec) si Sf Antim din Chios traiau in comunitati de leprosi pentru a le ingriji. In viata Sf Vasile cel Mare se vorbeste despre un diacon (cred Anastasie) care ingrijea un lepros in casa sa.

| Flopet17 a răspuns:

Iubirea nu e un sentiment, e un principiu. Eu prin iubirea fata de semeni inteleg lepadare de sine in favoarea celor din jur. E o tema care merita studiata. Trebuie sa urmam si noi exemplul domnului Isus care s-a lasat pe sine pentru noi. Si noi trebuie sa facem la fel. Citeste Isaia 58