Nu sunt evreu, unde ai mai vazut evreu sa voarbeasca tiganeste
De botezat, trebuie botezati doar ucenicii adica cei care vor sa propovaduiasca mai departe si nu toti oamenii.
Serios, unde scrie asta? Cum explici MARCU 16:16 Cine va crede și se va boteza va fi mântuit, dar cine nu va crede va fi osândit.
Posibil sa fie pentru toti dar nu e obligatoriu ca zice cine nu va crede nu cine nu se va boteza.
NU ESTE OBLIGATORIU, Domnul Isus nu obliga pe nimeni luca 9:23 spune. Daca voieste cineva sa vina dupa Mine... deci e alegerea fiecaruia.
Dar pentru ce-i care cred, ca este Fiul lui Dumnzeu, ca a venit in lume, ca a murit pentru pacatele omeniri ( si personale ), ca a inviat si are sa vina pe nori cerului... Botezul este obligatoriu MATEI 28... si este si marturia unui cuget curat, adica, in apa botezului marturisesti ca ai avut intalnirea cu ISUS si ca el te-a eliberat, iertat, salvat. si din apa botezului in tot restul vieti tale, tu nu mai apartii lumii, sau celui rau si tu esti copilul lui Dumnzeu, care ai fost infiat prin Hristos.
Ar fi mult de scris pe tema aceasta, dar ma limitez la atat, daca nu mai inteles o sa incerc sa fiu mai explicit in alt mesaj,, te salut cu drag
Unde scrie asta? ''De botezat, trebuie botezati doar ucenicii adica cei care vor sa propovaduiasca mai departe si nu toti oamenii.''
Dumnezeu e Tatăl, nu? Și Isus s-a supus în fața Lui și s-a răstignit pentru noi. Isus a fost trimis de Dumnezeu, deci Tatăl e mai presus de orice. Și toate se fac, sau trebuie făcute, în numele Lui.
De ce apostolii nu au făcut conform Matei 28? Acuma, nu știu eu fiecare detaliu. Probabil mergeau pe ideea că se poate boteza și prin numele lui Isus. Și se poate și asta. Chiar și noi, oamenii de rând, putem boteza, dar cu o condiție: când acea persoană este pe moarte și nu e un preot lângă el, putem să-l botezăm noi, dacă nu a fost botezat.
Da corect, exceptii de a boteza se fac in cazuri izolate cum ai spus.
Problema este ca cei care vin si boteaza in Nl lui Isus vin si spun ca Tatal, Fiul, Duhul SF sunt aceeasi persoana.
Acesti oameni au invataturile lui William Branham... erezii groaznice. Desfinteaza matei 28 si alte multe pasaje...
Că așa vreau eu, primul! Te încurcă cu ceva?
Si de ce nu al doilea?
Iisus este insusi Dumnezeu, Dumnezeu inseamna Sfanta Treime, este acelasi lucru.
El, măcar că* avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a** crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu,
filipeni 2
Cum Isus este Dumnzeu? „Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat și pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu." (Ioan 17/3)
Draga prietene, este vital sa nu scoti un verset din contextul lui, pentru ca asa ii poti da orice insemnatate ai vrea, in ael context, se vorbeste despre Iisus care nu a avut ''pretentii de Dumnezeu'' ci a venit ca sa fie om, sa slujeasca.
De ce nu dai intreg versetul?
Filipeni 2:6-8 : El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuși n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat pe Sine Însuși și a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor. ''
Ioan 1:1 spune: "Cuvântul era Dumnezeu". Ioan 1:14 spune: "Cuvântul S-a făcut trup." Aceasta indică foarte clar că Iisus este Dumnezeu întrupat. Faptele Apostolilor 20:28 ne spun: "... păstoriţi Biserica Domnului, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." Cine a câştigat Biserica cu sângele Său? Iisus Hristos. Dar Faptele Apostolilor 20:28 declară că Dumnezeu a câştigat Biserica cu sângele Său. Prin urmare, Iisus este Dumnezeu!
Ioan 10:30: "Eu şi Tatăl una suntem."
care a fost reacţia evreilor la cuvintele lui Iisus? : "Nu pentru o lucrare bună aruncăm noi cu pietre în Tine, ci pentru că eşti o hulă, şi pentru că Tu, care eşti un om, Te faci Dumnezeu" (Ioan 10:33).
Ioan 8 : Iisus a spus: "Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu".
În Evrei 1:8, Tatăl declară despre Iisus: "pe când Fiului I-a zis: "Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este în veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate."
Cel mai important motiv pentru care Iisus trebuie să fie Dumnezeu este că dacă nu ar fi Dumnezeu, atunci moartea Sa nu ar fi fost suficientă pentru plata păcatelor întregii lumi (1 Ioan 2:2). Numai Dumnezeu putea plăti o astfel de pedeapsă infinită. Numai Dumnezeu ar putea lua păcatele lumii (2 Corinteni 5:21), numai El ar putea muri, şi apoi învia – demonstrând astfel biruinţa Sa asupra păcatului şi a morţii.
Salut, AM RUGAMINTEA SA CITESTI TOT SI SA IMI RASPUNZI UNDE ESTE CAZUL... FI BINECUVANTAT!
FILIPENI 2 Cine sa dezbracat pe Sine? Tatal sau Fiul?
De aceea şi Dumnezeu L-a* înălţat nespus de mult şi I-a** dat Numele care este mai presus de orice nume; VS9
Cum Dumnzeu Tatal sa inaltat pe el singur?
Citeste tot capitolul ca vorbeste destul de clar, eu chiar nu imi dau seama cum de nu observi vs 11 şi orice* limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.
Ioan 1:1 La început era* Cuvântul, şi Cuvântul era cu** Dumnezeu, şi† Cuvântul era Dumnezeu††.
ATENTIE LA CITITRE - ERA CU DUMNZEU
(Căci trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul* şi Duhul Sfânt, şi** aceşti trei una sunt.) 1IOAN 5:7...
ATENTIE : Una sunt! ADICA CA SI PERSOANE? NU! CI IN ACEASTI MARTURISIRE...
IOAN 1:14 Şi* Cuvântul S-a făcut trup** şi a† locuit printre noi, plin de har†† şi de adevăr. Şi noi am*† privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl.
ATENTIE : NASCUT DIN TATAL.
FAPTE 20:28 - Nu spune ca Dumnzeu cu sangele Sau a castigat biserica. Tu ai pus pasajul si tu il incurci... acolo spune ca Domnul ( referitor la Isus FIUL )
evrei 9:14 TE AJUTA SA INTELEGI : cu cât mai mult sângele* lui Hristos, care**, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine† Însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va†† curăţi cugetul vostru de faptele*† moarte, ca să slujiţi†* Dumnezeului celui viu!
ATENTIE: Sa adus pe Sine insusi ca jertfa fara pata LUI DUMNZEU... Nu spune ca sa adus ca jertfa Isus pentru el insusi ci spune LU DUMNZEU... ADICA TATALUI.
Mai clar : EVREI 10:7 Atunci am zis: ‘Iată-Mă (în sulul cărţii este scris despre Mine), vin să fac voia Ta, Dumnezeule!’"
VS 12 El*, dimpotrivă, după ce a adus o singură jertfă pentru păcate, S-a aşezat pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu
Unde este Isus acum? la dreapta lui Dumnzeu, acolo unde la si vazut STEFAN diaconul biserici primare, citeste si vei intelege.
IOAN 10:30 Eu si Tatal una suntem ( ai mai sus pasaj in ce context sunt una, al marturisiri )
Ioan 17? 11Eu* nu mai sunt în lume, dar ei sunt în lume, şi Eu vin la Tine. Sfinte Tată, păzeşte**, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca† ei să fie una, cum†† suntem şi Noi.
ATENTIE: EU VIN LA TINE TATA - EI SA FIE UNA - PRECUM NOI SUNTEM UNA.
INTREBARE: NOI 2 ACUMA SUNTEM UNA? In marturisirea noastra DA, nu intru in detalii ca e lung subiectul.
Geneza 2:24 De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup
# ( eu sunt casatorit, am 2 copii, intreb eu si sotia mea suntem acelasi trup? ) ASA INTELEGI TU VERSETUL?
IOAN 8 Ioan 8 : Iisus a spus: "Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu".
Aici ai dreptate, pentru ca Fiul era la intemeierea lumii prezent
GENEZA 1:26 Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem* om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; ESTE CLAR!
EVREI 1:8 Bine spus: Tatal declara despre Isus, nu declara ca ESTE ISUS.
IOAN 5:10 Eu* nu pot face nimic de la Mine Însumi: judec după cum aud; şi judecata Mea este dreaptă, pentru că nu** caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui, care M-a trimis.
IOAN5 : 20 Căci* Tatăl iubeşte pe Fiul şi-I arată tot ce face; şi-I va arăta lucrări mai mari decât acestea, ca voi să vă minunaţi.
IOAN 5:22 Tatăl nici nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a* dat-o Fiului,
23 pentru ca toţi să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine* nu cinsteşte pe Fiul nu cinsteşte pe Tatăl, care L-a trimis.
ATENTIE : NU CINSTESTE PE TATAL, CARE SA INTRUPAT IN FIUL ASA SPUNE? NU! CI TATAL CARE LA TRIMIS! PE CINE? PE FIUL CLAR
RECOMAND SA CITESTI TOT CAPITOLUL!
1IOAN 2: 1 Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem* la Tatăl un Mijlocitor1, pe Isus Hristos, Cel neprihănit.
2 El este* jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci** pentru ale întregii lumi.
ATENTIE : Cine este jertfa de ispasire TATAL SAU FIUL? CITESTE VS 1. NU E CLAR? CITESTE IOAN 3:16 NU E CLAR? SPUNE CA LA DAT PE SINGURUL SA FIU, NU CA SA INTRUPAT IN FIUL...
2COR 5:21 Pe* Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El**.
ASA INTELEG EU VERSETUL : ISUS NA CUNOSCUT PACAT, DAR DUMNZEU TATAL LA FACUT PACAT PENTRU NOI, CA NOI SA FIM NEPRIHANIREA TATALUI PRIN JERTFA FIULUI SAU.
Nu inteleg cum reusiti ( la plural vb nu doar de tine ) sa rastalmaciti intr-un hal fara egal SCRIPTURILE, NU SUNT ELE CLARE?
Această frază din Matei 28:19, este o adăugire, adică cineva(scrib) ulterior scrierii lui Matei a introdus această frază în text: „botezându-i în numele Tatălui, al Fiului, şi al Sfântului Duh".
Este curios, că cu toate că în muzee există manuscrise din sec. II şi III d.C şi mici fragmente din sec. I d.C.totuşi acestea nu conţin partea cu Matei 28:19. Oare de ce?
Cei 12 apostoli au botezat în Numele lui Isus (Fapte 2:38, Romani 6:3-5, 1Petru 3:21, Galateni 3:27, 1 Corinteni 1:12-13 ) şi cei care au primit credinţa prin ei (Fapte 8:16; Fapte 10:48).
De fapt orice lucrare creştină trebuie să o facem în Numele Domnului Isus, Scriptura este clară în această privinţă şi ea precizează: „Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl" (Coloseni 3:17). Iată! Dacă noi vom boteza în Numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt, cum vom împlini Cuvântul care spune: „să faceţi totul în Numele Domnului Isus"?
Te înseli, sunt si omisiuni:
https://www.biblegateway.com/......?/passage/
Manuscrisele de la Marea moarta te contrazic, sunt singurele autentice in ORIGINAL care dateaza din primele secole, interesant au si matei 28. inclus botezul TATA, FIU, DUH SFANT
Aceasta invatatura a botezului a fost conceputa BRANHAM cum bine sti, omul acela pretindea ca TATAL, FIUL, DUHUL SF sunt aceeasi PERSOANA.
IOAN 13:13 Spalarea picioarelor, odata scrisa in Biblie, apostolii nu scrie ca au facut-o. Noi o facem! Deci daca un text este scris doar odata, asta nu inseamna ca nu are valoare.
Orice lucrare se face in Numele DL iSUS, dar botezul NU.
Fapte 2:38 : Botezul este spre iertarea pacatului? NU botezul este marturia unui cuget curat -
ROMANI 6 - Arata ca omul botezat IN HRISTOS a murit ( ingropat ) si a inviat la o viata noua IN HRISTOS ( TRAIRE IN INVATATURILE DOMNULUI, ADUCAND ROADELE DUHULUI etc )
1pet 2:21- arata de fapt ce este botezul, NU CUM TREBUIE FACUT
GAL 3; 27 - Scrie toti care ati fost botezati PENTRU HRISTOS
1COR 1:12, 13 Nu arata ca trebuie sa te botezi in NL lui Isus
fapte 8:16-10:48 Spune ca au fost botezati in Nl Lui ISUS
COLOSENI 3:17 : Cum ai dedus ca si botezul trebuie facut in Numele dl Isus
#De ce nu ai pus si botezul famenului etiopean? Stiu de ce! Pentru ca famenul spune asa " Cred că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu." ESTE vorbea la prezent, in acel moment cand famenul isi marturisea credinta ISUS ERA IN CER, SI ESTE IN CER. Stefan vede clar lucrul acesta.
Biserica lui Isus are la baza invataturile, poruncile, randuielile intemeiate de ISUS, si una din aceste invataturi este botezul din MATEI 28... si Domnul mai spunea INVATATI SA PAZEASCA TOT, TOT, TOT CE VAM PORUNCIT EU... DECI 100% DE LA DOMNUL
# CONCLUZIE # @ Interpretarile apostolilor sunt clare pentru cei ce vor sa le vada, adica, va botez in NUMELE LUI ISUS ( CUM A PORUNCIT EL sa fie botezul) asta vrea sa spuna SCRIPTURA.
Unde am zis eu ca Biblia nu e valida?
"Deci daca un text este scris doar odata, asta nu inseamna ca nu are valoare."
Daca un text este scris de mai multe ori, asta înseamna valoare.
"Fapte 2:38: Botezul este spre iertarea pacatului? NU! botezul este marturia unui cuget curat"
Vezi ca mananci litere si nu-i frumos:
"Pocăiţi-vă*", le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh. " F.A.2:38
Pocaiti-va si botezati-va în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre.
Pocainta+Botezul=spre iertarea pacatelor (explic unui prunc ca tine)
"ROMANI 6 - Arata ca omul botezat IN HRISTOS a murit ( ingropat ) si a inviat la o viata noua IN HRISTOS ( TRAIRE IN INVATATURILE DOMNULUI, ADUCAND ROADELE DUHULUI etc )"
Tu explici foarte frumos versetele, mai putin pe primul:
"Nu ştiţi că toţi câţi am fost botezaţi în Isus Hristos." R.6:3-5
De aici reiese clar cine si în ce este botezul.
Celelalte versete prezentate de mine sunt doar un desert pentru tine.
Ia de-aici ca n-ai servici, desert: "Căci nu Se coborâse încă* peste niciunul din ei, ci fuseseră numai botezaţi în Numele Domnului Isus." F.A.8:16
Concluzie=Nicio concluzie
Da am explicat corect. Botezul in numele lui Isus nu ofera iertarea pacatelor cum zici tu... ci Hristos iarta iar omul vine si marturiseste aceasta intalnire cu Hristos in apa botezului ( metanoia )
Deci concluzie finala eu nu mananc litere incerc sa iti explic pe intelesul tau, tu esti cel care scoate pasaje din Biblie de ex MATEI 28... SI REFUZI SA CREZI 1ioan 5: 7 Căci trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul şi Duhul Sfânt, şi aceşti trei una sunt.) 8 Şi trei sunt care mărturisesc pe pământ: Duhul, apa şi sângele, şi aceşti trei sunt una în mărturisirea lor
Acum nu doar ca mananci litere, dar si interpretezi prost, cu alte versete, sa nu mai spun ca acestea nu au nicio legatura cu botezul.
Cu alta ocazie vorbim si de Trinitate, pana acolo, rumega ce ti-am dat, dar pe lumina.
Cand un verset îti spune ca esti beat, stai treaz, cand mai multe versete îți spun ca esti în coma alcolica, du-te la culcare.
Contradictii gasesti si în omisiuni.Acum recent ti-am raspuns la una.
Oricine* o ia înainte şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos n-are pe Dumnezeu. Cine rămâne în învăţătura aceasta are pe Tatăl şi pe Fiul.
Deci invatatura despre botez ramane ceea ce a spus Hristos
Aici in vs de mai sus vedem 2 persoane... cu siguranta in alta intrebare vom discuta si despre trinitate
Aici în vs de mai sus vedem 2 persoane nu 3.
Dupa cum am spus, aduci versete scoase din context, nu ca ar avea vreo importanta.
Tu ai dat nastere la 40.000 de culte letale ale lumii, care s-au aventurat în cotloanele întunecate și periculoase ale ideologiilor răstălmăcite.
În principiu, viaţa îţi oferă ceea ce tu ai oferit întâi. Acel verset functioneaza ca un boomerang pentru tine
Sunt multi care jura ca il aud pe Jesus cantand la urechile lor...
Sigur ca 2 persoane vedem, pentru ca a 3 este in noi.
Totuşi vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc, căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul* nu va veni la voi, dar, dacă** Mă duc, vi-L voi trimite.
Când va veni Mângâietorul, Duhul* adevărului, are să vă** călăuzească în tot adevărul, căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare.
SI multe alte versete! Nu* va mai fi nimic vrednic de blestem acolo. Scaunul** de domnie al lui Dumnezeu şi al Mielului vor fi în ea. Robii Lui Îi vor sluji. APOCALIPSA 22... deci Biblia vorbeste clar, branhamisti nu vor sa inteleaga din nefericire
Si ce cauta Matei in Biblie daca e adaugire?