| sanboss a întrebat:

Salut, sunt curios de parerile voastre DESPRE BOTEZ: Care este valabil 1# MATEI 28 (In numele Tatalui, Fiului, Duhului Sfant 2# Fapte 2:38 (in numele Lui Isus)

40 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În primul sunt cei ce botează, în al doilea sunt cei botezați.
Botezul este mărturia unui cuget curat.

| Irinel15123532 a răspuns:

Iisus este insusi Dumnezeu, Dumnezeu inseamna Sfanta Treime, este acelasi lucru.

| sanboss explică (pentru Irinel15123532):

El, măcar că* avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a** crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu,
filipeni 2
Cum Isus este Dumnzeu? „Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat și pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu." (Ioan 17/3)

| sanboss explică (pentru Celcestietot):

Nu sunt evreu, unde ai mai vazut evreu sa voarbeasca tiganeste big grin

| sanboss explică (pentru anonim_4396):

Sigur ca 2 persoane vedem, pentru ca a 3 este in noi.
Totuşi vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc, căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul* nu va veni la voi, dar, dacă** Mă duc, vi-L voi trimite.
Când va veni Mângâietorul, Duhul* adevărului, are să vă** călăuzească în tot adevărul, căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare.

SI multe alte versete! Nu* va mai fi nimic vrednic de blestem acolo. Scaunul** de domnie al lui Dumnezeu şi al Mielului vor fi în ea. Robii Lui Îi vor sluji. APOCALIPSA 22... deci Biblia vorbeste clar, branhamisti nu vor sa inteleaga din nefericire

| Irinel15123532 a răspuns (pentru sanboss):

Draga prietene, este vital sa nu scoti un verset din contextul lui, pentru ca asa ii poti da orice insemnatate ai vrea, in ael context, se vorbeste despre Iisus care nu a avut ''pretentii de Dumnezeu'' ci a venit ca sa fie om, sa slujeasca.
De ce nu dai intreg versetul?

Filipeni 2:6-8 : El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuși n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat pe Sine Însuși și a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor. ''

Ioan 1:1 spune: "Cuvântul era Dumnezeu". Ioan 1:14 spune: "Cuvântul S-a făcut trup." Aceasta indică foarte clar că Iisus este Dumnezeu întrupat. Faptele Apostolilor 20:28 ne spun: "... păstoriţi Biserica Domnului, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." Cine a câştigat Biserica cu sângele Său? Iisus Hristos. Dar Faptele Apostolilor 20:28 declară că Dumnezeu a câştigat Biserica cu sângele Său. Prin urmare, Iisus este Dumnezeu!

Ioan 10:30: "Eu şi Tatăl una suntem."

care a fost reacţia evreilor la cuvintele lui Iisus? : "Nu pentru o lucrare bună aruncăm noi cu pietre în Tine, ci pentru că eşti o hulă, şi pentru că Tu, care eşti un om, Te faci Dumnezeu" (Ioan 10:33).

Ioan 8 : Iisus a spus: "Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu".

În Evrei 1:8, Tatăl declară despre Iisus: "pe când Fiului I-a zis: "Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este în veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate."

Cel mai important motiv pentru care Iisus trebuie să fie Dumnezeu este că dacă nu ar fi Dumnezeu, atunci moartea Sa nu ar fi fost suficientă pentru plata păcatelor întregii lumi (1 Ioan 2:2). Numai Dumnezeu putea plăti o astfel de pedeapsă infinită. Numai Dumnezeu ar putea lua păcatele lumii (2 Corinteni 5:21), numai El ar putea muri, şi apoi învia – demonstrând astfel biruinţa Sa asupra păcatului şi a morţii.

| sanboss explică (pentru Irinel15123532):

Salut, AM RUGAMINTEA SA CITESTI TOT SI SA IMI RASPUNZI UNDE ESTE CAZUL... FI BINECUVANTAT!
FILIPENI 2 Cine sa dezbracat pe Sine? Tatal sau Fiul?
De aceea şi Dumnezeu L-a* înălţat nespus de mult şi I-a** dat Numele care este mai presus de orice nume; VS9
Cum Dumnzeu Tatal sa inaltat pe el singur?
Citeste tot capitolul ca vorbeste destul de clar, eu chiar nu imi dau seama cum de nu observi vs 11 şi orice* limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.

Ioan 1:1 La început era* Cuvântul, şi Cuvântul era cu** Dumnezeu, şi† Cuvântul era Dumnezeu††.
ATENTIE LA CITITRE - ERA CU DUMNZEU
(Căci trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul* şi Duhul Sfânt, şi** aceşti trei una sunt.) 1IOAN 5:7...
ATENTIE : Una sunt! ADICA CA SI PERSOANE? NU! CI IN ACEASTI MARTURISIRE...

IOAN 1:14 Şi* Cuvântul S-a făcut trup** şi a† locuit printre noi, plin de har†† şi de adevăr. Şi noi am*† privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl.
ATENTIE : NASCUT DIN TATAL.

FAPTE 20:28 - Nu spune ca Dumnzeu cu sangele Sau a castigat biserica. Tu ai pus pasajul si tu il incurci... acolo spune ca Domnul ( referitor la Isus FIUL )
evrei 9:14 TE AJUTA SA INTELEGI : cu cât mai mult sângele* lui Hristos, care**, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine† Însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va†† curăţi cugetul vostru de faptele*† moarte, ca să slujiţi†* Dumnezeului celui viu!
ATENTIE: Sa adus pe Sine insusi ca jertfa fara pata LUI DUMNZEU... Nu spune ca sa adus ca jertfa Isus pentru el insusi ci spune LU DUMNZEU... ADICA TATALUI.

Mai clar : EVREI 10:7 Atunci am zis: ‘Iată-Mă (în sulul cărţii este scris despre Mine), vin să fac voia Ta, Dumnezeule!’"
VS 12 El*, dimpotrivă, după ce a adus o singură jertfă pentru păcate, S-a aşezat pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu

Unde este Isus acum? la dreapta lui Dumnzeu, acolo unde la si vazut STEFAN diaconul biserici primare, citeste si vei intelege.

IOAN 10:30 Eu si Tatal una suntem ( ai mai sus pasaj in ce context sunt una, al marturisiri )
Ioan 17? 11Eu* nu mai sunt în lume, dar ei sunt în lume, şi Eu vin la Tine. Sfinte Tată, păzeşte**, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca† ei să fie una, cum†† suntem şi Noi.
ATENTIE: EU VIN LA TINE TATA - EI SA FIE UNA - PRECUM NOI SUNTEM UNA.
INTREBARE: NOI 2 ACUMA SUNTEM UNA? In marturisirea noastra DA, nu intru in detalii ca e lung subiectul.
Geneza 2:24 De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup
# ( eu sunt casatorit, am 2 copii, intreb eu si sotia mea suntem acelasi trup? ) ASA INTELEGI TU VERSETUL?

IOAN 8 Ioan 8 : Iisus a spus: "Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu".
Aici ai dreptate, pentru ca Fiul era la intemeierea lumii prezent
GENEZA 1:26 Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem* om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; ESTE CLAR!

EVREI 1:8 Bine spus: Tatal declara despre Isus, nu declara ca ESTE ISUS.
IOAN 5:10 Eu* nu pot face nimic de la Mine Însumi: judec după cum aud; şi judecata Mea este dreaptă, pentru că nu** caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui, care M-a trimis.
IOAN5 : 20 Căci* Tatăl iubeşte pe Fiul şi-I arată tot ce face; şi-I va arăta lucrări mai mari decât acestea, ca voi să vă minunaţi.
IOAN 5:22 Tatăl nici nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a* dat-o Fiului,
23 pentru ca toţi să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine* nu cinsteşte pe Fiul nu cinsteşte pe Tatăl, care L-a trimis.
ATENTIE : NU CINSTESTE PE TATAL, CARE SA INTRUPAT IN FIUL ASA SPUNE? NU! CI TATAL CARE LA TRIMIS! PE CINE? PE FIUL CLAR
RECOMAND SA CITESTI TOT CAPITOLUL!

1IOAN 2: 1 Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem* la Tatăl un Mijlocitor1, pe Isus Hristos, Cel neprihănit.
2 El este* jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci** pentru ale întregii lumi.
ATENTIE : Cine este jertfa de ispasire TATAL SAU FIUL? CITESTE VS 1. NU E CLAR? CITESTE IOAN 3:16 NU E CLAR? SPUNE CA LA DAT PE SINGURUL SA FIU, NU CA SA INTRUPAT IN FIUL...

2COR 5:21 Pe* Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El**.

ASA INTELEG EU VERSETUL : ISUS NA CUNOSCUT PACAT, DAR DUMNZEU TATAL LA FACUT PACAT PENTRU NOI, CA NOI SA FIM NEPRIHANIREA TATALUI PRIN JERTFA FIULUI SAU.

Nu inteleg cum reusiti ( la plural vb nu doar de tine ) sa rastalmaciti intr-un hal fara egal SCRIPTURILE, NU SUNT ELE CLARE?

| dany1988122 a răspuns (pentru ancaval):

Si de ce nu al doilea?

| dany1988122 a răspuns (pentru mentholinks):

Unde scrie asta? ''De botezat, trebuie botezati doar ucenicii adica cei care vor sa propovaduiasca mai departe si nu toti oamenii.''

| dany1988122 a răspuns (pentru anonim_4396):

Si ce cauta Matei in Biblie daca e adaugire?