| LeKaAlex a întrebat:

Salut.Tata a murit acuma 3 ani. Nu stie nimeni ce este dincolo. Dar as vrea sa stiu parerea voastra daca as mai putea sa-l revad dupa ce o sa mor eu. big grin

32 răspunsuri:
| Felys a răspuns:

Singurul mod de a-l revedea este sa privesti pozele cu el, imi pare rau sa te dezamagesc dar nu exista o alta lume, asta este singura pe care o avem

| Mădă0611 a răspuns:

Salut!
Nu, pentru ca nu exista suflet, dar si daca ar exista si ar fi cum spune crestinismul, in rai nu exista grade de rudenie, deci n-ai sti ca x-ulescu a fost tatal tau pe Pamant, daca l-ai vedea.

| Impaller_Ivan_1987 a răspuns:

Nu,nu-i nimic dupa

| Filip23 a răspuns:

Si tatal meu a murit.
Vezi tu, daca ai vrea sa afli care este esenta omului, ar fi greu s-o definesti insa iti dai seama ca corpul uman e mai mult un mecanism de transport, care ne poarta gandurile si mai ales dorintele.
Adica ai putea sa te intrebi daca eul tau pus intr-un alt trup. unde ar fi localizat.
Si cred ca asta e legat de ceea ce cunoastem foarte putin, campuri, sau de ceva ce nu cunoastem deloc.
Eu cred in ceea ce au spus oameni cu putere de gandire mai buna decat a mea, cum ar fi Sf Vasile cel Mare sau Sf Serafim Rose.
Cred ca spiritul nu moare, si daca iubesti un om, ii poti simti prezenta si in viata de aici.

| sublime89 a răspuns:

Mi-ar placea sa-ti spun ca da, si probabil si tie ti-ar placea mult sa auzi asta, dar adevarul e ca nu prea sunt sanse pentru asa ceva.

| Moisie a răspuns:

Da o sa'-l vezi, exact la fel cum l-ai vazut si inainte de a te naste!
Tot asa o sa-l vezi si dupa moarte, adica dupa ce ochii ti-au fost rontaiti de viermi!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dincolo nu exista timp si spatiu.
Teoretic poate sa te viziteze din cand in cand.Singura problema ca sunteti in dimensiuni diferite.
Daca esti cat de cat mai senzitiv ii poti simti prezenta.
Pe atei si pe cei care nu cred in existenta sufletului nu se merita sa-i bagi in seama.
Sunt baieti buni dar cam in urma cu realitatea.

| danut a răspuns:

Sigur, candva in viitor il vei intalni. Ii vei fi "alaturi" sau de partea adversa. Cele doua parti sunt distincte, uni care vor trai vesnic si alti care sunt inviati pentru judecata finala si moartea vesnica.

| sempreinvolo30 a răspuns:

Biblia spune ce este dincolo:
(Eclesiastul 9:5) Fiindcă cei vii sunt conştienţi că vor muri, dar cei morţi nu sunt conştienţi de nimic şi nu mai au nicio răsplată, căci până şi amintirea li se uită.
(Eclesiastul 9:10) Tot ce găseşte mâna ta să facă fă cu toată puterea ta, căci în Şeol, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoştinţă, nici înţelepciune.
Observi? Mortul nu are cunostinta si se duce doar in pamant.
(Geneza 3:19) În sudoarea feţei tale îţi vei mânca pâinea până te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat. Căci ţărână eşti şi în ţărână te vei întoarce".
Dzeu i-a spus lui Adam ca avea sa se intoarca in tarana de unde fusese facut.Deci,daca inainte de a fii facut din tarana omul nu exista, o data ce avea sa se intoarca in tarana, omul avea sa nu mai existe, ceea ce arata starea noastra de inexistenta dupa moarte.
Te intrebi ce se intampla cu sufletul?
(Ezechiel 18:4) Iată că toate sufletele sunt ale mele. După cum sufletul tatălui este al meu, tot aşa şi sufletul fiului este al meu. Sufletul care păcătuieşte, acela va muri.
Toti santem suflete pacatoase deci toti murim.
Singura modalitate prin care l-ai putea revedea pe tatal tau este invierea:
(Ioan 5:28, 29) Nu vă miraţi de lucrul acesta, pentru că vine ceasul când toţi cei din mormintele de amintire vor auzi glasul său 29 şi vor ieşi afară: cei care au făcut lucruri bune, pentru o înviere a vieţii, iar cei care au practicat lucruri rele, pentru o înviere a judecăţii.
Cind va veni ziua judecatii, daca taatl tau va fi considerat demn sa fie inviat, iar tu considerat demn sa traiesti, il vei putea revedea pe tatal tau.

| milan9 a răspuns:

Interpretari eronate referitor la Ecclesiast, si nu din nestiinta…
Ecclesiastul 9, 5 prezintă doar UN CONTRAST ÎNTRE DOUĂ PUNCTE DE VEDERE DIFERITE: cel uman, (greşit) ŞI CEL SACRU, spiritual! Acest contrast este prezentat sub forma unei DEZBATERI ce are loc în mintea autorului.

Este clar că acest pasaj, Ecc. 9, 5 exprimă o concepţie greşită, străină de Dumnezeu!

O dovadă în acest sens - un alt verset contradictoriu (punct de vedere uman gresit):
(Eclesiastul 9, 2) "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău"
Cine poate crede că vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare? Dar este doar un punct de vedere gresit, subiectiv, aflat IN DIALOG cu Divinul.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Versetul Iezechiel 18, 4 nu se referă la nici o moarte a sufletului! Exceptând propaganda eronată a sectei iehoviste, nici un verset al Scripturii nu se referă la vreo moarte a sufletului! Ceea ce ignoră cu desăvârşire această sectă este procentul copleşitor al exprimării METAFORICE, simbolice, polisemantice, întâlnite în Biblie!

Din CONTEXT reiese faptul că israeliţii se plângeau de faptul că pedeapsa pentru ceea ce a făcut tatăl, cade asupra urmaşilor săi! (citând un verset care zicea: "Părinţii au mâncat struguri acri şi copiilor li s-au strepezit dinţii" -vers. 2)

In acest CONTEXT (dificil de înţeles pentru o anumită grupare necreştină), versetul 4 vine ca un răspunsul al lui Dumnezeu la această problemă de mai sus: "Cel ce a păcătuit, acela va muri" (în sensul că DOAR acela va fi învinovăţit, pedepsit sau se va COMPROMITE din cauza păcatelor sale).

Exprimarea METAFORICĂ este foarte des întâlnită în Biblie. Dar lipsa de cultură lingvistică a dus la interpretări eronate ale ei, la apariţia a zeci de mii de feluri de interpretări si secte.

| milan9 a răspuns:

Iata cateva lucruri referitoare la starea sufletelor:

"Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11

"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24)., etc...
Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, ar fi mult mai bună rezultă de aici că este o existenţă CONŞTIENTĂ în care sufletul nu dispare pur şi simplu.

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4

"Si precum este randuit oamenilor, o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata (pentru suflet)" (Evrei 9, 27).

"Toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup (se are in vedere aici doar sufletul)" (II Corinteni 5, 10

"Fiecăruia (SUFLETELOR DE "DINCOLO") dintre ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei" Apocalipsa 6, 9-11

| iurii75 a răspuns (pentru milan9):

Şi totuşi, pe baza la ce a decis înălţimea voastră că capitolul 9 din ecl. este o dezbatere, dialog, un punct de vedere greşit?
Lui Adam i s-a spus clar că pedeapsa consta în moarte, în reântoarcerea în ţărâna din care fusese luat. Isus şi-a dat viaţa ca oricine va crede să nu moară, ci să aibă viaţă veşnică. Ecleziastul 9 prezintă exact ce se întâmplă la moarte. este în armonie cu psalmul 146: 3 Nu vă puneţi încrederea în nobili,
nici în fiul omului pământean, în care nu este salvare.
 4 Spiritul lui iese, el se întoarce în pământ
şi în aceeaşi zi îi pier şi gândurile
Satan a fost cel care a afirmat că Dumnezeu a minţit şi primii oameni nu aveau să moară, iar după ce totuşi a murit a promovat ideea că este ceva ce supraveţueşte morţii corpului, Aceasta explică de ce era detestabilă la Dumnezeu încercarea de a vorbi cu morţii, şi de ce era aceasta pedesită cu moartea - deoarece promova o învăţătură a demonilor.

| M25M a răspuns:

Imi pare rau pentru tatal tau insa nu e nimic dupa moarte. Il poti tine in viata prin amintirile cu el.

| puscahoreangaion a răspuns:

Da o sa-l vezi dar numai sub forma de spirit pentru ca dincolo toti mergem sub forma de spirite!

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Da, la judecata de apoi

"Moartea a doua" se referă la în schimb la "pierderea", COMPROMITEREA SUFLETULUI, nefericirea lui veşnică, pierderea mântuirii!

Pierderea sau starea de "moarte" a sufletului semnifică pedepsirea sau COMPROMITEREA din cauza păcatelor sale! Folosirea unui cuvânt dur ("moarte") pentru a arăta "dezastrul", "pierderea", "compromiterea" sufletului, avea rol metaforic!

Iar Biblia ştim că ABUNDĂ în toate procedeele artistice, posibile şi imposibile învăţate de noi la literatură – pentru ca acesta era stilul specific general al gândirii evreilor şi al naratoului evreu!)
Cuvântul dur "MOARTE"este folosit pentru a arăta gravitatea acestei căderi, tot la fel cum METAFORA "VIAŢĂ" înseamnă tot ce este bun, frumos şi dezirabil!

Dumnezeu este iubire, el nu ucide pe nimeni, nu "desființează" sufletul nimănui. Toate sufletele sunt veșnice!

Pe de altă parte, nici un suflet nu va muri, ci va trăi veşnic (depinde dacă în preajma lui Dumnezeu sau în îndepărtare totală de Darurile Sale) pentru că "Dumnezeu A PUS ÎN INIMA LOR (ale oamenilor) şi VEŞNICIA!" Ecclesiast 3, 11.

Luca 23, 43 – "Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai."

Daniel 12, 2: Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la viaţă VEŞNICĂ, iar alţii spre ocară şi RUŞINE VEŞNICĂ.

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

| sempreinvolo30 a răspuns:

Biblia spune ce este dincolo:
(Eclesiastul 9:5) Fiindcă cei vii sunt conştienţi că vor muri, dar cei morţi nu sunt conştienţi de nimic şi nu mai au nicio răsplată, căci până şi amintirea li se uită.
(Eclesiastul 9:10) Tot ce găseşte mâna ta să facă fă cu toată puterea ta, căci în Şeol, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoştinţă, nici înţelepciune.
Observi? Mortul nu are cunostinta si se duce doar in pamant.
(Geneza 3:19) În sudoarea feţei tale îţi vei mânca pâinea până te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat. Căci ţărână eşti şi în ţărână te vei întoarce".
Dzeu i-a spus lui Adam ca avea sa se intoarca in tarana de unde fusese facut.Deci,daca inainte de a fii facut din tarana omul nu exista, o data ce avea sa se intoarca in tarana, omul avea sa nu mai existe, ceea ce arata starea noastra de inexistenta dupa moarte.
Te intrebi ce se intampla cu sufletul?
(Ezechiel 18:4) Iată că toate sufletele sunt ale mele. După cum sufletul tatălui este al meu, tot aşa şi sufletul fiului este al meu. Sufletul care păcătuieşte, acela va muri.
Toti santem suflete pacatoase deci toti murim.
Singura modalitate prin care l-ai putea revedea pe tatal tau este invierea:
(Ioan 5:28, 29) Nu vă miraţi de lucrul acesta, pentru că vine ceasul când toţi cei din mormintele de amintire vor auzi glasul său 29 şi vor ieşi afară: cei care au făcut lucruri bune, pentru o înviere a vieţii, iar cei care au practicat lucruri rele, pentru o înviere a judecăţii.
Cind va veni ziua judecatii, daca taatl tau va fi considerat demn sa fie inviat, iar tu considerat demn sa traiesti, il vei putea revedea pe tatal tau.

| casian_6565 a răspuns:

Eu cred ca oaenii se vor recunoaste in pilda bogatului nemilostiv si a saracului lazar reiese acest lucru bogatul nu i a dat nimic saracului iar dupa o vreme amandoi au murit iar bogatul a ajuns in iad si a privit in sus si l-a vazut pe lazar in rai asa ca....cititi in biblie cine nu crede treaba lui!

Luca 23:43 chiar şi în explicaţia eronată a scopului lui Dumnezeu cu privire la pământ şi oameni pe care o dă ortodoxia nu se leagă. Isus a fost înviat a treia zi, iar la cer a urcat după 40 de zile, deci nu putea fi cu tâlharul în rai în ziua aceia.
Traducerea exactă (şi corectă) spune : 43 Iar el i-a zis: „Adevărat îţi spun astăzi: Vei fi cu mine în Paradis!"
Omul a fost creat cu dorinţa de a trăi veşnic, locuinţa lui e pământul, excepţie sânt cei 144000 care vor fi regi şi preoţi cu Isus în cer. La Dumnezeu se întoarce spiritul sau forţa vitală, sufletul şi spiritul nu sânt sinonime. Atât la Daniel cât şi în cazul cu Lazăr moartea este asemănată cu somnul, o stare de inactivitate şi inconştienţă, cum arată şi ecleziastul.
P.S. Când vorbeşti singur te uiţi în oglindă?

| anonimg a răspuns:

"Vine ceasul cand toti cei din morminte vor auzi glasul Lui
si vor iesi afara din ele. Cei ce au facut binele vor invia pentru viata; iar cei ce au facut raul vor invia pentru judecata." (Ioan.5:28,29)
Dumnezeu -care singurul are puterea asupra vietii si mortii- ne spune cum stau lucrurile. Cauta sa fii mantuit. Moartea aceasta este doar un somn; pana la invierea lor, mortii nu stiu nimic pentru ca nu au viata in ei. Stim ca cei ce au iubit venirea Domnului Hristos pe norii cerului vor invia pentru viata vesnica; iar ceilalti invia pentru judecata si implicit pentru moarte vesnica.
Apostolul pavel spunea:
"De acum ma asteapta cununa neprihanirii, pe care mi-o va da in "ziua aceea" Domnul, Judecatorul cel drept. Si nu numai mie, ci si tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui." (2Timotei.4:8) Cauta deci sa fii printre cei mantuiti. Moartea tatalui tau nu trebuie sa fie o piedica in calea mantuirii tale. Daca un om va fi sau nu mantuit, nu stim; putem doar sa presupunem dupa felul lui de vietuire. Dar trebuie sa avem incredere in modul de judecata al lui Dumnezeu. Cineva spunea ca si daca am fi fost in locul lui Dumnezeu, la fel am fi procedat si noi cu vietile noastre.
Exista viata vesnica, si aceasta ne va fi data tuturor celor ce Il vom fi iubit pe Dumnezeu in timpul vietii noastre pe acest pamant. Caci daca nu L-am iubit aici pe pamant, cum am putea sa traim vesnic in prezenta Sa in ceruri si pe noul pamant? Ar fi un chin aceasta pentru aceia care o viata intreaga au nutrit in spirit de razvratire fata de Dumnezeu sa traiasca o vesnicie impreuna cu El. Caci la inviere fiecare va invia cu acelasi spirit, cu aceeasi dragoste sau ura fata de Dumnezeu cum au si murit.
Cauta dar sa ai viata vesnica. "Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu." (Ioan.17:3)

Imediat după despărţirea de trupul biologic, sufletul îşi continuă existenţa într-un mod care îi permite să CONŞTIENTIZEZE, să SIMTĂ, să se BUCURE sau să sufere, să POARTE DIALOGURI, îşi afirmă dorinţe sau păreri de rău:...

Luca16, 22: „Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat.
23. Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui.
24. Şi el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine şi trimite pe Lazăr să-şi ude vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ţi aminte că ai primit cele bune ale tale în viaţa ta, şi Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuieşti.
26. Şi peste toate acestea, între noi şi voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiţi în casa tatălui meu,
28. Căci am cinci fraţi, să le spună lor acestea, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin.
29. Şi i-a zis Avraam: Au pe Moise şi pe prooroci; să asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morţi se va duce la ei, se vor pocăi.
31. Şi i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise şi de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morţi.

| milan9 a răspuns (pentru anonimg):

Luca 23,43 – "Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai."

Comparăm acum această traducere cu traducerea greşită a "martorilor": "Adevărat îţi spun astăzi: tu vei fi cu Mine în rai".
Se observă diferenţa! Este o schimbare foarte mică dar ESENŢIALĂ. În contextul traducerii greşite, cuvântul "astăzi" se referă la momentul în care vorbeşte Iisus, nu la momentul când tâlharul va fi în rai. Acesta este un alt exemplu de modificare a Bibliei pentru a corespunde doctrinei lor.

Ei susţin că tâlharul care l-a rugat pe Iisus pe cruce: "Doamne, adu-Ţi aminte de mine când vei veni în Împărăţia Ta", nu ar fi mers cu Iisus în rai, în acea zi ("astăzi vei fi cu Mine în rai ").

Liderii "martorilor" au eliminat virgula sau au adăugat-o în Scriptură în funcţie de doctrina lor! Este suficient să ne uităm la restul cărţii lui Luca şi la celelalte trei Evanghelii. Iisus foloseşte expresia "ADEVĂRAT ÎŢI SPUN" sau "adevărat îţi zic" în multe ocazii diferite. Pe lângă faptul că toate traducerile Scripturii făcute de-a lungul timpului, conţin virgule după expresia "ADEVĂRAT ÎŢI SPUN", chiar şi organizaţia "martorilor" foloseşte virgula în toate situaţiile, CU EXCEPŢIA TEXTULUI DIN LUCA 23, 43.

ACESTA ESTE SINGURUL VERSET ÎN CARE PUNCTUAŢIA ESTE DIFERITĂ, o dovadă evidentă a modificării textului de către traducătorii organizaţiei, pentru a se potrivi doctrinei sectei.

SITUAŢIILE IDENTICE care au impus folosirea virgulei sunt: şase versete în Evanghelia după Luca şi 71 versete în cele patru Evanghelii. Peste tot există şi virgula: "ADEVĂRAT ÎŢI SPUN ŢIE, …" Ce s-a întâmplat cu virgula care schimbă TOTAL sensul versetului Luca 23, 43? Simplu. Nu "corespundea" doctrinei organizaţiei!

Ştii ce este o parabolă thinking (lazăr şi avraam)
S-a înălţat Isus la cer în aceeaş zi? laughing
În textele originale virgulele litsesc cu desăvârşire, nu se foloseau. tongue
(Luca 13:27) Dar el vă va vorbi şi vă va zice: «Nu ştiu cine sunteţi. Plecaţi de la mine, voi toţi, lucrători ai nedreptăţii!»

| Notforgiven a răspuns:

Nu-l mai vezi.Doar in visurile tale. Corpul cand moare,deci si creierul(HDD-ul) care stocheaza informatii, memorie, etc, moare. Vei incepe o noua viata luand totul de la zero cu hard disk gol golut, nou.

| anonimg a răspuns (pentru milan9):

Sunt de acord si cu iurii75 cand aminteste de parabola cu Lazar si Avraam.
Nu se poate stabili o doctrina pe un singur text biblic. In alte parti se vorbeste despre revenirea Domnului Isus, si cei din morminte vor auzi glasul Lui si vor invia -unii pentru viata si altii pentru judecata. Daca toti oamenii dupa moarte ajung in rai, cum de mai ies ei din morminte?

Ce se poate intelege din mantuirea talharului de pe cruce, este ca omul odata ce a murit impacat cu Dumnezeu, "chiar daca ar fi murit, va trai." (Ioan.11:25) la inviere va avea parte de viata vesnica.
Biblia nu ne lasa sa intelegem ca omul credincios odata mort va ajunge in rai. Stim de Enoh, Moise, si de Ilie ca ei sunt in ceruri. In rest, nu mai stim de alti oameni.

| anonimg a răspuns (pentru iurii75):

Iar cat despre tine -si ca un frate iti vorbesc- nu-mi vine in minte decat cuvintele urmatoare:
"Si robul Domnului nu trebuie sa se certe; ci sa fie bland cu toti, in stare sa invete pe toti, plin de ingaduinta rabdatoare,
sa indrepte cu blandete pe potrivnici, in nadejdea ca Dumnezeu le va da pocainta, ca sa ajunga la cunostinta adevarului" (2Timotei.2:24,25) si
"Fiti totdeauna gata sa raspundeti oricui va cere socoteala de nadejdea care este in voi; dar cu blandete si teama." (1Petru.3:15)
Cauta sa-i iubesti pe oameni, si nu le mai vorbi de sus; altfel la ce iti foloseste intelepciunea?
"Blandetea voastra sa fie cunoscuta de toti oamenii." (Filipeni.4:5)

| milan9 a răspuns (pentru anonimg):

Fie ca sunt de fericire sau nefericire, locurile in care vor fi asezate sufletele sunt VEŞNICE!
Nu vrea nimeni varianta a doua, sad a îndepărtării de Sursa Vieţii şi a Fericirii, dar în CREŞTINISM, SCRIPTURA este cea lasata sa se pronunte, nu iniţiativele unuia sau altuia:

Ioan 5, 29: „Şi vor ieşi, cei ce au făcut cele bune spre ÎNVIEREA VIEŢII şi cei ce au făcut cele rele spre ÎNVIEREA osândirii."

Ecclesiast 3, 11: „Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."

Ioan 5, 26: „Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu şi crede în Cel ce M-a trimis are VIAŢĂ VEŞNICĂ şi la judecată nu va veni (se deduce că "ceilaţi" vor veni, nu sunt morţi...). "

II Corinteni 5, 1: "Căci ştim că, dacă acest cort, locuinţa noastră pământească, se va strica, avem zidire de la Dumnezeu, casă nefăcută de mână, VEŞNICĂ, în ceruri."

Iuda 1, 6: Iar pe îngerii care nu şi-au păzit vrednicia, ci au părăsit locaşul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanţuri VEŞNICE, spre judecata zilei celei mari.

Iuda 1, 7: „Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor care, în acelaşi chip ca acestea, s-au dat la desfrânare şi au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui VEŞNIC.

Iuda 1, 13: "Valuri sălbatice ale mării, care îşi spumegă ruşinea lor, stele rătăcitoare, cărora întunericul întunericului li se păstrează în VEŞNICIE.

Marcu 3, 29: Dar cine va huli împotriva Duhului Sfânt nu are iertare în veac, ci este vinovat de osânda VEŞNICĂ.

Matei 18, 8: Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel VEŞNIC.

Matei 25, 41: „Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel VEŞNIC, care este gătit diavolului şi îngerilor lui."
Matei 25, 46: Şi vor merge aceştia la osândă VEŞNICĂ, iar drepţii la VIAŢĂ VEŞNICĂ.

II Tes 1, 9 Ei vor lua ca pedeapsă pieirea veşnică de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui,

Daniel 12, 2: Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la VIAŢĂ VEŞNICĂ, iar alţii spre ocară şi ruşine VEŞNICĂ, etc...

| Alexinho94 a răspuns:

Daca ai credinta in D-zeu, revederea va fi posibila in cealalta lume, in viata vesnica. Bafta!