Din cate am citit despre martorii lui Iehova, ei nu cred ca oamenii vor ajunge in Iad si le place sa creada ca exista doar Rai si toti vom ajunge in acolo pentru ca 'Dumnezeu e bun', zic ei, dar ei nu stiu ca are si limite la bunatatea Sa. Si am mai citit ca ei cred ca Raiul va fi pe Pamant, dupa sfarsitul lumii, cand totul va fi ca la inceput, perfect si in deplina armonie. Asa am citit din tractatele primite de la ei. Sper ca nu gresesc.
Morningstar, Martorii Lui Iehova nu spun cu niciun cuvant ca toti oamenii ajung in rai. Potrivit Bibliei, omul mort "nu e constient de nimic" (Eclesiastul 9:5, 10)
Biblia spune ca dupa Armaghedon (Razboiul lui Iehova), dupa ce sunt "zdrobiti" toti oamenii rai, Iehova va restabili Paradisul pe pamant (Psalmul 37:29).
"...vor stapani tara". Ce iti spune tie ca se refera la stabilirea Paradisului pe pamant? Nu scoate versetul din context. Nimic din acel psalm nu se refera la timpurile din urma macar, cu atat mai putin la perioada de dupa Judecata, etc.
Omeneste, persoana decedata nu mai e constienta de nimic, dar nu si sufletul. E clar aspectul asta in Biblie.
Sustii, atunci ca unii oameni vor ajunge in Iad, daca nu sustii ca toti oamenii ajung in Rai?
Am citit chiar mai mult decat cateva pagini ale Bibliei.
Sunt de-acord ca le-a dat flora ca hrana. Dar ca fauna ar fi fructul interzis, asa cum afirmi, nu sunt de-acord.
In primul rand pentru ca se numeste 'fruct' interzis, deci nu face parte din fauna.
Iar in al doilea rand este un fruct interzis care crestea intr-un pom. Ori fauna nu se dezvolta in pomi.
Deci afirmatia ta ca fauna este fructul interzis nu mi se pare valida.
*iar fauna si flora sunt doua categorii care se completeaza, nu care se opun. E impropriu spus.
Ar fi frumos sa imi si arati unde gresesc daca tot faci afirmatii gratuite doar de dragul de a le face. Cat despre Biblie si simbolismul ei, e prima data cand aud asa aberatie si sper ca si ultima.
Diferenta este intre flora si fauna, altfel ar fi fost incadrate ambele in aceeasi categorie, dar nu poti afirma ca se opun. Sunt doua categorii ce se completeaza, nu se opun.
Cat despre animale curate si necurate, scrie clar in Noul Testament, la vedenia lui Petru: sa nu numesti necurat ceea ce Dumnezeu a curatit. Este o porunca clara, nu este loc de simboluri si alte interpretari.
Revenind la primul tau raspuns, de ce crezi ca astea sunt cele mai importante dupa care martorii lui iehova trebuie sa traiasca? Cu ideea asta ai plecat tu dupa ce ai citit cartea Genesa?
Iehova(YHWH, din ebraica) inseamna Dumnezeu, am presupus ca trebuie sa adaug asta.