In general, cu greu imi este dat sa vad obiectivizarea fobiilor in edificiul senzorial al omului. UN sfat cat se poate de bun:lasa-le naiba de materiale, foloseste-ti curiozitatea in relationarea cu persoanele si traieste cu prietenii. Lucrurile acestea au origine intr-o personalitate... intro, cu parere de rau, dar una ce poate fi usor erodata de un stil sociabil de traire. Nu stiu, conspiratiile acestea par mai mult sa fie rodul unor. nerozii prost calculate. E adevarat ca trebuie sa existe similitudini in ceea ce exista ( pentru omogenitate), dar sa ne lasam sa ne stimuleze frica... asta mi se pare mult si invadare indirecta a propriei persoane. In fond, conspiratiile astea hranesc curiozitatea si ca sa nu te faca sa realizezi ca de fapt iti pierzi vremea, vin cu o gama larga de pseudorelevatii. O posibila explicatie: simturile tale sunt asa de bine dezvoltate, incat atentia adaptata pentru posibila descoperire a unui lucru abstract maresc potentialul de perceptie, si cum, locuind la bloc, peretii au poprietatea de a transmite unda electromagnetica, de amplitudine redusa ( dar cu lungime extrem de mare, perceputa lent)focarului de auz, foarte cursiv intelese, deci, pentru ca e ora la care toti dorm. Si stii ca intr-un loc cat mai pustiit (au un bloc lipsit de persoane), pe masura ce creezi un sunet, se resimte mai intens.
Hai sa ne imbogatim vocabularul cu cateva cuvinte noi:
1.) Redundanta = Abundență inutilă de expresii, de cuvinte sau de imagini în formularea unei idei.
2.) Prolix = (Despre vorbire, stil) Lipsit de concizie, prea încărcat; (despre oameni) care se exprimă cu prea multe cuvinte (adesea inutile), confuz sau complicat.
3.) Verbalism = Tendință de a da mai multă importanță cuvintelor decât ideilor exprimate prin ele; abuz de cuvinte în exprimarea unor idei. – Din fr. verbalisme.
4.) Imatur = Care nu a ajuns la maturitate.
XD...mai ne trezim si no la realitate
Cum se face ca mereu documentarele despre prostii din astea au trecere mult mai mare decat documentarele stiintifice sau despre alte lucruri reale, si nu imaginare? Si apoi ne miram sa ne vedem copiii si tinerii confuzi si fara vreo idee clara despre realitatea ce-i inconjoara.
Tu te-ai speriat de toate bazaconiile din acele documentare. Trebuie sa intelegi ca sunt pure inventii ale unora cu prea multa imaginatie folosita in scopuri gresite. Daca nu te vei mai uita, poate o sa scapi de probleme. Urmareste ceva mai de calitate, mai educativ.
Nu trebuie sa iti fie frica de ceea ce nu vezi, adevaratul pericol il vei vedea atunci cand va fi cazul.
Stai linistit. Fa cercetari, despre ce e vorba in spatele acelor evenimente. Nu trage concluzia rapid si fara sa te gandesti ca prin faptul ca ai facut istoric despre illuminati, ei te-au si "bantuit". Si eu am trait chestii stranii, care de fapt erau chestii normale, doar ca nu le intelegeam pe moment. Si lasa satanismul si chestiile cu fantome deoparte. Nu esti pregatit la varsta asta (nu esti pregatit de la nici o varsta cu adevarat, dar la a ta) ca sa le intelegi si sa le faci fata. Te pot influenta foarte mult si in spre rau.
Stai in camera cu becul aprins, apoi il stingi si asculti. Sunt sunete obisnuite. Apoi aprinzi becul si vezi ca toate sunt la locul lor, nimic nu le misca si nimic nu e in plus ori in minus si atunci te gandesti ca pe intuneric nimic nu se schimba fata de cand e lumina, deci intunerecul e lumina noptii, si nu ai de ce te teme. Eu de pilda evit filmele de groaza si lectura de subiecte amintite de tine fiindca, adormind impresionat de ele, le visez si am cosmaruri. Deci ascult o muzica buna, linistitoare, ma uit la filme placute si fara violente zombi si alte prostii.
Mircea9 întreabă: