| Squads56 a întrebat:

Salut TPU. Am 18 ani si nu mai vreau sa mananc carne de porc deoarece m-am scarbit rau de ea si este dezgustatoare. Odata a gatit maicamea niste friptura de porc cu cartofi prajiti iar eu am refuzat sa mananc friptura si am mancat doar cartofi. Tata s-a infuriat pe mine la masa si m-a fortat sa mananc carne de porc. Am inceput sa-l injur de nervi si am dat cu farfuria de masa pana s-a spart.
Asta a fost acum 3 luni, cateodata am ganduri sa ma convertesc la Islam deoarece este o religie frumoasa. Simt nevoia sa nu mai mananc carne de porc si sa nu mai beau bere cu tata deloc. Ce parere aveti?

31 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Și trebuie să îți schimbi religia că sa nu mai mănânci niste carne? Hahahaha

| abdullaah a răspuns (pentru suntserios):

Aparent rata de analfabetism functional a crescut in Romania. Omu' a zis clar ca are GANDURI *CATEODATA*. Este strict alegerea lui, nu-l poate forta nimeni sa nu o faca din moment ce e major. Este dreptu lui de a-si alege o religie pe care s-o practice.

| suntserios a răspuns (pentru abdullaah):

Da da am inteles, ti ai facut cont sa faci propagada religioasa. Ok. Altceva?

| sierra1 a răspuns:

~Simt nevoia sa numai mananc carne de porc si sa numai beau bere...Ce parere aveti?~

sănătate curată!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să dai cu capul de perete până te calmezi.

| Mayhem666 a răspuns:

Eu personal am renuntat la carne in 2015, la inceput parintii nu au fost de acord, apoi incet incet au inceput sa accepte asta. Nu pot sa ma forteze sa mananc ceva daca eu nu vreau.
O data am fost pana la doctor pentru o alta problema, nu legat de dieta, ci legat de un neg de pe deget, am cautat un tratament, iar bunicul care ma insotise a avut ideea stralucita sa ma "parasca" la doctorita si sa-i spuna sa ma convinga ca nu fac bine prin renuntarea la a consuma carne. Spre ghinionul lui, si doctorita era de asemenea vegetariana, si a spus ca sunt mai multe beneficii la renuntarea la carne din dieta.
Acum parintii accepta ca nu consum carne, nu le mai pasa, uneori chiar si glumesc cu mine legat de asta, cand mai fac ei cate un gratar si ma invita sa mananc cu ei, ei o spun asa in gluma.
Nu trebuie neaparat sa-ti schimbi religia, poti sa devii vegetarian, vegan, ovo-lacto vegetarian, sau oricare din cele 10 versiuni de vegetarian, sau cate or fi ele acolo. Sau poti de exemplu sa renunti la carne doar pentru o perioada de timp si sa vezi cum e, si daca nu iti place te intorci la carne. Pana la urma e decizia ta, e corpul tau, tu decizi ce faci cu el. Mai ales ca acum esti si major si nu trebuie sa faci tot ce zice mami si tati. Iar la faza cu urlatul si trantitul de farfurii... nu face asta. Nu irosi mancarea si nu iti strica relatia cu parintii. In momentele de genul asta, comunicarea este cheia.

| Hyperion7 a răspuns:

Tatăl tău are o problema,destul de grava, dacă mă întrebi pe mine.
Fiecare mânca ce ii place, uite, de exemplu mie nu îmi place carnea de rata și nu o consum.
Cat despre alegerile tale in viața, ți le asumi până la urmă.

| KovacsB a răspuns:

Ai putea sa nu mai mananci deloc carne sa fii vegetarian.
Si in loc de bere sa bei apa plata.
Cu religia este mai complicat ca sari doar din lac in put, este vorba despre acelasi zeu, doar regulile difera.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si alti oameni mor de malnutritie, de razboi, alti musulmani sunt obligati sa aiba barba si sa se conformeze dupa societate laughing)))

| EestiSodalane a răspuns:

Preferințele tale culinare nu au nicio legătură cu mâncarea. Carnea de porc și berea nu sunt tocmai sănătoase deci nu faci rău să le eviți, dar Islamul NU este o religie frumoasă. Este o religie inventată de un pedofil care a ordonat nenumărate războaie și vărsări de sânge în numele ei.

| abdullaah a răspuns (pentru EestiSodalane):

Profetul Muhammad SAW nu a inventat Islamul. Islamul este de cand lumea, profetu Adam AS a fost musulman, Avram a fost musulman, Moise a fost musulman, Isus a fost musulman (pacea fie asupra tuturor profetilor mentionati anterior). Profetii mentionati anterior au fost evrei doar etnic vorbind dar de religie erau musulmani. Musulman este cel care isi supune voia singurului Dumnezeu care este nevazut, Dumnezeul lui Avram Isaac si Iacov.

Faci niste afirmatii islamofobe care nu isi au rostul. Aisha RA deja menstruase si era matura atat mental cat si fizic. Dar stii ca in biblie rebbeca avea 3 ani cand a fost luata de nevasta de isaac? laughing)
Sa iti mai spui ca Iosif avea 90 de ani iar fecioara maria inca era minora cand a fost luata de nevasta de el. Bine cel putin asa credeti voi crestinii laughing). In fine, legat de partea cu *razboaie si varsari de sange in numele islamului* nu este adevarat. Profetu Muhammad SAW lua crestini si evrei pe timp de razboi si ii lasa sa se roage in moscheie. Islamu nu a fost raspandit prin sabie cum a fost crestinismul. despre ce vorbim.

| EestiSodalane a răspuns (pentru abdullaah):

Diferenta e ca Iosif a fost protectorul Mariei, nu a atins-o niciodată, spre deosebire de pedofilul de mohamed care a facut sex cu o fetiță de 9 ani.

Profetu Muhammad SAW nu a *alergat* niciodata dupa femei. Acestuia ii s-au oferit. Te stii cu *musca pe caciula* de nu aduci in discutie chestia cu rebeca si isaac? laughing)

| EestiSodalane a răspuns (pentru abdullaah):

Nu am zis niciodata ca a alergat sau nu dupa femei. Fie că a alergat dupa ele fie că i s-a oferit o treaba stiu clar: a violat o fetita de 9 ani.

| doctorandus a răspuns (pentru EestiSodalane):

De unde stii? In Biblie nu scrie nicaieri ca Iosif si Maria nu au facut sex.

| EestiSodalane a răspuns (pentru doctorandus):

Fecioara Maria nu e denumită "Fecioara Maria" la mișto

Lasa cum e denumita. In Biblie scrie extrem de putin despre Maria, iar alte izvoare istorice nu exista.

De fapt, si partea cu "fecioara" este cam "lost in translation". La Isaia e vorba de o adolescenta sub 13 ani care ramasese gravida. Iar in greaca veche (Septuaginta) astia au tradus cu un cuvant care poate insemna "virgina". Iar evanghelistii s-au luat dupa Septuaginta.

| EestiSodalane a răspuns (pentru doctorandus):

Normal că s-au luat după Septuaginta...

Dupa logica ta Isaac a violat-o pe rebbeca cand avea 3 ani laughing)

| StimabiluI a răspuns:

Poți să te duci la adventiști, nici ei nu mănâncă porc și nu consumă alcool.
Islamul este totuși parte a unei culturi străine, într-un cult creștin măcar te poți integra într-o comunitate cu care să ai niște valori comune.

| TeiubesteDumnezeu a răspuns:

Hai la Hristos...‭‭Ieremia‬ ‭29:13‬ ‭
[13] Mă veți căuta, și Mă veți găsi dacă Mă veți căuta cu toată inima.

In ce priveste carnea de porc poti manca liniștit...‭‭Matei‬ ‭15:10‭-‬11‬ ‭VDC‬‬
[10] Isus a chemat mulțimea la Sine și a zis: „Ascultați și înțelegeți: [11] Nu ce intră în gură spurcă pe om, ci ce iese din gură, aceea spurcă pe om."
Si in ce privește berea nu mai bea absolut deloc copii Domnului nu au nevoie sa bea asa ceva plus ca ia mintile omului.

Hristos te așteaptă la El
Fii binecuvântat de Dumnezeu care a facut Cerul si Pământul

| abdullaah a răspuns (pentru TeiubesteDumnezeu):

Cartea *Ieremia* face parte din vechiul testament. *Isus* nu este prezent nicaieri in vechiul testament laughing

Legat de Matei capitolu 15, de ai citii contextu pana la capat bine ar fi. Era vorba ca evreii sa spalau pe maini.

Eu zic ca ar trebui sa iti cercetezi mai bine scriptura.

| TeiubesteDumnezeu a răspuns (pentru abdullaah):

Isus Hristos este prezentat foarte mult in Vechiul Testament

‭‭Ioan‬ ‭14:8‭-‬11‬ ‭VDC‬‬
[8] „Doamne", i-a zis Filip, „arată-ne pe Tatăl și ne este de ajuns!" [9] Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu dar: ‘Arată-ne pe Tatăl’? [10] Nu crezi că Eu sunt în Tatăl și Tatăl este în Mine? Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine, ci Tatăl, care locuiește în Mine, El face aceste lucrări ale Lui. [11] Credeți-Mă că Eu sunt în Tatăl și Tatăl este în Mine; credeți cel puțin pentru lucrările acestea.

‭‭Isaia‬ ‭53:1‭-‬12‬ ‭VDC‬‬
[1] Cine a crezut în ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut brațul Domnului? [2] El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un Lăstar care iese dintr-un pământ uscat. N-avea nici frumusețe, nici strălucire ca să ne atragă privirile și înfățișarea Lui n-avea nimic care să ne placă. [3] Disprețuit și părăsit de oameni, om al durerii și obișnuit cu suferința, era așa de disprețuit, că îți întorceai fața de la El, și noi nu L-am băgat în seamă. [4] Totuși El suferințele noastre le-a purtat și durerile noastre le-a luat asupra Lui, și noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu și smerit. [5] Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiți. [6] Noi rătăceam cu toții ca niște oi, fiecare își vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră, a tuturor. [7] Când a fost chinuit și asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie și ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura. [8] El a fost luat prin apăsare și judecată, dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut că El fusese șters de pe pământul celor vii și lovit de moarte pentru păcatele poporului meu? [9] Groapa Lui a fost pusă între cei răi, și mormântul Lui, la un loc cu cel bogat, măcar că nu săvârșise nicio nelegiuire și nu se găsise niciun vicleșug în gura Lui. [10] Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferință… Dar, după ce Își va da viața ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânță de urmași, va trăi multe zile și lucrarea Domnului va propăși în mâinile Lui. [11] „Va vedea rodul muncii sufletului Lui și Se va înviora. Prin cunoștința Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulți oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu și va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor. [12] De aceea Îi voi da partea Lui la un loc cu cei mari și va împărți prada cu cei puternici, pentru că S-a dat pe Sine Însuși la moarte și a fost pus în numărul celor fărădelege, pentru că a purtat păcatele multora și S-a rugat pentru cei vinovați."

‭‭Isaia‬ ‭7:14‬ ‭VDC‬‬
[14] De aceea Domnul Însuși vă va da un semn: ‘Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naște un fiu și-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).

‭‭Isaia‬ ‭9:6‭-‬7‬ ‭VDC‬‬
[6] Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni s-a dat și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii. [7] El va face ca domnia Lui să crească și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci. Iată ce va face râvna Domnului oștirilor.

‭‭Faptele Apostolilor‬ ‭11:6‭-‬10‬ ‭VDC‬‬
[6] Când m-am uitat în ea, am văzut dobitoacele cu patru picioare de pe pământ, fiarele, târâtoarele și păsările cerului. [7] Și am auzit un glas, care mi-a zis: ‘Petre, scoală-te, taie și mănâncă.’ [8] Dar eu am răspuns: ‘Nicidecum, Doamne, căci nimic spurcat sau necurat n-a intrat vreodată în gura mea.’ [9] Și glasul mi-a zis a doua oară din cer: ‘Ce a curățit Dumnezeu, să nu numești spurcat.’ [10] Lucrul acesta s-a făcut de trei ori, apoi toate au fost ridicate iarăși în cer.

| doctorandus a răspuns (pentru TeiubesteDumnezeu):

El cu E mare in Isaia=falsificarea Bibliei. Isaia zice foarte clar despre cine este vorba: robul care sufera=poporul Israel.

| abdullaah a răspuns (pentru TeiubesteDumnezeu):

Epistola dupa Ioan face parte din Noul testament, Cartea ''Faptele Apostolilor de asemenea''

Este o diferenta dintre 'prezent' in vechiul testament si 'profetit' in Vechiul Testament.

Legat de ‭‭Isaia‬ ‭7:14, Numele adevarat al lui Isus a fost Yeshua, nicidecum Emanuel laughing. Crestini deseori folosesc acest verest pentru a coincide cu Teologia lor.

‭‭Daca poti observa in ‭‭Isaia‬ ‭9:6‭-‬7‬ se vorbeste la trecut nicidecum la VIITOR. Timpurile verbale sunt foarte importante. Din acestea deducem faptul ca actiunea are loc in timpul profetului isaia. Poti cauta cum tranducerea folosita de tine pentru acest verset este una total eronata. Ai putea verifica in Tanakh daca ai stii limba ebraica pentru a vedea adevaratu sens al cuvintelor. Ti-as recomanda sa nu mai folosesti traduceri care coincid si-ti promoveaza secta si respectiv religia, textul ebraic zice cu totul altceva.

Cat despre Isaia 53 iti pot spune.
citeste Isaia 45:4-5
Din dragoste pentru robul Meu Iacov şi pentru Israel, alesul Meu, te-am chemat pe nume, ţi-am vorbit cu bunăvoinţă, înainte ca tu să Mă cunoşti. 5 Eu sunt Domnul, şi nu mai este altul; afară de Mine nu este Dumnezeu. Eu te-am încins înainte ca tu să Mă cunoşti.

si psalmul 136:22
...de moştenire lui Israel, robul Lui,...
– Căci în veac ţine îndurarea Lui!

Uite-te la timpurile verbale folosite in asa zisele versete si da-ti seama cum nu are sens laughing)

| TeiubesteDumnezeu a răspuns (pentru abdullaah):

Fii binecuvântat de Domnul Isus cu viata veșnică!

| AlexandruOctavian19 a răspuns:

Nu te forțează nimeni să mănânci carne de porc, Isus nu te obliga sa mănânci ceva anume, ești liber să faci ce vrei, daca te gândești să te convertești către islam am sa ti spun niste chestii foarte clare :
1. Nu ai adevărul în fața ochilor
2. Muhhamad învăța opusul învățăturii lui Isus Hristos
3. Nu ai subiecte puternice în dezbaterii
4. Vei deveni mult mai strict despre viața personală etc

| abdullaah a răspuns:

Salam alaikum,

Daca te hotarasti sa te convertesti la islam, tot ce trebuie sa faci e sa rosesti shahada:
Ashadu an la ilaha illallah wa ashadu anna muhammadan abduhu wa rasuluh

Marturisesc ca nu exista alt Dumnezeu demn de a fi adorat in afara de Allah si recunosc/marturisesc ca Muhammad este ultimu trimis/profet al lui Allah

Insa, ca shahada sa fie valida trebuia sa crezi din inima aceste cuvinte. Pentru a fi musulman trebuie sa crezi ca exista un SINGUR Dumnezeu caruia nu ii atribuii asociati sau parteneri! Trebuie sa crezi ca exista ingeri si mai ales in existenta scripturilor anterioare. Scripturile anterioare sunt Evanghelia si Tora.(Injil si tawrat in limba araba). DE RETINUT ESTE CA ACESTE SCRIPTURI ANTERIOARE SUNT CONSIDERATE A FI CORUPTE! De asemenea trebuie sa crezi si in toti profetii trimisi de Dumnezeu : Adam,Enoch,Noah,Heber,Lot,Abraham,Ishmael,Isaac,Jacob,Joseph,Jethro,Job,Ezekiel,Moses,Aaron,David,Solomon,Elias,Elisha, Jonah, Zachariah, John the Baptist, Jesus, Muhammad. Esti nevoit sa crezi in ziua judecatii si Al-Qadar(Divine Decree).

In Islam exista 5 *stalpi*:
1. Mărturia credinței— Shahada
2. Rugăciunea zilnică—Salah
3. Dania(charity)—Zakat
4. Postul Ramadanului—Sawm
5. Pelerinajul la Makkah —Hajj

Iti recomand sa incepi sa citesti Coranul daca esti interesat. Nu trebuie sa il cumperi, il poti primi gratis de la cam orice moscheie. Insa il poti citii si online, fiind disponibil chiar si in limba romana (https://www.quran.ro/).

Daca esti curios sa aflii informatii noi despre Islam sau daca ai anumite intrebari legate de acest subiect imi poti lasa un msj in privat.

Toate cele bune