În cazul unor anumite texte diferentele pot fi intr-adevar foarte mari...
Sunt acele cazuri in care traducerea gresita schimba total sensul mesajului. Nu degeaba se spune: "traduttore... traditore ".
Salut. Există mai multe traduceri în română ale Bibliei care se deosebesc ca conţinut foarte puţin una de alta.
Cel mai important aspect în acest sens este dacă te foloseşti realmente de ea citind-o şi permiţându-i să-ţi influenţeze viaţa, nu dacă numele lui Isus este scris cu un "I" sau doi.
Cele bune!
Este biblie a pocaitilor.
Iti spun cu siguranta ca nu se va supara Iisus ca il scrii numele cu un i sau cu doi.Crezi ca el pune botul l-a asa ceva? Nu.Din contra.El e intelegator si iubitor.Va intelege confuzia ta."
Nu pune botul nici la ce il rogi tu dar ca ii citesti numele cu doi de i. xd
Isus înseamnă măgar, asin şi ca să nu se supere lumea se scrie cu doi de i.
Catolicii spun Isus Cristos nu Hristos.
Lumea nu se supara, Isus nu inseamna magar. E doar o scorneala de la orele de religie din scolile romanesti, menita sa tina elevii departe de cultele neoprotestante.
O fi.
Iti spun cu siguranta ca nu se va supara Iisus ca il scrii numele cu un i sau cu doi.Crezi ca el pune botul l-a asa ceva? Nu.Din contra.El e intelegator si iubitor.Va intelege confuzia ta.
Tot n-ai raspuns la intrebareBiblia asta e de ortodocsi? Sau catolici? Nu scrie pe ea...si am inteles ca Iisus e la ortodocs si Isus e la catolici
Pai e de ortodocsi daca au fost scrisi de ei.reguli de scriere a anumitor nume se mai schimba pe parcursul timpului.
Ar putea fi si de la protestanti (vezi daca e aprobata de sinod), daca da e de la ei
Nu scrie nimic dar absolut nimic, nici pe coperti, nici pe foi, nimic, doar Biblie pe cotor.
E de la protestanti mai mult ca sigur
In Bisericile traditionale (ortodoxa, catolica) nu are dreptul oricine sa editeze Biblia, ci acest lucru se intampla numai cu binecuvantarea Bisericii respective. De obicei, pe pagina de garda apare scris cuvantul de binecuvantare, care este cel putin al unui mitropolit sau arhiepiscop. Daca aceasta binecuvantare lipseste, inseamna ca e vorba de o Biblie (neo)protestanta. Daca exista, inseamna ca e o Biblie ortodoxa sau catolica si vazand ce fel de mitropolit e acela iti dai seama ce Biblie este.
Editii ortodoxe ale Bibliei, in care numele Domnului nostru e scris cu un singur I au aparut mai demult, in special in spatiul transilvan.
Eu stiu ca "Hristos" si Isus cu un i este la penticostali doar, si Christos Iisus cu 2 i la ortodocsi si catolici. Nu?
Pai daca la ortodocsi e cu doi de ''i'' iar biblia ta e cu un singur ''i'' inseamna ca e de la catolici. Nu cred ca cei care au scris biblia nu stiau ca cati ''i'' se scrie. Cred ca e catolica sau de ''pocaiti''.
Nu te alarma; intre Biblia ortodoxa si celelalte nu sunt mari diferente. Daca nu are sigla catolica(un fel de amfora)atunci cred ca e ortodoxa.
DeProfundis99 întreabă: