Tot ceea ce ei fac nu este fara logica, cel putin nu pentru ei. Ce trebuie tu e sa abordezi problema dintr-un punct de vedere religios, adica sa aprofundezi foarte bine religia si sa vezi unde ei au decis sa interpreteze diferit lucruriel. Cauta profilele psihologice pe care le folosesc criminalistii, cu toate ca ma indoiesc ca exista asa ceva in Romania, mai ales pe net. Dar mai gandeste-te si la ce determina oamenii sa creada orbii in orice religie, si apoi ai sa obtii alta perspectiva. Deoarece si satanismul mai mult sau mai putin e tot un alt fel de religie, o religie in care cred ca daca vine Satana pe pamant ei o sa obtina intr-un fel tot ce isi doresc, sau cel putin o sa fie scutiti de chinurile pe care ceilalti o sa le indure. Nu mai stiu ce sa zic acum, asteptam acum un raspuns de la tine, chiar vreau sa aflu care e puntul tau de vedere asupra a ceea ce am spus eu?
O idee excelenta! Ma apuc de studiat!
Nu cred ca exista sataniști. Exista atei. Dupa parerea mea cei care chiar se cred satanisi au probleme cu capul.
De fapt exista! Si da, sunt destul de ciudati.Nu stiu daca au probleme cu capul si nu neg afirmatia. Dar presupunand ca nu au probleme cu capul, sau cel putin nu toti, as vrea sa aprofundez un pic analiza psihologica in privinta modului lor de gandire si perceptie.
Un om normal nu cred ca ti-ar putea raspunde. Cauta pe net pe chestiile religioase. Ei nu gresesc niciodata! (da, eram ironica)
Am cautat. Din pacate nu imi da decat definitii, liste cu secte sataniste, cazuri de crima si ritualuri ciudate, poate cateva aspecte generale, ba chiar pe un site m-a intrebat daca vreau sa ma alatur unei secte(Doamne fereste)...insa nicaieri nu am gasit o analiza psihologica decenta care sa ma ajute sa creez un dosar de existenta sau un portret pshihologic al unui satanist tipic.
Nu stiu ce sa zic. Dar daca ai afla "chestii" despre satanisti in general, cu ce iti face asta viata mai buna?
Daca reusesc sa fac un dosar existential, poate reusesc sa determin ce influente, intamplari sau alti factori i-au indreptat pre credinta asta care este fara doar si poate una toxica. Daca identific factorii atunci poate cineva, nu neaparat eu, reuseste sa gaseasca o modalitate de abordare si redirectionare a intentiilor acelui individ.Redirectionandu-i intentiile si modelandu-i oarecum puctul vedere dintr-unul negativ in unul pozitiv atunci ai mari sanse sa-l opresti sa se raneasca pe el sau pe cei din jur, fizic sau sentimental, prin tacticile impuse de crezul toxic. Poate viata mea nu o va face mai buna dar poate ajuta pe ratacitii care fac pe satanistii cand de fapt ar trebui sa manceasca sa-si cladesca un viitor.
Munceasca-vina mea!
Ahaa. interesant
Acum, daca te-am plictisit imi pare rau!Mersi oricum ca ti-ai impartasit parerea!
Nu-i nicio problema!
Buna! Eu nu sunt satanist dar vreau sa-ti raspund. Ei cred ca Satan este liderul suprem al lumii si ca Dumnezeu nu vrea decat sa il acopere.Nimeni nu stie de ce ei au ales sa traiasca asa.
Teoria cu oameni nebuni am mai auzit-o si cum am spus:nu o neg! Dar nu cred ca sunt persecutati si terorizati de societate fara un motiv intemeiat.Ma degraba persecutia si terorizarea incepe dupa ce au adoptat acest cult nu inainte asa ca judecata societatii nu este factorul definitoriu ce ii face sa devina satanisti.
Uite un exemplu eu am un pletos din asta urat in clasa care pute si e satanist pentru ca noi ne luam de el si il terorizam...
Dar de ce va luati de el? Nu fiindca e satanist...si fiindca pute...si poate fiindca e pletos? Comportamentul lui starneste comportamentul vostru si invers dar nu e o relatie de factor rezultat si gata.Ai intr-adevar dreptate intr-o anumita masura fiindca probabil batjocura voastra il determina sa faca si mai rau pe satanistul, dar nu cred ca batjocura voastra i-a bagat pentru prima oara in cap ideea de a fi satanist.Sau poate gresesc eu, de ce nu. Poate ca respingerea societatii ar impinge pe cineva la asa ceva din dorinta de a arata a "bad ass" dar nu toti satanistii sunt batjocoriti si totusi sunt satanisti.Nu cred ca toti devin satanist doar pentru a fi "bad ass". Acum sincer astia fac atatea lucruri aparent fara logica incat aproape imi vine sa accept faptul ca au probleme cu capul, probleme temporare sau permanente.Continui sa caut cauze iar in cazul in care nu gasesc nimic voi da intaietate raspunsului tau! Multumesc frumos pentru exemplificare!
Ma bucur. Tot timpul intoarce problema pe toate partile si vezi unde e mai bine prajita (scuze alta metafora nu am gasit ca acum imi e cam foame dar ideea e tot aceeasi).