anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am o mare problema. De o vreme vreau sa fiu tot mai credincios lui Dumnezeu asa ca m-am hotarat ca de saptamana viitoare sa ma duc la alta biserica(cea penticostala) dar problema e ca reusesc foarte greu sa ma lepad de pacate. Si azi parintii mei s-au certat si vor sa divorteze iar eu am impresia ca Dumnezeu ma pedepseste astfel pentru pacatele mele.

Deci TPU ce sa fac ca sa ma lepad mai usor de pacate? Azi chiar am refuzat sa ies cu prietenii deoarece in preajma ma distrez cu ei si mai scoatem toti o injuratura. Dar unul dintre ei ma enerveaza foarte tare cand imi zice ceva de genu ca "vrei doar sa te crezi mai destept" atunci cand ii zic ca sfarsitul lumii are data aleatorie, deci poate fi chiar si maine, si atunci eu vreau sa ii zic ca e prost ca nu gandeste si toate astea. Pe unul din prietenii mei l-am reusit sa-l aduc oarecum de partea lui Hristos dar celalalt prieten mi se pare ca nu vrea in fel si chip sa se lepede de pacat.

Uitati de asta am refuzat azi sa ies in oras.

Deci cum sa fac sa ma lepad de pacat chiar si cand sunt cu prietenii?

16 răspunsuri:
| William a răspuns:

Sa mergi la sectanti e o mare greseala. De ce vrei sa mergi la penticostali? Consideri ca la o biserica Crestin-Ortodoxa nu te apropii de Dumnezeu? Ai uitat ce a zis parintele Arsenie Boca? Sa ne ferim de sectanti.

| Annie2498 a răspuns:

Nu este neaparat sa mergi la pastor. Este de ajuns sa spui DA in fata lui Dumnezeu. Iar apoi sa iti faci botezul la religia penticostala(asta in cazul in care nu esti deja botezat). Deasemenea trebuie sa te rogi cel putin odata pe zi, sa respectii poruncile Domnului, sa incercii sa te cumintesti astfel incat sa faci tot posibilul sa nu mai injuri, sa nu mai fumezi. Arata-i lui Dumnezeu prin vorbele, gandurile si faptele tale ca tie chiar iti pare rau de pacatele pe care le-ai facut si El te v-a ierta.

| Nucreeed a răspuns:

Wanna play a game?! OH NOOO JIGSAW HITS AGAIN! si acum vrei sa-ti ierte dumnezeu pacatele dupa cate jocuri te'ai jucat cu noi? cam greu baietel

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Iti recomand un lucru si anume: Varsa-ti inima inaitea lui Dumnezeu nu inatea lumii si El in va rezolva toate problemele. God Bless You.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si inca ceva in legatura cu prietenul ala al meu care pare sa refuze pe Dumnezeu.

Cum sa fac sa nu ma mai enerveze, adica sa il atrag de partea lui Dumnezeu.

| Burdetiu a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta nu stiu intreaba-l pe pastor daca mergi

| sunrises a răspuns:

Inteleg, esti pus pe glume...

Dar daca ai fi serios, sa stii ca problema eliberarii de pacat nu se rezolva printr-o plimbare, o deplasare la alta biserica.
Presupun ca biserica ta este una care iti transmite totusi mesajul lui Dumneze...
Unde mai pui ca o fi tocmai cea care a pastrat transmiterea harului apostolic prin acele lucrari speciale numite taine...

| anonim_4396 explică (pentru sunrises):

Eu vrea sa ma duc la biserica penticostala deoarece acolo se face si botezu.

Si peste cativa ani o sa am nevoie de acel botez.

Si am pus intrebarea foarte serios.

| 7Dany a răspuns (pentru sunrises):

NO offence, dar nu exista harul apostolic. Harul vine de la Dumnezeu, nu de la traditii sau oameni. Si harul poate fi daruit oricui de catre Dumnezeu. Inclusiv ortodocs-ului, penticostalului, budistului, musulmanului, ateului. Ca prin asta viata fiecaruia va fi schimbata apoi e alta poveste. Da, insa e adevarat ce ai spus ca problema pacatului nu se rezolva cu schimbarea bisericii. Problema pacatului a fost rezolvata deja, de Dumnezeu, acum aproape 2000 de ani. Ceea ce noi trebuie sa facem e sa recunostem pacatul, sa il regretam, si sa renuntam la el.

| sunrises a răspuns:

Mergi, fa o marturisire completa a pacatelor, asculta sfaturile unui parinte/ indrumator spiritual, si ai sa te intorci acasa transfigurat spiritual, o persoana noua, care a pus un inceput bun vietii sale!
Autosugestionarea prin vorbele frumoase ale unora poate functiona pe moment, poate aduce o schimbare in viata ta, dar nimic nu se compara cu intimitatea apropierii de Dumnezeu prin intermediul harului sau care lucreaza in Biserica Sa! Nimic nu iti da mai multa putere decat harul lui Dumnezeu care lucreaza prin Biserica.

| sunrises a răspuns:

Există harul apostolic, cum să nu existe…

Hristos Mântuitorul a lăsat Biserica şi s-a identificat cu ea (Col. 1, 18 "Şi El este capul trupului, al Bisericii"). Iar in Biserică El i-a lăsat pe preoţi. Preoţii au primit responsabilitatea continuării lucrării lui Hristos în lume. Transmiterea harului este singurul lucru pe care familia sau învăţătorul de lege nu îl poate face!
Harul preotului nu este meritul sau (fiecare om are păcate) ci este meritul lui Hristos care s-a identificat cu Biserica Sa!

| sunrises a răspuns:

Hristos Domnul i-a lăsat pe apostoli, pe episcopi şi preoţi să continue în acelaşi chip lucrarea Sa în lume, inclusiv aceea de transmitere a harului Duhului Sfânt:

Fapte 8, 17 : "Atunci îşi puneau mâinile peste ei, şi ei luau Duhul Sfânt."
Fapte 8, 18 : "Şi Simon văzând că prin punerea mâinilor apostolilor se dă Duhul Sfânt, le-a adus bani".
Fapte 8, 19 : "Zicând: Daţi-mi şi mie puterea aceasta, ca acela pe care voi pune mâinile să primească Duhul Sfânt."
Fapte 8, 20 : "Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agoniseşte cu bani."

| Burdetiu a răspuns:

Mergi la prezbiterul biserici sau pastorul si ii spui ca acum este prima data si ca ce sa faci ca sa scapi de pacate? el iti va spune tot ce sa faci el te va indruma pe un drum mai bun decat esti acum pentru ca stiu ca si eu sun penticostal dar de unde esti si la ce biserica vrei sa mergi?

| anonim_4396 explică (pentru Burdetiu):

Vreau sa merg la o biserica penticostala din marghita bihor.

Si inca ceva mie unul nu stiu de ce dar mi-e rusine sa merg la domnu pastor si sa il intreb.

| Burdetiu a răspuns (pentru anonim_4396):

Ia-ti inima in dinti si du-te caci poate nu mai ai sansa si apoi vei regreta amarnic ca nu ai mers dupa ce se termina programul mergi la el si ii spui

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Dragule pastorul e si el om, te rog sa te mai gandesti la ce ti-am spus te ajut mai o rugaciune sicera decat un pastor supus greselilor ca noi toti. Dumnezeu iti va vorbi mod personal.