| Ciprian_Jurchela_1986 a întrebat:

Am o nelamurire la care as vrea sa imi raspunda cineva care stie ce vorbeste! Am descoperit, recent, ca biblia nu e la fel la toate religiile! Si am facut niste "sapaturi" sa fac rost de biblia scrisa in limba originală, adica greaca veche! In greaca veche la Psalmi 97:7 scrie cam asa: Sunt ruşinaţi toţi cei ce slujesc icoanelor şi care se fălesc cu idolii: toţi dumnezeii se închină înaintea Lui. Bun, asta e o traducere Cornilescu, care toata lumea zice ca biblia pocaitilor! In biblia originală chiar asa scrie! Acum, la ortodocși, acelasi Psalm apare asa: Cântaţi Domnului cu alăută, cu alăută şi în sunet de psaltire;... pe bune? Sunt Ortodox! Dar chiar asa sa modifici biblia? Cine nu crede, poate cauta biblia în original pe net! Cine are dreptate?

12 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

In primul rand Biblia nu are originale, nu exista asa ceva. Profesorii universitari de Biblie considera ca e o absurditate chiar sa discuti despre originalele Bibliei.

Daca vrei sa consulti manuscrise celebre, vezi http://www.bibleworks.com/

| RAY a răspuns:

Cântaţi Domnului cu alăută, cu alăută şi în sunet de psaltire;
Sunt ruşinaţi* toţi cei ce slujesc icoanelor şi care se fălesc cu idolii: toţi dumnezeii se închină** înaintea Lui.
Traducerea originala?
salm 97:7New International Version (NIV)

7 All who worship images are put to shame,
those who boast in idols—
worship him, all you gods!

| RAY a răspuns (pentru RAY):

7 Shame on all who serve images, who pride themselves on their idols; bow down to him, all you gods!
http://www.catholic.org/bible/book.php?id=23&bible_chapter=97
si la catolici apare faza cu idoli, e cam aiurea sa modifici un verset asa important

| Ciprian_Jurchela_1986 explică (pentru RAY):

Asta zic si eu! Nu am treaba ca ala e catolic, ortodox, pocait, musulman, bla, bla, bla... pe mine ma deranjează minciuna si faptul ca biblia a fost modificată de niste oameni! Si aici e o mare problema! Si nu stiu de ce am sentimentul că am sa mai găsesc!

| RAY a răspuns (pentru Ciprian_Jurchela_1986):

Biblia a fost mai modificata in trecut nu e o sursa de incredere

| drutzix a răspuns (pentru Ciprian_Jurchela_1986):

Daca te deranjeaza ca a fost modificata de oameni poti sa ii dai foc. Pentru ca pe langa faptul ca a fost modificata de-a lungul timpului, atunci cand s-au adunat si au creat Biblia, patriarhii au aruncat multe texte pentru ca in mintea lor nu aveau ce cauta acolo.
Cand te uiti la Biblia moderna te uiti la o carte peticita dupa ce au vrut niste conducatori.

| DeyCj a răspuns:

Aşa este.Biblia este modificată şi în prezent, după placul doxei fiecărei organizaţii religioase în parte, iar oamenii cred (ei) că au de aface cu cuvântul lui dumnezeu. Dacă tot ai început să cauţi adevărul atunci ţine-o tot aşa. Eşti pe drumul cel bun.Recomand să arunci un ochi şi peste talmud, urmând să „progresezi la coran.O să costaţi că coranul seamănă unpic cam... bine cu talmudul, unde întalmud se dau cărţile pe faţă referitor la ceea ce este creştinismul. Enjoy.

| SG1995 a răspuns:

Vezi ca ortocsi au numerotate altfel psamii astfel ca respectivul text se gaseste in psamul 96.

| xerxes1 a răspuns:

Vechiul Testament a fost scris in ebraica nu in greaca.
Textul original s-a pierdut si exista cateva mii de copii cu multe diferente intre ele.
In Biblie scrie destul de clar ca sambata este zi de odihna si sa nu ne inchinam la idoli.

| AC4S4 a răspuns:

Salut. Biblia ortodoxa are si psalmul 151, pentru ca acesta se gaseste in Septuaginta (traducerea folosita de ortodocsi din ebraica in greaca a Vechiului Testament). Catolicii si Protestantii folosesc Textul Masoretic pentru traducere, acesta nu contine psalmul 150.
Psalmii sunt numerotati diferit in cele doua traduceri
http://www.churchofthenativity.net/......dox-bibles

Psalmul 96:7 Biblia Ortodoxa - "Să se ruşineze toţi cei ce se închină chipurilor cioplite şi se laudă cu idolii lor."

| doctorandus a răspuns (pentru AC4S4):

Bartolomeu Anania, în introducerea la Biblia ortodoxă din 2001, zice că e minciună că BOR a păstrat Biblia-n original, Biblia din 2001 fiind tradusă după Nestle-Aland (Noul Testament). E un adevăr pe care mai-marii BOR îl proclamă cu surle și trâmbițe dar ortodocșii fanatici habar n-au de el. BOR n-a declarat niciodată că ar avea originalul Noului Testament, pentru că ei sunt clerici, nu bolnavi psihici. Dacă nu mă credeți, dați sursa cu declarația oficială a BOR că ei ar avea originalul Noului Testament. Despre bigoții care afirmă că există „originalul Noului Testament": cu cât mai inculți, cu atât mai vocali. Ăștia care vorbesc despre „originalul Bibliei" ca și cum ar exista în mod real nu sunt decât niște bizoni stupizi.

| Mclaren12 a răspuns:

Niciunul n-are dreptate. Biblia este doar o istorie fictiva pe care si-au creat-o jidanii ca sa le bage indoctrinatilor in cap ca ei sunt alesii lumii in timp ce ei macelareau pagani cu milioanele si actionau sa preia puterea in diferite teritorii. Daca nu aveau vrajeala aia de tora cu care tot blestema lumea in fiecare an probabil ca in ziua de azi crestinismul ramanea la stadiul de secta evreiasca restransa.