Scurgerea de samanta se refera la orice scurgere voluntara sau involuntara. Si este vorba de puritate rituala, nu despre pacat. Pacat este ceea ce este prevazut varsare de sange in VT pentru a-l ispasi. Scurgerea de samanta nu este pacat, indiferent cum apare.
Adica daca te masturbezi nu este pacat?
In Biblie nu scrie nicaieri ca masturbarea ar fi pacat. Iar daca preotii spun ca e pacat, ei nu se bazeaza pe Biblie, ci pe traditiile bisericii proprii.
Va rog sa ma corectati daca am spus sau inteles ceva gresit,
Nu ai spus nimic incorect. Totuși Isus afirmă undeva că nu a venit să distrugă legea veche, ci să o complecteze. Dar ai observat corect că în legea promovată de el, se manifestă iubirea de oameni și refuză aberațiile legii vechi.
Asa este, trebuie multa credinta.
Poti insela un om daca e nestiutor (nu stie care e realitatea sau o ignora) si daca e credul (crede minciuna pe care i-o spui).
De adevar te apropii prin stiinta, iar de minciuna te apropii prin credinta.
In concluzie, pentru a te apropia de Dumnezeu e nevoie de foarte multa credinta.
Faza e urmatoarea. Iisus a împlinit legea lui Moise, iar acea lege nu mai există în forma în care era atunci
Noul Testament este desavarsirea Vechiului Testament. La inceput, evreii au avut legi punitive, pentru ca asa era si gandirea lor. Revelatia s-a petrecut in timp, pe masura ce intelegerea oamenilor a crescut (la fel le spune si Iisus apostolilor, ca nu pot primi toate invataturile deodata, ci ca Sf Duh ii va invata la vremea potrivita).
La inceput e frica, apoi vine iubirea. Pacatul insa ramane pacat. In VT pacatul era ispasit in mod vazut, dar in Noul Testament vine iertarea lui Hristos. Dar, repet, pacatul ramane pacat. Masturbarea a fost pacat si atunci, si este si acum. Este o forma de desfranare. Nu mai vorbesc de efectele psihologice nocive pe care le are.
Poruncile trebuiesc tinute toate, insa asa cum au fost ele innoite de mila lui Hristos. Tinerea poruncilor este insa abia prima treapta, a incepatorilor.
Citește Romani, acolo îți explică.
Dar dacă ai început să citești de la Geneza și ai terminat cu Evanghelia ar fi trebuit să fi înțeles deja...
Faza cu adultera numita si pericope adulterae, este un fals introdus de un copist prin sec IV.
Am intrebat mai multi preoti care mi-au confirmat.
Se stie ca este un fals dar nu este eliminata deoarece da bine.
Deci este ok daca nu respectam poruncile lui moise?
Iisus a fost evreu si a respectat Legea.A si afirmat clar ca nimic din lege nu se schimba.
Crestinilor li s-a parut cam complicat de respectat codul evreiesc si au mai adus imbunatatiri pe ici pe colo prin punctele esentiale.
17. Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.
18. Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu va trece cerul şi pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege, înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile.
19. Aşa că, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci şi va învăţa pe oameni aşa, va fi chemat cel mai mic în Împărăţia cerurilor; dar oricine le va păzi şi va învăţa pe alţii să le păzească, va fi chemat mare în Împărăţia cerurilor.
Legile lui Moise sunt potrivite pentru oamenii din acel timp si din acel loc. Cu cat trece timpul are loc o evolutie, un progres si legile sunt adaptate timpului si locului in care ne aflam, prin urmare cred ca e mai potrivit sa respectam legile de aici si de acum, nu legile lui Moise.
Dacă vei citi mai atent, vei observa că Isus nu a zis " nu vor trece niciodată" ci " nu vor trece fara sa se împlinească". Isus a împlinit legea.
Biblia mai arată că legea era un " tutore care ne conduce la Cristos", o dată ajunși nu mai suntem sub tutore (lege).
Galateni 3:24, 25
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: