anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o tulburare in ultima perioada si sper sa puteti sa-mi oferiti un sfat. Este masturbarea un pacat? Eu am 16 ani si sunt singur. Din cate am citit si auzit, multi zic ca da, multi zic ca nu. Unii zic ca este un lucru natural si este sanatos sa faci, altii zic inversul. Eu nu stiu ce sa zic, sunt undeva pe la mijloc. Sunt la varsta aceasta cand incepem sa descoperim lucruri "noi" si probabil de aceea imi este greu sa renunt. Voi ce parere aveti? Este un pacat daca de exemplu faci acest lucru rar? Va rog sa-mi dati niste sfaturi din propria experienta, si daca nu puteti aborda acest subiect intr-un mod serios, va rog sa nu va pierdeti timpul oferindu-mi un raspuns la bataie de joc. Multumesc anticipat!

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ia bre si freaca maimuta.
e un lucru normal si benefic pentru organism mai ales la varsta ta cand urla hormonii in tine.
e absolut irelevant ce spune biserica.

| BogdantheDreamer a răspuns:

Daca iti ridica semne de intrebare, eu zic sa te mai gandesti.
Daca nu esti credincios, fi cel putin moral. Nu mi se pare moral sa te masturbezi. Control de sine? Tarie de caracter?

Totusi uite si ce spun dogmele crestine, pentru ca ai pus intrebarea la categoria religie:

"
Pe un site tineresc se spunea: " …pentru ca un tânar baiat sa fie în stare sa reziste masturbarii trebuie foarte mare tarie. Oricum noi nu-i vedem rostul (rezistarii)". Biserica însa vede rostul. Masturbarea (sau malahia) este pacat pentru ca "este contrara scopului natural pentru care Dumnezeu a creat sexualitatea la început. Îi lipseste finalitatea, care este procrearea si daruirea de sine reciproca, apoi încalca porunca de a duce o viata casta. Pentru a-si împlini scopul, sexualitatea trebuie sa formeze comuniunea între doua persoane, unirea durabila într-un singur trup, (în taina nuntii, n.n.). Pentru cei mai multi dintre tinerii adolescenti masturbarea este substitut pentru viata sexuala. Acestia se amagesc ca-s înca feciori pentru ca n-au desfrânat în fapt, desi Sfântul Ioan Scararul spune ca malahia este desfrânare ce se face fara de alt trup. Bineînteles ca nu-i tot una, dovada ca desfrânarea propriu-zisa este opritoare de la preotie, iar malahia nu, spun Canoanele Parintilor. Însa, e limpede ca nici unul, nici altul dintre cei patimasi nu traieste în curatie.
Oricât s-ar vorbi în favoarea acestei practici tineresti, glasul constiintei spune oricarui tânar crestin ca-i nefiresc, îi spune cel putin la început, pentru ca Morala Ortodoxa vorbeste si de adormirea constiintei morale."

| GrecuMariaaa a răspuns:

Si sexul este un pacat. Ca sa iti asiguri locul in Rai mai bine devii calugar.