Daca esti din casa regala a Romaniei sau din familia sultanului din Brunei este posibil ca acele convingeri sa fie exclusiviste.
Educatia crestina inseamna, in mare parte dar nu obligatoriu, botezul, mersul la biserica, ora de religie, si alte "obligatii" si ritualuri ciudate pe care nu ti le explica nimeni cum trebuie.
Exemple: de ce trebuie sa stai in genunchi la biserica, de ce trebuie sa pupi icoane sau moaste mazgalite de saliva babelor din fata ta, de ce trebuie sa mergi pe sub mese sau in jurul bisericii, de ce porti lumanari de Paste fara sa anunti pompierii, de ce te unge un barbos pe crestet cu ulei, de ce baga astia un copil intr-un cazan cu apa rece in toiul iernii, de ce, de ce, de ce? Adultii astia. cum ti-i cresti asa ii ai.
In mare parte, toate aceasta educatie nu este optionala, nu iti da posibilitatea sa alegi, sa gandesti, sa ai liber arbitru. Te-ai nascut intr-o familie de crestini si trebuie sa suferi consecintele, nu?
Multumesc pentru raspuns.
Omul este un animal. Teoria evolutiei. Si au fost notate si studiate sute de specii care practica homosexualitatea. Deci nu este nimic nefiresc.
De ce folosim bibliile ca argument? Daca descoperim maine un manuscris de la Nag Hammadi in care scrie ca Iisus era gay? (sincer, tipul avea un vibe de genul asta) Ce faceti? Va schimbati perspectiva?
Cred ca esti gay pentru ca esti/simti. Nu trebuie sa existe vreo motivatie nu stiu de care. Motivele astea cu "nu l-a iubit mamica" sau "taticul era un betiv" sunt la fel de frecvente si in cazul parintilor si copiilor crestini. Doar ca in cazul asta este mai usor: isi abandoneaza copiii sau isi bat nevestele (the christian way).
Si tocmai, pentru ca votul nu are logica si sens, nu inteleg votul si de continuam aceasta parodie.
Pentru ca eu vad ca ii lasam pe unii sa profite de convingerile noastre. Indiferent care ar fi ele. Tu te duci la vot sa spui "da". Dar este vorba despre capital politic.
"igiena mentala" wow, super tare. Atat de frumos, poetic chiar. Te-ai uitat la televizor sa vezi ce emisiuni ruleaza? Ai vazut ce "modele" publice avem? Ce agramati ne conduc?
Igiena mentala? In tara asta nu exista nici macar sanatate la acest nivel. Trebuie doar sa privesti la reprezentantii acestei tari.
Suntem de un grobianism feroce. Scuza-ma, dar "igiena mentala" ma face sa rad isteric.
Si pana la urma ce are se_x a_nal-ul? Nu il practici? Crezi ca nu il practica adolescentii, cuplurile casatorite etc? Inseamna ca visezi sau esti in alta lume. Provoaca placere la fel ca cel normal.
"Igiena mentala" ptiu, frumoasa expresie! Nu in Romania!
Cred ca problema e dusa in alta directie. Cuplurile gay trebuie sa aiba dreptul sa adopte, iar lesbienele pot foarte bine sa practice inseminarea artificiala.
Asadar, daca mama lui sierra era lesbiana putea sa aiba o gramada de sierra, intelegi?
@"Provoaca placere la fel ca cel normal." De unde stii Catalin_1984? Ti-a pus-o cineva vreodata?
Daca intrebi cu inocenta ce are se_x a_nal-ul, suntem in filme diferite. Ca il practica unii in podul lor este una, iar sa aiba dreptul de a-si prezenta eticheta de s_ex analisti in orice loc public, inclusiv scoli, gradinite, teatre, este alta. Te-ai gandit vreodata ca pentru copilul adoptat este o trauma mult mai mare decat pentru neica tacsu, caruia nu-i mai ajunge jucaria unei neveste? Ca un copil adoptat de gay va avea totdeauna o presiune mentala la gandul ca el e altfel decat ceilalti copii? Ca poate fi victima unor glume zilnice, in timp ce asa zisii tati se bucura de viata lor sociala?
Tu nu citesti studii. Sotia/iubita/amanta ta ce zice? Crezi ca nu-i place?
Acest tip de s.e.x. se practica. Este ceva normal. Esti puritan? Vrei sa arzi si vrajitoare pe rug? Nu isi prezinta nimeni nicio eticheta. Ce face fiecare la el acasa este treaba lui.
Este o trauma pentru ca oameni ca tine il arata cu degetul sau urla in gura mare ca are parinti gay. Bullying-ul asta e tot o masura a celor ca tine, sperianti, lipsiti de toleranta, dispusi sa arunce in pietre in ceva ce nu pot intelege. Pentru ca sunt prea crispati, prea habotnici, needucati, intoleranti sau doar au un imens bat in fund.
Un copil adoptat nu va avea niciodata o astfel de presiune mentala decat in capul tau. Tu ai iesit din tara asta? Cate cupluri de gay cunosti? Cati copii intr-o astfel de situatie? Sau vorbesti doar asa ipotetic?
Iar acele glume ar fi spuse de niste copii prost educati care au acasa niste tati homofobi?
Eu am crescut în biserica penticostală, nu am pupat niciodată icoane nici moaște, n=am mers pe sub mese, m-am botezat la 16 ani pentru că așa am vrut eu și copiii mei s=au botezat când au cerut ei și după ce le-am explicat ce înseamnă la fel cum mi s-a explicat și mie( eu m=am botezat vara (
Omul nu este doar un animal, de aceea toți ne batem capul cu ce e bine și ce e rău. Dacă simți că vrei să furi trebuie să fii hoț? Dacă simți că -ți place să fumezi e neapărat benefic pentru tine? Dacă simt că vreau să spun o minciună și o spun pot opri mustrările de conștiință. Cînd încălcăm legile morale pe toți ne mustră conștiința. Poți să=ți extirpi organul sexual și să declari că ești de alt sex dar nu poți să=ți extirpi conștiința.
Ce te-a determinat sa faci pasul asta? Nu cumva tot educatia?
Omul este un animal social. Poate sa aleaga sa fure sau sa fumeze. Este problema fiecaruia. Daca faci ceva ilegal, legea te pedepseste.
Nu exista legi morale. Binele si raul sunt relative.
Constiinta te mustra doar daca ai fost educat intr-un anume fel, sa crezi in ideea de pacat etc etc
Educația creștină nu m=a împiedicat să am propria perioadă=vreo 4 ani= agnostico=atee.Am scris despre asta la întrebările mele.