Legile fizicii nu pot fi incalcate de nimic, nici chiar de personaje inventate. De aceea nu exista minuni. In biserica sunt multe icoane si daca una ramane mai putin arsa atunci aceea e "minunea". Daca ard toate, nu mai zice nimeni nimic.
Nu-i vorba de material inflamabil sau nu. Aici este vorba ca si Satana poate face minuni, tocmai ca sa-i duca pe oameni mai departe in falsa lor credinta in Dumnezeu, credinta care nu este de la Dumnezeu.
"Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina." (2Corinteni.11:14)
"Nu este mare lucru, dar, daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihanirii. Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor." (versetul 15).
Si stim ca o credinta in Dumnezeu nu este de la Dumnezeu atunci cand omul respinge in mod deliberat implinirea tutror celor 10 porunci. Dar si atunci cand omul iubeste mai mult animalele decat pe semenii lui.
Mantuitorul a spus ca "va veni vremea cand oricine va va ucide sa creada ca aduce o slujba lui Dumnezeu." (Ioan.16:2)
Si Satana crede in existenta lui Dumnezeu; si slujitorii lui (oamenii) cred, dupa cum este scris: "Tu crezi ca Dumnezeu este unul si bine faci; dar si dracii cred… si se infioara!" (Iacov.2:19)
Nu sunt doar oameni, ci chiar religii, confesiuni, mase mari de oameni care cred in Dumnezeu, care si spun ca Ii sunt credinciosi, dar care ei n-au nicio legatura cu Dumnezeu.
Sunt oameni care spun si fac minuni in numele lui Dumnezeu -altii folosesc magia alba; dar noi nu trebuie sa ne luam dupa minuni. Credinta noastra nu trebuie sa se bazeze niciodata pe minuni; ci numai pe cunoasterea personala a lui Dumnezeu.
Despre diavol este scris:
"Savarsea semne mari, pana acolo ca facea chiar sa se coboare foc din cer pe pamant in fata oamenilor.
Si amagea pe locuitorii pamantului prin semnele pe care i se daduse sa le faca..." (Apocalipsa.13:13)
Pai cand aceste lucruri se vor intampla, cum am putea deosebi minunile diavolului de minunile lui Dumnezeu? Singura solutie este cunoasterea caracterului lui Dumnezeu printr-o relatie personala cu El. Duhul Sfant al lui Dumnezeu ne va face cunoscut de la inceput pana la sfarsit ce este inselatorie si ce este adevar. Si acest lucru se face si prin cunoasterea Sfintelor Scripturi.
Hula impotriva lui Dumnezeu este si atunci cand lucrarile diavolului sunt puse in seama lui Dumnezeu, si invers: cand lucrarile lui Dumnezeu sunt atribuite diavolului. Doar Scripturile raman apararea noastra sigura; pentru ca ele reprezinta Cuvantul lui Dumnezeu. Diavolul cauta sa-i insele pe oameni chiar si cu Scripturile. El a venit la Mantuitorul in pustiu si I-a citat in mod tendentios din Scripturi, tocmai ca sa-L faca sa Isi piarda credinta in Dumnezeu. Diavolul face la fel si astazi. Asa se explica multele religii si chiar confesiuni crestine care n-au nicio legatura cu Dumnezeu, si fiecare interpreteaza scrierile biblice dupa cum le cade lor cel mai bine(cei mai multi vor s aajunga la cer pe un pat comod de flori; ei vor sa ajunga la cer pe poarta cea larga, si nu pe cea stramta, pe aceea care le cere lupta cu defectele proprii de caracter. Alti au trecut in extrema cealalta, si cred ca drumul spre cer este numai suferinta.
Asa s-au nascut religiile. Dar Dumnezeu a avut in toate timpurile o singura credinta, dupa cum este scris: "Este un singur Domn, o singura credinta, un singur botez." (Efeseni.4:5)
Si in alta parte: "Isus Hristos este acelasi ieri si azi si in veci!" (Evrei.13:8)
Cand Il vom cunoaste vom intelege acest lucru; ba inca vom intelege ca Vechiul Testament si Noul Testament nu se contrazic.
Din cate stiu icoanele sunt facute din lemn si nu m-as avanta sa zic ca lemnul nu este imflamabil... nu vad ce material neimflamabil ar putea fi.
Un pic off-topic, dar am vazut un video in care un apicultor a pus icoane intr-un stup si albinele au facut fagure pe toata suprafata icoanei in afara de față. Si a facut asta cu vreo 4 sau 5 icoane si in totdeauna fața era neatinsa de albine.
Unde scrie in Biblie, nu in vorbele ''din popor'', ci in Biblie, unde gasim versete referitoare la icoane, si ce spun despre icoane?
Fiindca nu cunosti aceste versete, ai pus aceasta intrebare, cerceteaza si afla, apoi iti vei raspunde singur la intrebare. Citeste Biblia, Hristos te iubeste.
Icoanele au har daca cauti pe net ai sa vezi ca unele au fost testate si au energie nu sunt tablouri sau idoli cum zic altii. Icoanele sunt vii.
Eu cred in minunile pe care Dumnezeu le face prin icoane si de aceea eu cinstesc icoanele. Se stie si din Biblie ca Dumnezeu face minuni prin materia care se impartaseste de harul sfintilor. Stergarele si sorturile purtate de Sf. Pavel vindecau bolnavii, la fel si umbra Sf. Petru. Orice bolnav care se atingea de vesmantul lui Hristos se vindeca.
Daca am ignora aceste realitati, am ajunge ca ateii si sectantii, care sunt din aceeasi liga anti-ortodoxa.
Tot ceea ce e posibil, nu stiu sa-ti raspund aici, dar stiu cu siguranta ca daca ar fi existat vreun Dumnezeu, Biserica aia nu ar fi luat foc
anonim_4396 întreabă: