| AjutoameniipeTPU a întrebat:

Salut TPU. Am vazut ca unii oameni vorbeau despre antichrist ca cel fiind Nero, daca este asa nu ar fi trebuie sa fie apocalipsa pana acum?

26 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Creștini aia de atunci credeau ca ei deja trăiesc sfârșitul și Ioan a crezut asta, dar uite ca suntem în 2023 și nimic încă

| sierra1 a răspuns:

Zici de Nero ăla de-a incendiat Roma?

| AjutoameniipeTPU explică (pentru sierra1):

Da

| sierra1 a răspuns (pentru AjutoameniipeTPU):

ăla și-a făcut odată numărul, e gata!

| Mayhem666 a răspuns:

Nu mai credeti bai frate in toate prostiile astea, ca nu se intampla nimic. Cel putin nu pentru urmatoarele cateva milioane de ani pana cand Pamantul o sa fie parjolit de soare, dar pana atunci, rasa umana fie s-a mutat pe alta planeta, intr-un alt sistem solar, fie a fost extincta de mult.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Subiectul pe care l-ai deschis e incredibil de interesant și cred că trebuie tratat mai în profunzime.
Ideea că Nero ar fi Anticristul pleacă de la capitolul 13 al Apolicapsei, în care Sf. Ioan Teologul ne spune că numărul fiarei este 666 iar apoi zice "cine are pricepere să socotească, căci este număr de om".
Cum adică "număr de om". Ei bine, pe vremea aia nu existau cifrele arabe, pe care le folosim noi astăzi: 0, 1, 2, 3...10, 20 et caetera. În schimb, erau folosite litere. Grecii numeau această artă isopsephia iar evreii, gematria. Cum funcționa acest sistem? Alpha (greacă) sau aleph (ebraică) erau 1, beta sau beth erau 2 și tot așa.
Așadar, "numărul fiarei" nu apare în cele mai vechi manuscrise ale Bibliei ca 666 (nici nu existau numere arăbești pe atunci) ci ca "ἑξaκόσιοι ἑξήκοντa ἕξ" (exakosios exekonta ex) sau χξσ (chi - 600, xi - 60, stigma - 6). Și ce e și mai interesant e că dacă traducem Nero Caesar în ebraică avem nrwn qsr (evreii nu scriau vocalele); iar dacă adunăm cifrele din nrwn qsr ne dă 50 + 200 + 6 + 50 + 100 + 60 + 200 = 666. Așadar numărul 666 se referă la Nero.
De ce Nero? El a fost primul asupritor al creștinilor, deci e logic că a fost ales drept simbol pentru anticrist.

| AjutoameniipeTPU explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Pai si atunci dc nu a venir sfarsitul din biblie?

| Pocait01 a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Interesant ce spui. Dar nu ai să găsești nicăieri în Biblie un astfel de mod de interpretare. Nici în interpretarea viselor de către profeții Domnului, nici în interpretarea profețiilor de către Domnul Isus și nici în interpretarea pildelor de către Domnul.

Da, este adevărat ce spui de litere, cifre, simboluri și într-adevăr acesta este startul în înțelesul numărului 666. Dar să ADUNI ceva dintr-un nume înseamnă să ieși din algoritmul interpretărilor Sfintelor Scripturi tocmai pentru că rezultatul este altul decât cel pe care ți l-a dat Dumnezeu.
666 este și rămâne 666. Nu se schimbă, nu se ajunge la el prin adunări. Este un detaliu dat de Dumnezeu deci este exact și la obiect.
Primul șase se referă la om(ziua în care a fost făcut omul, lucru ce a făcut ca învățătorii vremurilor trecute să înțeleagă simbolul 6 ca simbolul pentru om), al doilea șase face referire la 2Sam 21:20 (de unde acest om de statură înaltă, uriaș? din Gen. 6:4). Cu alte cuvinte primele două cifre deja ne spun că este nu doar un fiu al omului ci și un fiu al diavolului(fiului lui Dumnezeu (Gen. 6:2) căzut). Al treilea șase este mai greu de explicat pe scurt pentru că este vorba de foarte buna înțelegere a sistemului sexagesimal, cum acesta este folosit în era modernă și de ce. Dar de menționat că este un sistem inventat de om. Toți cei 3 de șase punctează către om.
O explicație completă a numărului 666 depinde de ultimul șase și ar fi prea multe de scris. Pentru a ajunge la o interpretare corectă și completă pentru ultimul șase și respectiv legătura dintre cei trei de șase trebuie să înțelegeți și ce beculeț li se aprinde evreilor când spui "pe frunte și pe mână". Mai sunt multe lucruri, dar trebuie înțeles mai întâi faptul că Dumnezeu nu ne dă teme de matematică ci ne dă mură-n gură, doar că nu suntem evrei ci avem altă cultură.

Concluzia la care am ajuns eu este că Antihristul va veni în generația noastră tocmai pentru că ultimul 6 în raport cu device-ul ce se pune la cap și la mână ce poate fi transmis de la o singură persoană întregii lumi se poate întâmpla în generația noastră pentru prima dată în istorie. La fel și cu noul sistem de plăți despre care deja se vorbește și care nu te va mai lăsa să cumperi sau să plătești dacă nu ai ceva anume... Asta și împreună cu multe alte profeții ce se împlinesc acum pentru prima dată, după 2000 de ani.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru Pocait01):

"Concluzia la care am ajuns eu este că Antihristul va veni în generația noastră tocmai pentru că ultimul 6 în raport cu device-ul ce se pune la..."
A încerca să prezici sfârșitul lumii e un lucru drăcesc. Niciun sfânt, menționat sau nu în Biblie, nu a încercat să facă asta. Hristos le-a zis clar apostolilor că numai Tatăl știe când va sosi sfârșitul. Dar bine că sunteți voi, protestanții, mai inteligenți ca Hristos.
Cultele neo-protestante nu sunt întemeiate pe adevăr, nici pe căutarea lui; căci voi nu sunteți cu Hristos, Care e "Calea, Adevărul și Viața". Dacă aveți vreo bază, baza voastră e frica: manipulați oamenii, îi speriați, le băgați în cap că sfârșitul lumii e aproape și trebuie să intre repede în secta voastră ca să se mântuiască. Ați pierdut mii de suflete până acum. Și din cauza asta nu am niciun respect pentru credința voastră.

Înțeleg ce spui despre încercarea prezicerii sfârșitului. Dar să știi că multitudinea de detalii pentru proximitatea venirii Sale nu ne este dată de către El degeaba.

P.S. - Într-adevăr, merg la o biserică baptistă(petnru că așa s-a nimerit) și am respect pentru râvna protestanților pentru Biblie de-a lungul istoriei lor.(Este adevărat, nu toți protestanții sunt de urmat, nici măcar majoritatea) Același respect pe care-l am pentru orice religie ce-L pune pe primul loc pe Domnul Isus Hristos.
- Nici eu nu am respect pentru oamenii ce-și impun cultura sau credința prin frică și manipulare. Dar îi iubesc pentru că și Dumnezeu îi iubește și îi așteaptă la pocăință.
- Să spui că sfârșitul lumii nu este aproape este greșit pentru că până și Pavel care știa mai multe decât toți preoții și pastorii la un loc considera că Domnul Isus poate veni atunci. Noi trebuie să trăim ca și când sfârșitul este foarte aproape pentru că Domnul Isus a spus "VEGHEAȚI!" (Luca 21:36, Mat. 24:42)
- Să spui despre cineva că este sau că face ceva drăcesc încercând să-l jignești, nu este de la Dumnezeu(Matei 6:27-38, 1Ioan 3:16, 2petru 1:5-9).
Fii binecuvântat, om iubit de Domnul!

- Mă încurcă fraza "pentru că așa s-a nimerit". Cum adică s-a nimerit așa? Presupun că vrei să zici că te-ai născut într-o familie baptistă. Dar faptul că te-ai născut într-o religie nu e scuză să rămâi în ea toată viața. Trebuie să fii deschis la alte opinii, să le analizezi. Până acum n-am dat de niciun argument care să mă convingă că adevărul e în afara ortodoxiei.
- Cred că ai luat discuția într-un mod prea personal. N-am vrut să te jignesc. Și-ntr-adevăr, nu e bine să urăști pe nimeni, nici pe ereticii. Poți urî erezia, dar nu pe eretici.
- Vezi, asta e toată problema cu interpretarea ta. Tocmai pentru că nu știm când va veni sfârșitul lumii (azi, mâine, peste 1.000 de ani) trebuie să ne pocăim. Sfântul Augustin zicea să ne îngrijim de sufletul nostru ca și cum ar fi ultima noastră zi pe pământ. Nu știm când va fi ziua aceea și tocmai de asta trebuie să fim mereu cu garda sus.
- Din nou zic, n-am vrut să te jignesc, dar ăsta e adevărul. Nu pot minți de dragul nimănui. Hristos a mințit de dragul fariseilor?

Nu, m-am născut într-o familie așa-zisă ortodoxă.
Am ajuns la o biserică baptistă pentru că în momentul când m-am întors la Domnul Isus am decis să fac parte dintr-o biserică, oricare ar fi ea, care Îl proclamă pe Isus Hristos.
Pentru mine afost un mare semn de întrebare rezultatul lucrării bisericii ortodoxe în oameni. Am auzit oameni care înjurau cu voce tare chiar la ușa bisericii, care se batjocoreau ș.a.m.d. lucru ce nu l-am întâlnit niciodată la oricare dintre bisericile baptiste, penticostale și creștine după evanghelie la care am fost. Alt semn de întrebare a fost istoria bisericii ortodoxe(nu permitea citirea Bibliei de către enoriași?!).
Dar am tot respectul pentru adevărații credincioși ai bisericii ortodoxe și a preoților ortodocși ce-L predică pe Domnul nostru Isus Hristos.

Să știi că sunt nevoit să îți dau dreptate. Foarte mulți așa-ziși ortodocși nu au nimic în comun cu Hristos. Nu toți care fac parte din biserică (în mod fizic, nu duhovnicesc) se vor mântui, asta e clar. Fericitul Augustin a remarcat foarte înțelept: "Câți lupi sunt înăuntru și câte oi înafară!"
Ideea că citirea Bibliei era interzisă e doar o legendă urbană, scuză că-ți zic. Din contră, biserica ortodoxă i-a încurajat pe oameni să înțeleagă Biblia. Îmi amintesc că mitropolitul Varlaam al Moldovei (în secolul XVII a trăit) a argumentat pentru o traducere în română a Sfintelor Scripturi, zicând că românii "stau ca boii în biserică și nu înțeleg nimic" când preotul citea cărțile în slavonă.

Mama îmi spunea că preotul încuraja la citirea Bibliei, în schimb toți bătrânii(deci o generație în urmă) ce acum sunt pocăiți(repet, toți) spun că preoții interziceau citirea Bibliei de către enoriași. Am vorbit cu bătrâni care-mi povesteau cum preoții(din diferite sate) se urcau în căruță împreună cu vreo doi voinici să-i vâneze pe cei despre care auzeau că împart între ei Biblii și dacă-i prindeau în flagrant îi urcau în căruță și-i băteau bine să se învețe minte. Ce le făceau protestanților... nu mai zic. Sună amuzant acum, dar pentru ei care aveau o râvnă pentru Cuvânt nu era așa amumzant.

| MotanuDani a răspuns (pentru Pocait01):

S-a dezvăluit data de începere a necazului timpurilor de sfârșit - Predicția aprilie 2024 #danielmastral
TLDR Trăim în vremurile de la sfârșit, iar cei ale căror nume sunt scrise în cartea vieții vor fi fericiți de necazurile viitoare, așa cum se prevede că va avea loc după aprilie 2024.

Rezumați singur orice videoclip

Instalați pe Chrome

Profeția și interpretarea timpurilor sfârșitului
?
Vorbitorul sugerează că studierea scripturilor sacre și recunoașterea semnelor pot oferi o perspectivă asupra momentului istoric actual și a sfârșitului timpurilor.
?
Vorbitorul nu este de acord cu ideea pre-tribulaționismului și post-tribulaționismului, afirmând că Biblia indică faptul că cei ale căror nume sunt scrise în cartea vieții vor fi mântuiți și vor îndura zilele de suferință și mânia lui Dumnezeu în timpul necazului cel mare.
?
Urgența videoclipului sugerează că trăim vremurile de la sfârșit, iar cei care au „noua carte a vieții" vor fi scutiți de suferințele viitoare.

Săptămâna 70 din Profețiile lui Daniel, care reprezintă începutul necazului, este prevăzută să se deschidă între anii 2024 și 2031.
⚖️
Isus avea să fie sacrificat în timpul azimelor de Paști, legând sacrificiul său de conceptul de eliberare.

Avertismentul lui Dumnezeu de a se pregăti pentru perioada de necaz este dat cu șapte ani înainte, așa cum a fost avertizat Noe cu șapte zile înainte de potop.

Evenimente sinistre sunt de așteptat să aibă loc după aprilie 2024, iar cei care îl au pe Dumnezeu în inimile lor vor fi protejați și îndrumați în acest timp.
?
Vorbitorul menționează că sunt vizați de o sectă satanică, indicând o credință controversată în rolul lor de trofeu care trebuie doborât și ridicat.
?
Conform scripturilor, Dumnezeu avertizează înainte de a lua măsuri și este important să fii observator și să interpretezi semnele.
?
Potrivit vorbitorului, se preconizează că evenimente semnificative vor avea loc în aprilie 2024, pe baza revelației lui Dumnezeu și a cunoștințelor lor despre agendă.
Cronologie biblică și evenimente istorice
?
Numărând retroactiv de la răstignirea lui Isus până la Decretul lui Neemia, se sugerează că au trecut 431 de ani, evidențiind semnificația acestui decret în profeția biblică.
?
Există o controversă în legătură cu data corectă a decretului lui Neemia de a reconstrui Ierusalimul, unii teologi susținând 457 î.Hr., în timp ce transcrierea sugerează că de fapt a fost 419 î.Hr.
?
Numărarea timpului din profeția lui Daniel include nouă jubileuri de la decretul lui Neemia până la moartea lui Isus, oferind un context suplimentar pentru înțelegerea cronologiei.
?
Potrivit scripturilor, anul 73 d.Hr. a marcat expulzarea evreilor din pământul lor după războiul de la Masada, care corespunde săptămânii 79.
?
Conceptul de istorie este mai larg decât cei 6.000 de ani de la păcatul lui Adam, indicând existența vieții și a evenimentelor înainte de acel moment.
Autoritate spirituală și fidelitate
?
Rămășița credincioasă, cei care și-au păstrat credința și dragostea pentru Dumnezeu fără a fi corupti de valorile lumești, vor câștiga autoritate spirituală și vor fi mai mult decât învingători.
?
Vorbitorul încurajează practicarea iubirii practice, a credinței și a bunătății față de ceilalți, subliniind nevoia de a împărtăși, de a se ruga, de a sprijini și de a se abține de la a judeca, deoarece numai Dumnezeu este judecătorul suprem.
Teorii ale conspirației și agende ascunse
?
Antihristul există deja și este printre noi, așa cum se prezice în scrisorile lui Albert Pike, care au dispărut în mod misterios în 1977 și vorbeau despre un viitor război împotriva evreilor și musulmanilor extremiști.
?
Medicii care descoperă remedii pentru boli precum Parkinson au murit în mod misterios, sugerând o potențială conspirație pentru suprimarea remediilor pentru profit.
Răsfoiți mai multe Diverse

Semne ale Sfârșitului Timpurilor - Răspândirea Numelui lui Isus și Ajungerea la alții

Necazul este deja aici? Descoperă adevărul | Ep. 1019

| Pocait01 a răspuns:

Domnul Isus a spus că nu știe nimeni când va veni "acea" zi, decât Tatăl. Cu alte cuvinte Satana nu are de unde ști așa că este normal și foarte important pentru el să aibă pregătit cel puțin un "anithrist" în orice secundă a istoriei. Deci un descendent al Satanei ce este capabil să fie antihrist avem și acum.
S-ar putea ca acel Nero să fi fost copilul satanei de la acea vreme, dar care nu a putut fi antihristul pentru că Duhul Sfânt încă era pe Pământ, iar Acesta reprezintă singura piedică de care trebuie să treacă satana... Și o va face, pentru că la momentul potrivit ultima persoană dintre neamuri se va pocăi, numărul va fi deplin(Rom. 11:25), și Duhul Sfânt ne va învia sau schimba(dacă suntem în viață) și se va ridica la Domnul Isus împreună cu noi, părăsind Pământul(2Tes. 2:7-8)

P.S. 1. Așa cum Dumnezeu ne este descoperit ca fiind trinitar, cel rău(pentru că-L copiază pe Dumnezeu) va fi și el trinitar: Satan, antihristul și profetul mincinos. Așa cum Domnul Isus Hristos este Fiu DIN Dumnezeu(la propriu - Luca 1:35), și antihristul este fiu din Satan(Gen. 3:15 "sămânța ta").
2. Antihristul va trebui să facă întreaga lume să îl venereze așa că are nevoie de o mare criză economică, politică, medicală, agricolă, ș.a. pe care să o poată rezolva. Lumea în care trăim acum se pregătește de așa o criză.
3. Interesant sau nu, antihristul este homosexual(Dan. 11:37).

Și mai sunt multe lucruri pe care Dumnezeu le-a profețit despre antihrist și despre vremurile din urmă. Le găsiți pe toate în Biblie și le veți înțelege DUPĂ ce vă veți pocăi și veți crede cu adevărat în Cel ce este Adevărul primind astfel în viața voastră pe Cel ce ne-a dat Biblia(2Tim. 3:16, 2Petru 1:21)

| sabin89 a răspuns (pentru Pocait01):

"la momentul potrivit ultima persoană dintre neamuri se va pocăi,"
Chiar și Holiday?

| Pocait01 a răspuns (pentru sabin89):

Nu am spus toți oamenii, ci ultima persoană(dând trimitere pentru a înțelege la ce mă refer).

| doctorandus a răspuns (pentru Pocait01):

Trinitatea este o dogma care nu face parte din Biblie. (Biblia nu zice nici ca Trinitatea e adevarata, nici ca e falsa.)

| Pocait01 a răspuns (pentru doctorandus):

La ce te referi mai exact când spui asta?
Dacă vrei versete care să prezinte separat pe cele 3 Persoane ale lui Dumnezeu, sunt. Dacă vrei verset care să cuprindă pe cele 3 Persoane la un loc, găsești. Dacă vrei versete în care Cele 3 Persoane vorbesc între Ele, există. Dacă vrei indiciu care să puncteze spre cel puțin 3 Persoane în numele lui Dumnezeu, este. Deci nu înțeleg concluzia.

Pana-n secolul XIV nu exista niciun verset in manuscrisele grecesti ale Noului Testament care sa afirme explicit dogma Sfintei Treimi. https://ro.wikipedia.org/wiki/Comma_Johanneum

Teologii crestini s-au razboit secole intre ei pe tema: Homoousios, Homoiusios sau Heteroousios? Daca asta (dogma Sfintei Treimi) ar fi ramas clar de la Isus si cei doisprezece apostoli, aceste razboaie nu s-ar mai fi purtat.

| Pocait01 a răspuns (pentru doctorandus):

Dar existau versete despre Tatăl, Domnul Isus Hristos și Duhul Sfânt?
Știm foarte bine că "botezații în numele Tatălui, Fiului și Duhului Sfânt" a fost adăugat ulterior la fel cu alte lucruri asemănătoare pentru a puncta Trinitatea, dar nu asta ne face pe noi, cei ce ne încredem în Creatorul nostru, să înțelegem că ne este revelat prin 3 Persoane.

| MotanuDani a răspuns:

Profeții biblice: ridicarea lui Antihrist și judecata lui Dumnezeu
TLDR Există profeții biblice care indică ridicarea lui Antihrist, nevoia de pocăință și judecata iminentă de la Dumnezeu.

Instalați pe Chrome

Profeția și evenimentele Sfârșitului timpurilor
?
Mesia avertizează asupra unui eveniment care va veni, care va aduce o imensă suferință și durere lumii, îndemnând oamenii să se roage și să fie considerați demni să scape de el.
?
Ziua Domnului nu este o zi de 24 de ore, ci un termen biblic care include șapte ani de suferință care va afecta întreaga lume.
?
Acordul de pace și securitate menționat în cartea lui Daniel se referă la o săptămână de ani, simbolizând o perioadă de șapte ani în care Israelul va semna pacea cu arabii și palestinienii.
?
A doua venire a lui Isus îl va implica călare pe un cal alb și conducând îngerii să lupte împotriva armatelor lui Antihrist.

️ Înțelegerea conceptului de răpire este crucială pentru creștini, deoarece îi pregătește pentru viitor și îi asigură că nu pierd timpul în biserică.
?
„Pastori ai doctrinei sănătoase care nu au prostituat amvonurile și propovăduiesc adevărul la timp și în afara timpului".
?
Antihrist va sta pe tronul care îi aparține lui Isus în Ierusalim, împlinind urâciunea pustiirii.
?
Apostazia nu va dispărea, ea va crește până în momentul în care lumea își părăsește toate religiile și se dedică venerării antihristului și diavolului.
?
„Anticristul își lansează proiectul de a pune un cip pe frunte și în mâna dreaptă, astfel încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde în afară de cel care avea semnul".
?
Potrivit celui de-al cincilea sigiliu al Apocalipsei, vor exista moarte și haos pe scară largă, o parte semnificativă a umanității pierând și chiar animale recurgând la canibalism din cauza foametei și a crizei.
Schimbări politice și economice globale
?
Teama tot mai mare de un al treilea război mondial și conflictele din Orientul Mijlociu evidențiază potențialul de consecințe catastrofale pentru umanitate.
?
Ideea unei „noui ordini mondiale" și a unei „noui ere" este discutată de liderii politici, ridicând semne de întrebare cu privire la ce înseamnă aceasta pentru armonia și guvernarea internațională.
?
Propunerea Angelei Merkel pentru o schimbare de putere în Europa, în care nouă țări cele mai puternice din punct de vedere economic ar fi comandate de una, se aliniază cu profeția biblică a zece regi care se ridică împreună cu Antihrist în Europa.
Preocupări umanitare și de mediu
?
Dezvoltarea de arme sofisticate, inclusiv bombe cu electroni, reprezintă o amenințare gravă pentru existența umanității și poate face planeta Pământ să dispară de mai multe ori.
? ️
Doar 800 de milioane de oameni din lume pot mânca de patru ori pe zi din cauza producției de alimente de pe planetă, în timp ce există șapte miliarde de locuitori, evidențiind problema alarmantă a deficitului de alimente.
?
Lumea va fi cufundată în cea mai mare foamete din istoria sa, provocând milioane de morți și ducând la o creștere a prețurilor alimentelor.

| MotanuDani a răspuns:

Acțiuni șocante ale Antihristului în Israel (Profeția Bibliei)
TLDR Antihrist se va ridica la putere, dar Isus îl va învinge în cele din urmă și își va stabili împărăția pe Pământ în timpul Mileniului.

Instalați pe Chrome

Informații cheie
?
Antihrist este descris ca fiind cea mai rea și îngrozitoare persoană, depășind pe cei ca Hitler și Stalin prin caracterul și dominația sa asupra lumii.
?
Antihrist va intra în templul evreiesc, va scoate toate mobilierul și va ridica o statuie a lui în Sfânta Sfintelor, cerând întregului pământ să se închine și să se închine.
⚔️
Scopul final al lui Antihrist este să mărșăluiască împotriva Israelului și să-i ștergă de pe pământ, așa cum a exprimat fostul președinte al Iranului.
?
Isus îl distruge pe Antihrist, dă jos armele și toți indivizii răzvrătiți sunt distruși, lăsând doar urmașii lui Hristos pe Pământ.
?
Iisus Hristos își va întemeia împărăția pe Pământ în timpul Mileniului, cu regele David ca viceregent, aducând înapoi tot ce era în Eden și făcându-l și mai bun.
?
Cei care îl resping pe Hristos și îl urmează pe Satana vor fi aruncați în Lacul de Foc împreună cu Satana și cu profetul mincinos, ceea ce poate fi inconfortabil pentru unii să audă.
?
Potrivit lui Dwight Pentecost, Biblia conține mai multe informații despre Mileniu decât orice alt subiect din Profeție.
?
Întregul scop nu este să te facă mai deștept cu privire la Apocalipsa, ci să te ajute să știi că Dumnezeu te iubește și că Hristos a murit pentru tine, oferind o cale către viața veșnică.

| MotanuDani a răspuns:

Conflictul din Israel: cheia cronologiei profetice și ultimele zile
TLDR Conflictul care se desfășoară în Israel poate fi o cheie semnificativă pentru cronologia profetică a scripturilor, semnalând începutul ultimelor zile.

Instalați pe Chrome

Profeția timpurilor sfârșitului și interpretarea biblică
?
„Ce fel de întrebări vor primi răspuns în această carte? Unele dintre întrebările cheie la care se va răspunde sunt care este planul lui Dumnezeu pentru Israel în vremurile de la sfârşit, ce spun tesalonicenii despre a doua venire a lui Isus şi ce spune Biblia despre Hamas și Spiritul Hamas".
?
Vorbitorul pune în contrast jertfa lui Isus Hristos pentru păcate cu ideea ca civilii să fie sacrificați într-o religie contrafăcută, subliniind diferența dintre sacrificiul adevărat și manipulare.
? ️
Comparația dintre „Duhul Hamas" din zilele lui Noe și zilele noastre sugerează că Antihrist poate fi viu astăzi.
?
„Ziua Domnului nu va veni decât dacă va veni mai întâi răzvrătirea".

„2.000 de profeții s-au împlinit, 500 au rămas, majoritatea referitoare la a doua venire a lui Isus".
?
În loc să fii prins în speculații despre sfârșitul timpurilor, este important să rămânem concentrat asupra lui Isus și a dorinței de a fi cu el.
?
Antihrist va avea statut de celebritate, putere, bani, persuasiune politică, putere militară și putere supranaturală, prezentându-se ca un prinț al păcii contrafăcut.
Anticristul și războiul spiritual
?
Prințul demon al fărădelegii, Bile, promovează anarhia, opoziția față de autoritate și creșterea fărădelegii oriunde merge.
?
Omul fărădelegii, cunoscut și sub numele de Antihrist, este o figură stăpânită de Satana care înșală și adună mulțimi pentru a se închina lui ca Dumnezeu, dând startul zilelor din urmă.
?
Prezența opoziției și a revoltelor însoțește adesea trezirea, evidențiind lupta spirituală care are loc atunci când lucrarea lui Dumnezeu avansează.
? ️
Apostazia este considerată trădare în războiul spiritual, evidențiind semnificația loialității și trădării în acest context.
?
Cea mai mare amenințare la adresa bisericii nu sunt necreștinii, ci cei care mărturisesc credință, dar sunt stăpâniți de altceva decât de Duhul Sfânt.
Conflictul din Israel și semnificația acestuia
?
Conflictul în curs din Israel poate fi o cheie semnificativă pentru cronologia profetică a scripturilor, semnalând începutul ultimelor zile.
?
„Hamas este o mișcare religioasă... războiul nostru nu este împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva puterilor, principatelor și spiritelor". - Conflictul dintre Hamas și Israel este condus de motivații și convingeri religioase, potrivit fiului unuia dintre co-fondatorii Hamas.
?
„Acesta este antisemitism. Acesta este un efort de genocid și eradicarea unei întregi națiuni și vom face asta". - Declarația oficialului Hamas relevă o ideologie periculoasă și extremă care promovează violența și ura.
?
„Când ataci femei, copii și civili, ești un terorist. Acesta nu este război, este teroare".