Lipsa de experienta, necunoasterea lucrurilor, e o circumstanta atenuanta
Cand vei mai merge insa, nu astepta doar intrebarile sale (nici el nu-si doreste sa fie prea indiscret) ci e datoria noastra sa spunem ce avem pe suflet, ce stim că am greşit. Altfel, e o ascundere, o tăinuire în toată regula
O simplă sugestie îl va face să înţeleagă imediat despre ce este vorba. Doar a ascultat mii de spovedanii până acum...
"Lipsa de experienta, necunoasterea lucrurilor, e o circumstanta atenuanta" iar mananci bors. Daca te ar fi interesat soarta lui, i ai fi citit toate intrebarile plus raspunsurile primite. Si ai fi vazut ca a primit la cunostinta ca are nevoie de indrumar de spovedanie. 'Nu l mai peria cum vrei tu.
"mananci bors. Daca te ar fi interesat soarta lui, i ai fi citit toate intrebarile plus raspunsurile primite. Si ai fi vazut ca a primit la cunostinta ca are nevoie de indrumar de spovedanie. 'Nu l mai peria cum vrei tu."
Nu spun ca nu ai dreptate. În spiritul adevărului corectează-mă dacă greşesc, şi, confirmă-mi dacă eşti ortodox...
Sf. Împărtăşanie este absolut necesară pentru mântuire, BINEÂNŢELES. Cele două taine sunt legate prin pregătirea creştinului pentru administrarea lor, printr-o consecutivitate în cadrul postului, dar au şi diferenţe.
Chiar şi în cazul unei spovdanii în urma căreia nu ţi se dă voie să te împărtăşeşti (dar se dă acea "terapie" spirituală- canonul), ştii care e formula preotului? Ceva de genul: "Cu harul şi cu puterea ce-mi este dată te "dezleg" pe tine, fiule, etc..."
Da sunt ortodox, 2 nu l mai trimite asa la impartasit cand el inca nu si a marturisit toate pacatele.
3 ai observat cum a scapat de pacatul sodomiei? nelegiuiri sexuale.
Doar nu stai sa ii povestesti toata viata ta acum, nu ar avea timp sa asculte amanunte multiple pe care nici tu nu ti le amintesti perfect
Si cand marturiseam pacatele imi era parca cald, imi ardea fata caldura desi nu eram la calorifer, si cand am iesit din Biserica parca imi venea sa plang de fericire apoi sa laud Numele Domnului strigand pe strada.
Asta am spus-o ca sa ma mai descarc si eu
Pentru a face o spovada buna parerea mea este sa o faci pana la capat, daca tot ai ajuns in punctul D ar trebui sa-i spui toate pacatele. Daca nu le spui atunci data viitoare mergand la spovada mai ai un pacat pentru ca ai ascuns pacate la spovada precedenta. Sper ca te-a ajutat
AndyPeScurt întreabă: